Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit szoktatok este csinálni?

Mit szoktatok este csinálni?

Figyelt kérdés

2 hónapos a kisbabám. Tél van, hideg. Ezért keveset hagyjuk el a lakást, rövid sétákat teszünk nap közben. Viszont sokszor előfordul, hogy csak beülünk a kanapéra és nézem a tv-t. A kisfiam szopizik, alszik értelemszerűen ő még nem nézi a tv-t, viszont később már nem tudjuk majd megtiltani neki, hogy velünk nézze. Nem akarok képmutató lenni, hiszen szeretjük nézni a tv-t, de nem nagyon tudom, hogy kellene, hogy kinézzen mondjuk egy 6 hónapos vagy 12 hónapos baba estéje, ha mégsem szeretnénk ha csak a tv-t nézné?

Persze ehhez mérten mi is igyekszünk alakulni, mert tudjuk, hogy nem a legjobb egész este a tv-t nézni nekünk se.

ma 19:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Beszélgettünk, telefonoztunk, szoptattam, felhívtuk valamelyikünk szüleit, stb.
ma 19:34
 2/7 anonim ***** válasza:
79%

Hogy, hogy... Várd meg, míg elalszik és utánna tévézzetek.

Amióta anya vagyok, így csináljuk. Altatás után tévézünk. Mivel 8-kor fekszik a 9 éves is (mindjárt), teljesen működőképes.

ma 19:39
 3/7 anonim ***** válasza:
82%
6 -12 honaposan mát nem szobanövény lesz.Így lehet vele játszani. Mert hogy azt is kell majd.
ma 19:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 10 hónapos így ő pl játszik este fél 7-ig kb utána jön az esti rutin és alvás.
ma 19:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
#2! Ez tök jó, csak az én gyerekem kizárólag akkor hajlandó aludni, ha én is lefekszem. Közös szobában, külön ágyban alszunk. Tévé másik szobában van. Kiosonni nem tudok és már nem is akarok, mert éjfélnél előbb ő se alszik. Korábban nem tudom lerakni, örülök, hogy végre elhiszi, hogy nem "szököm meg", így reggelig alszik, mint a bunda. Előtte bealszik még szoptatás közben, de akkor én tévézek, ha jó, ha nem. Tessék, ezt hogy oldanád meg? Az nem opció, hogy néma csöndben gyönyörködöm benne, hogy milyen szépen alszik. Elég baj az, hogy hasznosat így nem tudok csinálni, legalább kellemes legyen. Születése előtt egész nap ment háttérzajnak, ma már csak az az esti pár óra van.
ma 20:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Delutan ha a ferjem hazajott, akkor beszelgetunk, eszik, kicsit “pihen” munka utan (azaz fekszik a kanapen mikozben a gyerek korulotte ugral 🤣), elvagyunk.

Aztan vagy egyutt vagy csak o a gyerekkel, de ki szoktunk meg menni az udvarra ilyenkor, de 1,5 eves mar, igenyli. Nyilvan egy 2 honapossal ez nem tema.

Olyan 7 korul van furdetes, aztan 8 korul alvas a gyereknek. Nagyon gyorsan elrepul a delutan, tv eszunkbe se jut ilyenkor, nem szoktuk bekapcsolni. Ha elaludt, utana nezunk egy filmet, de mi szoktunk tarsasozni is peldaul, szeretjuk nagyon. De a kisfiunk mar alszik, ha fel is kel ejszaka, akkor kb 5 percre. Amig orankent kelt es szoptattam, az en estem se igy nezett ki.

Majd kialakul nalatok is, persze teljesen mas egy 2 honapossal mint mondjuk egy 1 evessel az elet.

Viszont ha nem akarod hogy tv-t nezzen, arra egyszeruen nincs mas megoldas, csak az, hogy nem kapcsolod be, ha ebren van.Es ez hamar eljon am, 1-2 honap es mar oda fog fordulni siman.

ma 21:47
 7/7 anonim ***** válasza:
40%
11hós a kislányom. Apuka meg mi is hazaérünk. Mi a sétábol, apuka munkából. Ez 17h45kb. 18körül főzök addig apuka játszik vele, aztán 19hkor vacsora, fürdetés majd 20hkor tápszer és alvás. Nem kapcsolunk egyáltalán tv-t a gyerekünk érdekében, ugyanezt ajánlom, ha megbírjátok állni a gyereketek érdekében hisz felnőtt emberek vagytok nem de?!
ma 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!