Ki kel fel éjszaka a gyerekhez? Szokott ebből vita lenni?
26# Addig,amíg ő is azt akarja, addig a pontig lehet vele ölben enni, pisilni, bármit, mert az árnyékom. De ha mást akar akkor esélytelen. Én legalábbis úgy nem tudok pisilni,hogy közben üvöltve rángat, tép,nyúz egy gyerek.
Enni sem igazán.
27# Köszönöm! A legnagyobb is pont ilyen volt, elmúlik igen, őket nem lehet olyan könnyen irányítani, nincs ezzel gond,amikor már nagyobb és a racionális érvel is átmennek. A középsőm volt ilyen csendben gyurmázós típus, amilyet itt sokan leírnak. A legkisebb meg olyan, mint a gömbvillám.
29# Nem kell kezeltetni, teljesen rendben van a gyerek,de valóban magasabb igényei vannak. Nem hódol be, nem érdekli a véleményed, ha tetszik neki csinálja, ha nem, akkor te sem. Vannak ilyen temperamentumosabb, határozott akaratú gyerekek. Ez nem nevelés kérdése.
A férjem kamionsofőr, életek múlhatnak rajta, ha nincs kipihenve+szoptatok, így sok értelme nem lenne, hogy ébren legyen.
Emellet értem a feleségedet is, baromi fárasztó, nem csak az éjszakai kelés, hanem, hogy valakiért 0-24 te felelsz és nem mondhatod neki, hogy most vàrjon kicsit, mert épp enni akarsz, vagy innál 1 kávét.
"A középsőm volt ilyen csendben gyurmázós típus, amilyet itt sokan leírnak."
Senki nem írta, hogy ikyen típus a gyereke, ezzel továbbra is csak te nyugtatod magad.
34es, elég ellenséges típus vagy :( az előző válaszoló nem nyugtatja magát, hanem rávilágított, hogy különböző típusú babák, máshogy reagálnak.
Kicsit légy megértőbb más anyákkal szemben ❤️
Én kelek hozzá éjjel mert 1. szopizik még, 2. a férjem dolgozni jár.
Nyilván nem fogom őt ugrasztani éjjel, cserébe hétvégén (vagy mikor nem dolgozik) reggel ő kel a gyerekhez és viszi ki a szobábol én pedig pihenhetek tovább.
Én nappal nem pihenek mellette mert keveset alszik, mire elaludnék addigra ő felkel, plusz én nem vagyok híve a nappali pihenésnek mert csak fáradtabb leszek mint előtte.
Nálunk vegyes ezt megbeszéltük az elején. Ha a férjem megy dolgozni reggel akkor én kelek, hogy tudjon pihenni, ha szabadnapos akkor ő kel. Persze néha néha van csere egy egy alkalommal, ha nagyon fáradt egyikünk és a másik kevésbé fáradt.
Ha beteg a gyerek akkor pedig mindketten kelünk, mert nagyon rosszul viseli a betegségeket és van, hogy ketten kellünk neki.
Ilyenen szerintem kár vitázni annyi meg annyi más szar dolog van.
Beszéljetek meg egy kompromisszumos rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!