Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1-2 hónapos anyatejes babád...

1-2 hónapos anyatejes babád hány grammot eszik egy etetésnél?

Figyelt kérdés
Írd oda légyszi azt is, hogy hány hetes. Azoknak szól a kérdés, akik mérik és tudják grammban, hogy össze tudjam hasonlítani. Mindig én se mérem, csak random.

okt. 12. 12:06
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/149 anonim ***** válasza:
50%
Hát ha bealszik, akkor tedd le a kiságyba. Ilyenkor 2 opció van, az egyik, hogy felkel, akkor eteted tovább, a másik, hogy alszik tovább, akkor meg úgyis jó :) Amúgy nekem a szoptatási tanácsadó annó azt mondta, hogy fél óra az evés, 15 perc az egyik, 15 perc a másik ciciből. Az a baj valószínű már hozzászokott, hogy cicivel nyugtatod mindig meg, az elején én is beleestem ebbe a hibába, nagyon nehéz volt leszoktatni utána róla, pár napig utána ő is a cicit kereste meg üvöltött, ilyenkor nagy segítség volt, hogy átvette a párom és nála megnyugodott, sztem rajtam érezte a tejszagot :D
okt. 14. 22:07
 72/149 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogyha orrán-száján jön a tej, büdös a kaki, stb. akkor esélyes, hogy túl eszi magát pedig. Lehet nem az éhség miatt üvölt, csak neki egy nyugi pont a cici.

Sajnállak nagyon, mert az én első gyerekem is ilyen volt és nem volt megoldás, csak az idő. Borzasztó nehéz ez, így csak kitartást tudok kívánni.

Most, hogy van már második is, már értem miért nem értette senki kb., hogy mi bajom van. Ő keveset sír, a cicit zömében evésre használja, szereti a hordozást, babakocsit, teljesen más habitus már most. Sokkal sokkal könnyebb vele, így én is csak legyintenék az esetedre, hogy jólvan, baba... sír. Meg cici kell, jólvan ez így. Node van egy első gyerekem, aki totál más volt, ráadásul az idegállapotomat is extrémen átvette, ezért fontos lenne, hogy legyen segítséged és ha sír, akkor is add a kezébe és fújjál egy kicsit, sétálj egyet, nem tudom.

okt. 14. 22:11
 73/149 A kérdező kommentje:

#71! Az ágyába?🤣 Á, odáig el se jutunk. Ahogy kikerül a csöcs a szájából, felébred. Olyan még sose volt, hogy alvó állapotban került volna az ágyába. Ettől függetlenül nem mindig balhézik benne, csak általában😂 Úgy nez ki, hogy evett eleget, bealudt, már nem ébresztem. Kiveszem a mellem a szájából, felülök vele büfiztetni. Akkor már ébren van és többet nem alszik, csak ha megyünk sétálni. Ha berakom az ágyába, egy darabig elvan. Aztán rájön, hogy baromi álmos, próbálja elaltatni magát, nem megy, üvölt. (Ha én próbálom, egy darabig sincs el, azonnal üvöltéssel kezd.)

Félreértitek, én sose adok neki nyugi cicit. Nekem is 15-20percet mondtak melléként. Nagyjából tartom is, bár ezt nem mérem. Azért tart tovább, mert bár folyamatosan keltegetem, annak nincs értelme, ha minden szívásnál kell. Szóval eleinte csak piszkálgatom. Nagyon cuki, azt már érti, hogy nyisd ki a szemed, csak a csukd be nem megy még alvásnál😂 Utána kiveszem a mellem a szájából és megvárom, amíg észreveszi. Akkor azonnal ordítani kezd, de csak akkor adom vissza, ha nyitva a szeme, különben 2 másodpercenként csinálhatnám. Ha ez se hat, mert így is félpercenként bealszik, akkor felülök vele és addig ébresztgetem, amíg azt nem látom, hogy teljesen éber. Olyankor általában kiborul, mert ugye arra ébred, hogy nincs a szájában mell és ülünk, tehát biztos büfire várunk, vagyis bezárt a büfé. Megnyugtatom, megyünk vissza és onnantól nagyon figyel, hogy be ne csukódjon a szeme. De ez tök nagy stressz neki is.

okt. 14. 23:02
 74/149 anonim ***** válasza:
100%
Idővel könnyebb lesz, egy hónappal ezelőtt még én sem gondoltam volna, hogy lesz olyan, hogy a fiam elnézeget, eljátszik magában és mindketten tudjuk csinálni a dolgunkat. Viszont arra valamit ki kell talàlnod, hogy mivel tudod a cicin kívül elaltatni, lenyugtatni. Van amikor a cumit nekünk is nehezen akarja elfogadni, de egy idő után együttműködő és el is alszik tőle
okt. 14. 23:21
 75/149 anonim ***** válasza:
Esetleg próbálj több féle cumit
okt. 14. 23:21
 76/149 A kérdező kommentje:

#74! Nagyon szépen eljátszik, nézelődik, nagyon érdeklődő. Csak az idegrendszerének biztos nem tesz jót ez a nagyon kevés alvás. Az éjszaka volt rémálom, de már az is kezdett alakulni. Sajnos, én nem tudom elaltatni, csak akkor van alvás, ha békén hagyom és magát altatja ☹️ Használ cumit, azt írtam. Kétféle van neki. A másodikat magamnak vettem, mert sose találtam az eredetit éjszaka és mire végre megtaláltam teljesen felébredt, én meg beraktam fordítva, akkor meg azért ordított 😂 Szóval ez világítós. Eleinte nehezen szokta meg, mert ez hajlik, a másik keményebb, de már mindkettővel elvan. Illetve most pár napja pont nem. Valami van a szájában, fáj neki😢 Holnap megyünk orvoshoz. Már evés közben is nyűglődik, nem hogy 2 evés között.

Szerintem én éretlen vagyok ilyen pici babához. Ugye, ő nagyon nagynak született, erős és minden másban fejlettebb a korosztályánál. Kb.a 3 hónapos státuszt teljesíti már úgy 6 hetes kora óta, van amit fölötte is. Ezt nem dicsekvésként mondom, hanem szerintem én úgy kezelem, mintha idősebb lenne és olyanok az "elvárásaim" is. Az ő idegrendszere meg még nem olyan fejlett.

okt. 14. 23:35
 77/149 anonim ***** válasza:
67%

Bocsi, de ezt mit jelent? :D

Mit tud 6 hetesen? Komolyan erdekel,mert elkepzelni nem tudom.

okt. 15. 00:05
 78/149 A kérdező kommentje:

77! Hát, nézd meg a 3hónapos státusz kérdéseket. De nem is az a lényeg konkrétan, hanem, hogy aktívabb, kommunikatívabb. De inkább írok példát, hogy miért baj ez. Pontosabban, hogy miért vagyok én baj így neki.

Mai előző etetés: Szokás szerint percenként bealudt és percenként keltettem. Ha levettem ordított, de mivel tudtam, hogy nem evett, hisz aludt, visszaraktam. Aztán az utolsónál úgy vettem le, hogy épp nem szívott (már), de gondolom, csak pihent. (Azért vettem le, mert már bőven túl volt a 15-20percen és most mértem is, tehát tudtam, hogy eleget evett.) Ezúttal nem ellenkezett, mert már annyira nem lehetett éhes, viszont túl fáradt volt ahhoz, hogy "nagy vitába szálljon". Szóval felültem büfiztetni, büfizett, leraktam magam mellé, hogy egyek valamit. Cumizott, próbálta altatni magát, nem sírt, elvolt. (Én meg se próbálom ilyenkor altatni, mert az instant üvöltés. Hozzám a cicit köti, hát, miért nem értem, hogy ott akar???) Persze nem sikerült elaludni, hirtelen újra üvöltés. Felvettem magamra, odaadtam a cumit, kiköpte. Majd lassan megnyugodott. Gügyögött vagy gagyogott, fogalmam sincs, mindig összekeverem, a falnak, párnának stb., meg röhögött. Aztán próbált lefejelni.(Felemeli a fejét és oda akarja vágni az mellkasomhoz), röhögött azon is. Szóval úgy viselkedett, mint egy részeg.Aztán hirtelen újra üvöltés. Ettől én ideges leszek(nem mutatom, de biztos érzi). Mert azt érzem, hogy mi a fr.nc baja van már megint??? Az egész életem abbol áll, hogy a mellemen lógva ébresztgetem, vagy üvölt a fülembe, hogy kiszakad a dobhártyám. Pedig pontosan tudom, hogy túlfárad. Akkor csinálja ezeket. Neki még 1-2 órát kéne egyszerre ébren lenni, ő meg akkor már vagy 6 órája nem aludt, leszámítva az evés helyetti mikro alvásokat. De nem veszem figyelembe, mert örülök, hogy végre nem üvölt, sőt nevet, annnnyira cukin magyaráz és végre lehet vele játszani. Szóval ez normális viselkedés egy félévestől, de nála még a túlpörgés jele és nekem az lenne dolgom, hogy lenyugtassam elaltassam, nem az, hogy játsszak vele, meg még adjam alá a lovat. De azt nem tudom, hogy kell, mert nem fogadja el és csak tehetetlennek érzem magam.☹️ Ezért megy ez az állandó szörnyű körforgás tovább. Jön az újabb etetés, helyette alvá, majd ordítás ébresztgetés, ordítás, megőrülés...

okt. 15. 01:07
 79/149 anonim ***** válasza:
100%
Ez amúgy teljesen normális, lehet te értelmezed rosszul a jeleket. Az én fiam is van, hogy elfárad a játékban, ilyenkor csak az kell neki, hogy felvedd, kicsit megnyugtasd. Ha álmos akkor nem csak annyi, hogy nyűgös, nálunk pl ásítozik, dörzsöli a szemét, ő ilyenkor el is fogadja a cumit, mert tudja, hogy csak azzal tud elaludni
okt. 15. 06:27
 80/149 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy álmos. Nagyon látszik a fején, a szeme is egy csík. Meg ugye, már nagyon rég aludt. Úgy altatja magát, hogy simogatja a fejét és cumizik, de ilyenkor, amikor már nagyon fáradt, ideges lesz, hogy nem tud aludni és egyre gyorsabban simogatja, szinte üti a fejét, van, hogy remeg is☹️

A cumit általábam elfogadja alváshoz, de nem mindig lesz belőle alvás. Most a száj baja miatt azt se nagyon. Meg közvetlenül evés után se szokta úgy érzi, büfiznie kell, tolja ki a nyelvét, öklendezik.Később már elfogadja, de akkor is van, hogy azzal játszik, hogy kiköpni és nevet, hogy adjam vissza és köpi ki megint. Szóval én alváshoz adtam oda, de megint csak játék van, alvás nincs.

okt. 15. 08:14
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!