Otthon hagynátok egyedül az 1 év alatti gyereketeket a kiságyban, míg elszaladtok a nagyobb gyerekkel az oviba?
10 percre van az óvoda
-Nem vagyok érintett ebben a témában, nekem megvan róla a véleményem, kíváncsi vagyok a Tiétekre is, mert van aki szerint ez természetes, van aki szerint meg nem.
Nem. Szerintem nem is kell nagy dolognak történnie, feltart az óvónéni, extrém lassan haladunk az oviba, stb. és az a 10 perc már 20, vagy inkább fél óra. Ha felébred a baba, addig ott sír magában? Ha bukik, akkor belefullad?
Nem vagyok extrém parás, simán kiugrok egy csomagért a gyerekek mellől, vagy az udvarra, de sosem mennék el úgy, hogy valamelyik itthon marad egyedül. Nekem borzasztó érzés lenne.
Soha semmilyen körülmények között nem hagynám otthon az egy év alatti babamat egyedül
Meg akkor sem ha egy hetes, akkor sem ha egy hónapos, és akkor sem ha 11 hónapos
Aki ezt teszi az egy felelőtlen anya.
Lányomat iskolába kellett hordanunk az újszülött fiammal, egy hetes kora óta reggel délután esőben, fagyban, szélben mentünk, soha nem hagytam otthon, eszembe se jutott
Számomra ebben nincs mentség, nincs kifogás
Nem. A tesóm rendszeresen csinálta, mikor újszülött volt, később derült csak ki. Kb 2 hetes korától reggel mindig elvitte a nagyot iskolába, a kicsit meg otthon hagyta, akkor is ha ébren volt.
Én nem tennék ilyet.
Nem. Gondolj bele mit érez.... egyedül vagyok az egész házban, szobában, bezárva a rácsok mögé. Érdekes abba is belegondolni hogy mit raktároz el nekik a tudatuk ami később fog aktiválódni. Lehet egy ilyen élmény miatt sosem fog bátor lenni amikor egyedül kell megoldania problémákat kamaszként, felnőttként. Ők kicsi emberek, akiket nem érdemes lebecsülni. Állandóan gondolkodnak és éreznek, raktároznak.
Második ok: baleset, fulladás stb. Sosem hagyunk magára ilyen kicsi gyereket!
Soha még csak eszembe se jutott, pedig nem 10, hanem 5 percre van az ovi.
Még 5 évesen se hagyom otthon a kisebbet, amikor lemegyek a nagyért a suliba, pedig az még 5 perc sincs, konkrétan rálátok az ablakból a sulira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!