Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1-2 hónapos anyatejes babád...

1-2 hónapos anyatejes babád hány grammot eszik egy etetésnél?

Figyelt kérdés
Írd oda légyszi azt is, hogy hány hetes. Azoknak szól a kérdés, akik mérik és tudják grammban, hogy össze tudjam hasonlítani. Mindig én se mérem, csak random.

okt. 12. 12:06
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/149 anonim ***** válasza:
63%
Plusz én sem érzem tehernek az anyaságot, mivel úgy csinálok mindent ahogy én szeretném, nem ahogy mások mondják. Rá tudom bízni bármikor Anyukámra vagy a férjemre, el tudok menni ahova szeretnék, a fiammal is 6 hetes kora óta utazunk, voltunk már külföldön is, lehet sokan ferde szemmel néznek rám, de nem érdekel, nekünk ez így tökéletes. 60as voltam
okt. 14. 09:10
 62/149 anonim ***** válasza:

Hat mondjuk ez alap. Szerintem abban semmi kulonbseg nincs, hogy mennyire szereted meg milyen a kotodes, halalosan mindegy hogy eteted. :D

Furcsa is lenne, ha nem szeretgetned 60-as, csak azert, mert uvegbol eteted.

Es az is furcsa lenne, ha nem lenne boldog baba, ez is alap.

Amelyik babanak ki vannak elegitve az igenyei, az boldog lesz.

Es ez a lenyeg. En is azert szoptatom most a masodikat, mert most eldontottem hogy akarom es kesz. Szerencsere osszejott. De az elsonel nehez volt, nem is akartam, hat tapszeres lett. De a szeretetben es a boldogsagban kulonbseg nincs.

okt. 14. 09:14
 63/149 anonim ***** válasza:
84%
De minek szoptatsz ha nem szeretsz szoptatni? Én élből nem akartam szoptatni, nem is szoptattam. Egó vagy sem hát az én jólétem is fontos. Boldog anya, boldog baba.
okt. 14. 13:22
 64/149 anonim ***** válasza:
22%

Hol írja a kérdező, hogy fel akarja adni és tápszerezne? Ettől Az első gyerekem tápszeres lett pont azért, mert már túl körülményes volt minden. Fejnem is kellett, de kiegészíteni is, de állandóan cicin lógott, elegem lett, utáltam, jó döntés volt leállni.

Most a pici 100% anyatejes és 90% csak akkor akar cicin lenni, ha éhes, pedig csak 5 hetes. El sem hiszem. Komfort cici csak este kell 5 percre elalváshoz, amúgy kiköpi. Így semmi bajom a szoptatással, nem teher. Én pl. a fejést, üvegből etetést élből elutasítanám az első tapasztalatom alapján. Szerintem óriási szívás, de kinek mi jön be, semmi baj ezzel sem. Az hogy mennyire szeretem, kire lehet hagyni, utazunk-e babával, stb. egyáltalán nem ezen múlik. Ez kb. olyan, hogy ma körtét adtam a nagyobbnak ezért nem hagyom a mamára, holnap almát adok, így utazhatunk. Hol az összegüggés?

Gondolom a kérdező sem zsákban él, ha abba akarja hagyni a szoptatást pontosan tudja, hogy vannak alternatívái.

okt. 14. 14:12
 65/149 A kérdező kommentje:
Miért van #64 lepontozva? Tényleg nem írtam, hogy tápszerezni akarok. Azért akarom szoptatni, mert azt gondolom, hogy egyelőre az anyatej a legjobb neki és nekem is kényelmesebb, mint a tápszer. De nem kívánok óvodás koráig szoptatni. Illetve a tápszeres kiegészítést se zárom ki majd, de most még nem érzem szükségét. De mindegy is, nem szeretnék ilyen anyatej vs. tápszer vitába elmenni, mert nem tartozik a kérdéshez. Nincs jelentősége. Ha meg anyatej, akkor 100x inkább szoptatom, mint fejéssel vesződjek. Az még rosszabb lenne nekem. Volt már rá példa és fogok is néha fejni, de csak akkor adom üvegből, ha szoptani nincs mód. Szóval kizárólag szoptatás mellett tudom elképzelni, nem helyett.
okt. 14. 18:42
 66/149 A kérdező kommentje:

57! Nem írtam, hogy van bajom, de ha már így megkérdezted, lássuk csak:

- A szoptatás, mint etetés, belefér az életembe, a komfortcici viszont nem. Utóbbira keresek alternatívát.

- Mivel a gyerekem sokat eszik, ahhoz sok idő is kell. Mivel pedig másfél percenként bealszik közben, többet lóg a mellemen, mintha hivatalosan is komfort ciciztetnék. Ha csak simán lógna rajtam, NEM a mellemen, azzal nem lenne bajom, de olyan opció így nincs.

- Mindenki nyomja ezt az iszszt, komfort cicit stb. és en érzem magam ufónak, mert szeretném a klasszikus módon etetni a gyerekemet, anélkül hogy az életem egyetlen nagy szoptatássa(részemről inkább szopassá🤣) válna

- Egyedül a gyerekorvos és a védőnő szerint csinálom én jól, szerintük ne komfort ciciztessem, ne etessem túl, nem baj, ha sír egy kicsit az amikor leveszem. Csakhogy ők nem tudják, hogy az én gyerekem nem tud kicsit sírni, mert azt kizárólag otthon csinálja, de kb.megrepednek a falak. Egyáltalán nem vesznek komolyan, mert szerintük soha nem is sír.

- Az, hogy rengeteget eszik, nem csak lóg rajtam, fizikailag is megterhelő. A szülés óta, már több, mint 20kilót fogytam, aminek örülök, mert volt miből, rengeteget híztam terhesség alatt. De azért örökké nem szeretnék. Olyan, mintha a húsomat is lerágná, semmi energiám semmihez.

- Folyton sír, mert vagy éhes, vagy fáj a hasa, vagy épp kakil. A széklete is bizarr más anyatejesekhez képest és büdös is, miközben mindenki azt mondja, az anyatejes kaki nem büdös.

-Szóval a legfőbb bajom az, hogy valami baja van a gyerekemnek és ez az összes fenti szívás részemről és részéről, nem, hogy nem éri meg, hanem még ront is a helyzeten. De sose fog kiderülni, mert a gyerekorvos csak azt látja, amit ti is, sose sír, jól gyarapszik. Mi a gond?

A mérés pedig...Ma például még nem mértem. Szokásos üvöltés, úgy délután 2 óta és orrán, száján jön a tej.

okt. 14. 19:10
 67/149 anonim ***** válasza:
49%
Körítessz itt holott nyiltan kivehető hogy nem szeretsz szoptatni, sajnos ez ilyen, a kisbabád pár hetes, a csecsesen fog lógni ha tetszik ha nem. Adj neki cumit, ha meg nem kell neki akkor más opció nincs, egyik gyerek se egyforma.
okt. 14. 20:51
 68/149 A kérdező kommentje:
#67!🤦🏽‍♀️ És ki mondta, hogy szeretek szoptatni? Írtam is, hogy utálok. Cumizik alváshoz.
okt. 14. 21:07
 69/149 anonim ***** válasza:
74%
Mikor eleget evett csapd be a cumival, fogd az öledben és a cicit cseréld ki a cumira
okt. 14. 21:25
 70/149 A kérdező kommentje:
#69! Sajnos, annál okosabb. Azonnal ordít, mert nem jön belőle tej☹️Meg ugye írtam, hogy szerinte soha nem evett eleget. Ő tényleg enni akar cicin, csak egyszerűen akaratán kívül bealszik.
okt. 14. 21:30
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!