Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki kel fel éjszaka a gyerekhez...

Ki kel fel éjszaka a gyerekhez? Szokott ebből vita lenni?

Figyelt kérdés
Én vagyoka apa, kicsit összevesztünk, mert a héten én keltem hozzá minden hajnalban( 3 fele szokott megébredni hogy éhes) rendbe teszem, de utána én 5kor indulok melóba. És már eléggé kivagyok. Pl. tegnap kétszer megébredt mert éhes volt. Ma már szóltam feleségemnek, hogy keljen fel hozzá, mert nem bírok. Erre felkapta a vizet, hogy egész napja a gyerekről szól és már nagyon el van fáradva, amit én meg is értek. De én is fáradt vagyok. Néha azt érezteti, hogy csak amit ő csinál, az a megterhelő, mintha én nem is lehetnék elfáradva. Szerintetek kinek van igaza?
dec. 4. 14:08
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
41%

Hát irigylem,aki mindent beoszt, és mindenre vab ideje. Nekem gyakorlatilag csak a gyerekre. Éjjel ezerszer kel, nappal akkor eszek először,mikor férjem hazaér. Kb wcre is akkor jutok érdemben.

Így tényleg Hawaii lehet otthon,ha a gyerek láthatatlan,vagy egy szobanövény temperamentumával rendelkezik.

dec. 4. 18:23
 22/45 anonim ***** válasza:
100%

Mindketten fáradtak vagytok, valamit valahol változtatni kéne.

Nálunk én keltem (anyatejes volt, hamár felkeltem szoptatni akkor édesmindegy volt, hogy pelenkát is cserélek-e vagy sétálok vele), nappal annyit csináltam ami muszáj, mert éjjel sokszor kelt és nappal is sokat kellett vele lenni és kézben volt el leginkább. Ha nyűgösebb napja volt akkor kendőben volt rajtam, úgy ettem, indítottam gyorsan egy mosást, kipakoltam a szárítót. Ebédet rendeltük. De csak amennyi belefért, annyit csináltam. Délután vagy átvette a babát én pihentem (volt, hogy evés után elvitte egy órát sétálni, addig aludtam) vagy csináltam a házimunkából ami marad. Máskor meg ő fejezte be, amig a babával voltam. Hétvégén csináltuk a munka nagyját, gyerek előtt is így volt. Akkor kezdtem el többmindent megcsinálni mellette, amikor nem kelt éjjel folyamatosan, pár óránként (10hónapos koráig 3-4-5 kelés rendszeres volt, utána már "csak" 1-2x).

dec. 4. 18:47
 23/45 anonim ***** válasza:
71%

"Éjjel ezerszer kel, nappal akkor eszek először,mikor férjem hazaér."

Ez abszurd, már ne is haragudj. Nekem van egy hiperaktív 3,5 évesem és mellette egy normál, de nem nyugis 1,5 évesen, és sose volt ilyen, hogy nen etten meg pisiltem napközben, akkor sem, mikor mindketten itthon voltak.

Valamit nagyon rosszul csinálsz, és feleslegesen nyugtatod magad azzal, hogy másnak biztos szobanövény gyereke van. Ez a túlzás, amit te csinálsz, hogy a gyerek mellett nem tudsz megcsinálni egy szendvicset vagy összedobni egy bolognait, ami netto 10 perc erdemi munka.

dec. 4. 18:50
 24/45 anonim ***** válasza:
57%
Minden ilyet akkor tudok megcsinálni,ha hányásig üvölt közben, annyira, hogy bevérzik a szeme.
dec. 4. 19:00
 25/45 anonim ***** válasza:
26%
Amíg picike volt és szoptattam, én keltem hozzá. Mikor elhagytuk (10 hónaposan), onnantól hétköznap én keltem hozzá, hétvégén a férjem. De addigra már általában csak 1, nagyon max 2 kelés volt, úgyhogy már ki lehetett bírni.
dec. 4. 19:02
 26/45 anonim ***** válasza:
73%

Az en gyerekem tipik letehetetlen baba volt, de most 1,5 evesen is mint az arnyekom, olyan. A sarkamban van allandoan es sokszor kell le-fel venni, cipelni.

De attol meg van idom enni es a szuksegleteimet is elintezni. A gyerekkel egyutt csinalom, igen; de nem vagyok martir, meg lehet oldani.

Egyutt eszunk, egyutt pisilunk es stb. 🤣

Nyugis? Nem. De nem ehezem delutanig. Nappal csak 1 orat alszik, de en akkor meg fixen nem hazimunkazom, lefekszem en is, bar aludni nem tudok. De kell ez az 1 ora semmitteves. Mindent mast gyerekkel a kezemben/sarkamban meg tudok most oldani. Amikor meg nem, akkor meg nem. Nem tart pisztolyt a fejemhez senki, ha nincs elvegezve a hazimunka vagy epp nem foztem es helyette rendeltunk.

dec. 4. 19:03
 27/45 anonim ***** válasza:
74%

#24es pacsi neked 🤗 az enyém fulladásig ordító volt, ha le mertem tenni... de már nagy gyerek. Nálunk amilyen bitang kemény volt 2 éves koráig, olyan brutál cuki lett utána.

#20 voltam

dec. 4. 19:04
 28/45 anonim ***** válasza:
69%
A férjem dolgozik és cicit sem tud adni a babának. Nálunk én kelek emiatt. Fárasztó, de ezzel jár. 3 gyerekünk van.
dec. 4. 19:10
 29/45 anonim ***** válasza:
12%
27es és kezeltetted? Mert ez nagyon nem normális tuti valami idegrendszeri baja van.
dec. 4. 19:17
 30/45 anonim ***** válasza:
77%
Köszi a távdiagnózist ;) nem kezeltettem, mivel sem gyerekorvos, sem gyógytornász, sem fejlődésneurológus nem talált eltérést. Bitang nehéz baba volt, de kinőtte 🙏
dec. 4. 19:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!