Mit szoktatok este csinálni?
2 hónapos a kisbabám. Tél van, hideg. Ezért keveset hagyjuk el a lakást, rövid sétákat teszünk nap közben. Viszont sokszor előfordul, hogy csak beülünk a kanapéra és nézem a tv-t. A kisfiam szopizik, alszik értelemszerűen ő még nem nézi a tv-t, viszont később már nem tudjuk majd megtiltani neki, hogy velünk nézze. Nem akarok képmutató lenni, hiszen szeretjük nézni a tv-t, de nem nagyon tudom, hogy kellene, hogy kinézzen mondjuk egy 6 hónapos vagy 12 hónapos baba estéje, ha mégsem szeretnénk ha csak a tv-t nézné?
Persze ehhez mérten mi is igyekszünk alakulni, mert tudjuk, hogy nem a legjobb egész este a tv-t nézni nekünk se.
Hogy, hogy... Várd meg, míg elalszik és utánna tévézzetek.
Amióta anya vagyok, így csináljuk. Altatás után tévézünk. Mivel 8-kor fekszik a 9 éves is (mindjárt), teljesen működőképes.
Delutan ha a ferjem hazajott, akkor beszelgetunk, eszik, kicsit “pihen” munka utan (azaz fekszik a kanapen mikozben a gyerek korulotte ugral 🤣), elvagyunk.
Aztan vagy egyutt vagy csak o a gyerekkel, de ki szoktunk meg menni az udvarra ilyenkor, de 1,5 eves mar, igenyli. Nyilvan egy 2 honapossal ez nem tema.
Olyan 7 korul van furdetes, aztan 8 korul alvas a gyereknek. Nagyon gyorsan elrepul a delutan, tv eszunkbe se jut ilyenkor, nem szoktuk bekapcsolni. Ha elaludt, utana nezunk egy filmet, de mi szoktunk tarsasozni is peldaul, szeretjuk nagyon. De a kisfiunk mar alszik, ha fel is kel ejszaka, akkor kb 5 percre. Amig orankent kelt es szoptattam, az en estem se igy nezett ki.
Majd kialakul nalatok is, persze teljesen mas egy 2 honapossal mint mondjuk egy 1 evessel az elet.
Viszont ha nem akarod hogy tv-t nezzen, arra egyszeruen nincs mas megoldas, csak az, hogy nem kapcsolod be, ha ebren van.Es ez hamar eljon am, 1-2 honap es mar oda fog fordulni siman.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!