Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki kel fel éjszaka a gyerekhez...

Ki kel fel éjszaka a gyerekhez? Szokott ebből vita lenni?

Figyelt kérdés
Én vagyoka apa, kicsit összevesztünk, mert a héten én keltem hozzá minden hajnalban( 3 fele szokott megébredni hogy éhes) rendbe teszem, de utána én 5kor indulok melóba. És már eléggé kivagyok. Pl. tegnap kétszer megébredt mert éhes volt. Ma már szóltam feleségemnek, hogy keljen fel hozzá, mert nem bírok. Erre felkapta a vizet, hogy egész napja a gyerekről szól és már nagyon el van fáradva, amit én meg is értek. De én is fáradt vagyok. Néha azt érezteti, hogy csak amit ő csinál, az a megterhelő, mintha én nem is lehetnék elfáradva. Szerintetek kinek van igaza?
tegnap 14:08
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
92%
:D Van,hogy mindketten, van,hogy én van,hogy Apa. 7 év alatt 3 gyerekkel,a 2 kezünket összetennénk,ha csak ennyi ébredés lenne.
tegnap 14:12
 2/41 anonim ***** válasza:
46%

Áltlában a férjem, kivétel mikor nagyon sír, mert akkor mindketten. Ejjelente 4x kel kb.

Nincs vita. A férjem kímél, mert várandós vagyok.

tegnap 14:14
 3/41 anonim ***** válasza:
90%

Pff, ha csak 2x kelnek, az nálam jó éjszaka. 🤣

Én a kicsivel alszok, férjem a nagyobbikkal, az kel, akinél a gyerek sír valamiért. Most mindkettő beteg, most nálunk épp senki nem alszik 1-2 óránál többet. Ezen már nem veszünk össze, mert van ezer más fos, ha valaki nagyon nem bírja, szól.

tegnap 14:17
 4/41 anonim ***** válasza:
78%
Mindig én keltem hozzá 3 évig. Eleve szopizott. Nem hogy nem gondoltam hogy férjem ne kelljen hozzá, mert kelhet nyilván, de erős az anyai osztonom és ha sirt nyöszörgött, ki sem bírtam volna hogy ne én menjek hozzá. Nekem ez nem volt fáradtság, pedig egész nap is én voltam vele,de nekem ez annyira egyértelmű volt. Ha sokszor ébredt, felkelt a férjem is és ott volt mellettem.
tegnap 14:17
 5/41 anonim ***** válasza:
77%
Egyértelműen én kelek (anya). A férjem megy reggel dolgozni. Ha napközben túl fáradt vagyok, megtehetem, hogy alvásidőben ledőljek (bár nem szoktam), de ugyanezt a férjem nem teheti meg a munkahelyén :D. Szerencsére maximum 2-szer kel éjszaka, és kb 10-15 perc alatt visszaalszik. (nemsokára 2 éves) Várandós vagyok a következővel, remélem vele sem lesz nehezebb.
tegnap 14:18
 6/41 anonim ***** válasza:
88%

Sokáig én keltem, hogy a férjem a pihenni tudjon és nem teljesítsen rosszul a munkahelyén. Aztán néhány hét, hónap alatt eljutottam egy olyan kimerült állapotba az állandó alvás megvonás miatt, hogy elájultam.

Ezután felváltva keltünk és ő is fáradt volt, én is, de nem ment a végkimerülésig. Belátta, hogy nem mentesíthetem ennyire, mert nap nem jó, ha napközben rosszul leszek emiatt a baba mellett.

tegnap 14:19
 7/41 anonim ***** válasza:
91%
Sose volt vita ebből. Az kelt, aki előbb ébredt. Elsővel szülés után vért kaptam annyira kikészültem, hetekig meg se ébredtem a sírásra, ő hozta oda szoptatni. Utána helyre jöttem, de később is simán felkelt. A masodik gyerektől meg eleve ketten keltünk, mert kétfele nem tud egyikünk se szaladni. Most már nagyok, ritkán kelnek, jellemzően csak ha betegek, azt is felesben intézzük.
tegnap 14:31
 8/41 anonim ***** válasza:
83%

Mindketten.

Egyszerre pattant ki a szemünk amikor a gyerek felébredt..

Én szoptattam, de ugyanúgy a férjem is fel volt amíg rendbe nem raktam a babát.

Nagyon sokszor ment munkába felkomasan a férjem, de hiába mondtam, hogy aludjon, nem tudott addig amíg a baba is fel volt

tegnap 14:36
 9/41 anonim ***** válasza:
63%

Természetes, hogy anyuka is elfárad, de anyuka napközben bármikor tud pihenni. Ha a férjem 5kor kelne sosem várnám el, hogy ő keljen a picihez, főleg úgy hogy gondolom nem 8kor alszol...

Szerintem ez komminukáció kérdése. Meg is lehet osztani egymás között, pl. amikor nem kell menned dolgozni, tudsz te kelni a babához. A baba kettőtöké, mindkettőtöknek vállalni kell a terhet.

tegnap 14:36
 10/41 anonim ***** válasza:
87%
Kb 3 éves koráig én keltem hozzá az esetek 80%-ában. Akkor elutaztam 3 hétre és az apjával maradt. Azóta csak őt hívja éjszaka és reggel. Volt idő amikor konkrétan ordîtott, hogy nem ő ment hanem én. Most már 4,5 éves múlt, most már az megy aki meghallja, de konkrétan a férjem szinte mindig előbb ébred rá. Majd elmúlik ez is. A nagyobbik fia is elkezdte átaludni az éjszakát pedig ő sokkal nehezebb eset volt + plusz ott előtte befigyelt egy válás.
tegnap 15:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!