Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki kel fel éjszaka a gyerekhez...

Ki kel fel éjszaka a gyerekhez? Szokott ebből vita lenni?

Figyelt kérdés
Én vagyoka apa, kicsit összevesztünk, mert a héten én keltem hozzá minden hajnalban( 3 fele szokott megébredni hogy éhes) rendbe teszem, de utána én 5kor indulok melóba. És már eléggé kivagyok. Pl. tegnap kétszer megébredt mert éhes volt. Ma már szóltam feleségemnek, hogy keljen fel hozzá, mert nem bírok. Erre felkapta a vizet, hogy egész napja a gyerekről szól és már nagyon el van fáradva, amit én meg is értek. De én is fáradt vagyok. Néha azt érezteti, hogy csak amit ő csinál, az a megterhelő, mintha én nem is lehetnék elfáradva. Szerintetek kinek van igaza?
dec. 4. 14:08
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
77%

Hetkoznap en keltem, heti egy nap hetvegen meg a ferjem.

Igaz, hogy 0-24-es szolgalat az anyasag es nagyon nem egyszeru, de azert nekem meg mindig tobb lehetosegem volt otthon pihenni, ha nem is aludtam, legalabb ultem/ fekudtem es bamultam ki a fejembol, ha a baba aludt napkozben. Es az agyamat se kellett hasznalni ugy, mint amikor dolgoztam, nem kellett ugy figyelnem es szellemileg frissnek lennem, de most nyilvan masok vagyunk, nekunk igy jo volt.

De amugy a faradtsag tenyleg az allatot tudja kihozni az emberbol neha, nalunk is voltak vitak,mert sokszor nem ertettuk meg egymast, de aztan ezt valahogy atveszeltuk.

dec. 4. 15:20
 12/45 anonim ***** válasza:
48%

Aki azt írja,hogy anyuka napközben bármikor tud pihenni,annak van gyereke? Ti hova kötöztétek ki,míg kialudtad,kipihented magad? Mert 2-3x 30 pernyi alvasidőben én pl el sem alszom, amikor nagy, akkor is kb 1,5-2 órát,ha aludt egyben, na akkor csináltam minden mást. Fürödtem, wcn voltak, ittam, ettem, takarítottam, főztem, bevásárlást rendeltem. Tesóval meg már megint esélytelen. Nem mondom,hogy egyszer-egyszer szökőévente nem lehet elaludni velüi, de mindig biztos nem.

Apa dolgozik? Mert te mit csinálsz otthon? Irigylem, aki kötöget,meg olvasgat, a gyerek meg elvan egyedül, én kb egész nap megyek, játszok, öltöztetek, beszélek, énekelek, olvasok, kaját csinálok, etetek, takarítok stb. 10-15 ezer lépést teszek meg egy nap az órám szerint, és akkor még a mentális teher, túlstimulálás nincs is említve.

Anyukák, tiszteljük már magunkat ennyire, igenis meló otthon lenni egy kisgyerekkel, nem is kicsi.

dec. 4. 15:31
 13/45 anonim ***** válasza:
27%
Egyértelműen annak kéne kelni aki nem dolgozik. Ő tud pihenni napközben, te nem.
dec. 4. 15:32
 14/45 anonim ***** válasza:
47%
12-es. A házimunkát, evést -ivást van, előfordul hogy a gyerek mellett is meg tudom csinálni. A fürdést, a főzést és az egyéb hosszadalmasabb műveleteket akkor szoktam, amikor a férjem itthon van. A bevásárlás nagy részét ő intézi, én maximum apróságokért beszaladok a gyerekkel délelőtt. Nyilván nincs lehetőségem mindennap pihenni délután, de a férjemnek munka közben erre esélye sincs. Persze, az anyaság is munka, de itt saját magad tudod beosztani az idődet. Ha elúszol a házimunkával, nem fog összedőlni a ház. Szóval igen, én kelek a gyerekhez éjszaka, de a férjem kiveszi a részét a házimunkában és délután/este a gyerek körüli teendőkben.
dec. 4. 15:40
 15/45 anonim ***** válasza:
71%
Sosem kelt hozza,mindig en,anya. 5 eves mar. Regota alszik,de ujabban minden ejjel 3x kelt hogy vagy szomjas vagy jonnek-e a szornyek,farkasok stb. Hulla vagyok. 6 oraban dolgozok,de alig elek,18kor ulve elalszok a fotelban.5kor kelunk. Brutal. Ha tudom hogy ilyen nehez, lehet 1 gyereket se vallalok,nemhogy 2-ot
dec. 4. 16:13
 16/45 anonim ***** válasza:
71%

A 14es minden szavával egyetértek. Be lehet osztani az időt. Ezzel nem nézzük le az anyaságot.

Van egy 5 hónapos babám aki nappal nem alszik, max 2x 15 percet azt is cicin. A férjem segít a házimunkában, mellette sütök, főzök mert ez az "én időm" közben vagy velem van a fiam vagy a férjemmel és dolgozok is. De ez én vagyok, mindenki helyzete más.

dec. 4. 16:26
 17/45 anonim ***** válasza:

Csak én kelek. A nagy 1éves koráig óránként kelt. Ezt úgy megszoktam, kellett újra 1 év, mire tudtam éjjel aludni. Utána ismét terhes lettem,akkor meg azért nem aludtam.

A kicsi 1évig óránként kelt. 1és 2 éves kora közt 4-5x/éjszaka.

Eddig otthon voltam vele/velük. Nappal aludtam én is.

2éves volt, ment bölcsibe, én dolgozni. A kelések ugyan úgy megmaradtak.

Most lett 3 éves, 3x kel átlagba a mai napig.

Este 10kor leteszem a nagyot aludni, kel a kicsi éjfélkor, 3kor, 5kor. 5kor már én nem tudok visszaaludni, 6ig az órát nézem, hogy még mennyit aludhatnék 😅

6kor kelek és megyek dolgozni.

Férjem is kel, de ő alszik is vissza. Ha menne a kicsihez, abbol csak ordítás lenne és mégnehezebb lenne visszaaltatnom.

Úgyhogy én azt mondom, tedd össze a 2 kezed, ha csak ennyit kel, ennyi a baj.

dec. 4. 16:56
 18/45 anonim ***** válasza:
37%
Megmondanám anyukának hogy oké, cseréljünk. Én a gyerekkel vagyok reggel 5 és délután 6 között, 6 és fektetés között felesben, te meg mész szívem reggel 5re dolgozni, és este 10től te kelsz a gyerekhez ha 5 alkalommal, 5 alkalommal.
dec. 4. 17:09
 19/45 anonim ***** válasza:
39%

12es, én sosem voltam olyan kipihent mint mikor otthon voltam a gyerekkel. 3 éves koráig nem kelt fel soha fél 8 előtt, délután aludt 12.30-15 óra között majd utána fél 8tól szintén reggelig.

Akiket ismerek kb hasonló alvókájú gyerekük van, simán belefér abba a délutáni 2.5-3 órába hogy miután elpakoltak stb aludjanak egy órát.

dec. 4. 17:12
 20/45 anonim ***** válasza:
76%

Felváltva keltünk. Szoptatni én tudtam, ringatni és pelust cserélni ő is. Rengeteget kelt 2 éves koráig. Hulla voltam. Csak babakocsiban, hintában vagy rámkötve aludt, de csak mozgásban! Tehát esélytelen volt, hogy lepihenjek amikor ő is.

Akkor is 2x30 percet.

Tök jó, hogy van akinek jó alvó a gyereke és lepihen+házimunkázik alvásidőben, de ez sajna nem mindenhol van így :/

Úgy örülök, hogy már nagyobb 🙏

dec. 4. 17:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!