Napközben 10 perceket alszik?
28-an lesz 5 hónapos a kislányom. Eddig is nagyon keveset aludt napközben, de most egyben max 10 perc és ébred fel. Persze visszaallt atom vagy hintaban, vagy esti altatasnal a mellemen, vagy cumival.
Eddig fürdés után megkapta a cumit és aludt, vagy evés közben aludt el. Max egyszer ébredt egy kicsit, de rögtön vissza is aludt. Éjszaka max 2x kelt. Most vagy 5-6x kel, vagy 2 órát ébren van 2 órákat 3 körül, vagy fél 6kor már kukorekol.
Biztos jön a foga is, mondjuk más viselkedésen nem látok változást, de ezek a 10 perces alvások zavarnak a legjobban, amit nem tudok hova tenni.
Általában 3x alszik egy nap. És most ráadásul letenni sem tudom, mert szó szerint visít, olyan mint egy sziréna :)
Kislányom ugyanez (volt). Annyi hogy ő éjjel alszik de a nappali alvásai kritikán aluli volt. Volt hogy az egész nap altatásból állt, mert elaludt 10 20 percre utána felébredt hiszti volt nem tetszett neki semmi (mondóka, játek stb) ugyhigy fogtam 20 perc után ment az altatás megint, aztán kezdődött elölről az egész.
Mi egy fokkal jobb van hogy alszik 1, 1.5 órát is de van hogy csak fel órákat (mondjuk 5x fel órát). Nagyon össze vissza alszik.
Semmit nem tudtam elleni tenni, elmúlt egyik napról a másikra. Éjszaka meg leteszem este 7 korul aludni és másnap 7-ig alszik. (Enni szokott éjjel de nincs fent órákat). Mondtam a dokinak én is hogy milyen rosszul alszik erre az volt a válasz ha éjszaka alszik akkor nem baj... Hát mondom jó..
Most 5 és fél hós.
Szerintem a 4 hós alvási regresszióban vagytok. És az első válaszoló babája is azon eshetett át. Teljesen normális jelenség, a baba agyában olyan változások mennek át, aminek hatására átalakul az egyes alvási fázisok közötti átmenet. Minden baba megébred, de van amelyik vissza tudja magát altatni és van amelyik nem. Ha ringatva altatod el, akkor azért nem tud átkerülni a másik fázisba. Ahogyan elaludt úgy tud csak átlendülni a következőbe. Illetve ha már alszik amikor leteszed akkor lehet mikor megébred arra az egy pillanatra megijedhet hogy hú hát én nem itt aludtam el.
Érdemes amúgy már akkor letenni (akár ringatásnál is) mikor már majdnem alszik de még ébren van, hogy "magától" aludjon el. Így látja, hogy milyen környezetben alszik és azt is, hogy nincsen ringatva, ez segíthet az alvásán.
Mint mondtam segíthet, de nem biztos, hogy megoldja, kipróbálni azért érdemes. Amúgy elvileg pár hét alatt el szokott múlni.
2es vagyok
3as
Meglepő de 4 hónaposan és 8 hónaposan is van egy :D a 4 hónapos élettani a 8nak pedig a mozgáshoz vagy a szeparációs szorongáshoz van köze.
2es 4es vagyok
Hát nekünk akkor kezdődött mikor úgy rendesen elkezdett járni 9-10 hósan és olyan 4-6 hét volt. Azt tudom, hogy a kb 2 hét volt ami már annyira borzalmas volt, hogy sírni tudtam volna. Este is megébredt 1 vagy 2x és nehezen aludt vissza. Mikor már 2 órát volt fent megelégeltem nagyon, de szerintem az lehetett a csúcs, akkor nappal fél méternél messzebb nem ment. Nekem amúgy a kukucsos játék segített. Eleinte csak textilpelus mögött, amit ő is le tudott húzni. Aztán nekünk konyhasziget van amögé bújtam de úgy hogy a testem látszódjon aztán később az sem. Ilyenkor apja ölében volt hogy meglegyen a biztonság. Aztán növeltem a távokat, bementem szobákba is de úgy, hogy lássa a testemet csak a fejemet nem, aztán teljesen bementem. Az alvásnál meg próbáltam arra ráébreszteni, hogy mindig visszajövök. Ezt is játékkal. Délutáni alvás után (vagy csak úgy beleraktam) és van egy nagy plüss labdája azt dobálgattam be neki ő meg ki. Ott is kukucsoltunk, egy pokrócot a rácsra, de csak az egyik oldalának egyik felén es amögé bújtam el. Aztán bedobtam a labdát ő meg ki én meg kivettem a szobából a labdát. Elbújtam majd gyorsan kukucs és bedobtam a labdát. És akkor egy idő után növeltem a távol lévő időt.
Nekünk ez segített sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!