1-2 hónapos anyatejes babád hány grammot eszik egy etetésnél?
Én nem értem, mit kell ennyit értetlenkedni. 101 kommentnél tartunk és abból 2 vagy talán 3 volt, aki a kérdésre válaszolt, vagyis leírta, hány grammot szopott etetésenként az anyatejes gyereke. Nyilván a #98 kommentem nem nekik szól🤦🏽♀️
Azt értem, hogy akinek az egész napja egy nagy egybefüggő szoptatás, annak nehéz megállapítani, mi számít egy etetésnek. Ha nem méri, nyilván azt se tudja, mennyit evett. De akkor ez nem az ő kérdése! Miért nem lehet csak simán tovább lapozni?🙄
#99!"Tehát akkor próbáltad azt, hogy napközbe SOHA nem keltegeted és 1x sem kezdett el enni magától, egész nap egy korty sem ment le? Akkor ez pipa, viszont akkor hogy eszi túl magát?"
Mármint, hogy betoltam a mellem a szájába és megvártam, amig azon kialussza magát, majd elkezd enni? Nem, ezt valóban nem, nem is fogom. Továbbra se cél a mellemen altatni a gyereket. Arra van az ágya.
A 3 órát lehet, én írtam félreérthetően. Nem a 3 órával van bajom, hanem, hogy ő állítsa be, mikor legyen az a 3 óra. Jelenleg is 3 óránként etetem. Ha mindig akkor kap enni, amikor éhes, de az egyébként is 3 óránként van, akkor neki tök mindegy, hogy 2-kor,5-kor,meg 8-kor, vagy 1-kor, 4-kor, meg 7-kor eszik(természetesen többször is, mielőtt belekötnétek, csak nem írom le az egész napot), nekem viszont nem, mert az egyik munkaidőre esne, a másik meg nem. Tehát én alakítom ki. Ezzel az ég világon semmi bajom, kialakulóban van. De ő nem 3óránként akar enni, hanem folyamatosan. Megnyugtatásként írom, hogy nem, nem vártam születésekor se, hogy óránként egyen és 4-5 órát aludjon, mivel viszont az utóbbit "elvárás nélkül" bőven hozta, nappal másfél-két óránként etettem, nagyon nem 4.
Én se akarlak megbántani, de nagyon úgy tűnik, inkább neked van szükséged segítségre. Ebből a kirohanásodból legalábbis úgy tűnik. Nagyon nem vagy/ voltál elégedett azzal a helyzettel, amiben voltál. Én elégedett vagyok.
"Aláírom ez egyedülállónál, akinél se apa, se mama, se senki nincs még rosszabb is."
Én nem szeretnék ilyen kinek rosszabb versenyen indulni🤣 Nekem nem rossz, nem panaszként írtam, hogy nem tehetem meg, hanem tényként. Hátha akkor mindenki számára világos lesz, hogy nincs szükségem kéretlen tanácsokra, fölöslegesen írják, mert amellett, hogy nem érdekel, ha akarnám se tudnám használni. De nem jött be😂
"Ezer dolgod van én ezt értem, de minden rosszindulat nélkül mire számítottál terhesen, hogy milyen egy 1-3 hónapos negyedik trimeszteres pici."
Arra, hogy majd meglátom milyen, mivel nem egyformák. Ha probléma adódik akkor majd megoldom AZT, nem arra készülök, ami Mici néni gyerekénél probléma. Tudtam, hogy nem lesz iszsz és nem fogom komfort ciciztetni. Ez nem probléma.
Azt nem tudtam előre, hogy extrém súllyal születik és túl fogja enni magát minden etetésnél. Ez probléma. De erre nem kell számítani terhesen, meg terhesség előtt. Akkor kell rá megoldást keresni, amikor előáll. Épp azt teszem. Az offline életben azért szerencsére sikeresebben, mint gyiken🤣
Mármint, hogy betoltam a mellem a szájába és megvártam, amig azon kialussza magát, majd elkezd enni? Nem, ezt valóban nem, nem is fogom. Továbbra se cél a mellemen altatni a gyereket. Arra van az ágya. --> Bocsánat, ezt hol írtam? :D Soha nem altattam mellen gyereket ráadásul.
Én se akarlak megbántani, de nagyon úgy tűnik, inkább neked van szükséged segítségre. Ebből a kirohanásodból legalábbis úgy tűnik. Nagyon nem vagy/ voltál elégedett azzal a helyzettel, amiben voltál. Én elégedett vagyok.
--> Nem megyek bele, mert kettőnk közül pont én kezeltem/kezelem kiegyensúlyozottan ezt a helyzetet, a sírásnál pedig nem mondogatom, hogy mi a franc baja van mint ahogyan te. Próbálom az ő igényeit is figyelembe venni, nem csak a magamét, ami láthatóan neked nem megy még. De nyilván nálam adott minden, tehát más a szituáció is. Őszintén sajnállak. :( Ordít a sorok közül a megfelelési kényszered és a szülés utáni depresszió is. Komolyan jó lenne valaki, aki segít neked átbeszélni. Értem, hogy neked 2-kor munkád van, de ő akkor éhes, akkor se tudod kitolni, ha a fejedre állsz se.
Aki nem iszsz és nem akar komfortot se, még egyszer írom ÉN SEM és ÉN is utálom a szoptatást, de fix időre nem fogod tudni beállítani, hogy 6-9-12. Kórházba dolgozom, ott alapjáraton így csináltuk, de ott is éhes volt két evés között a tápszeres pici időnként és kerítettünk időt rá, hogy megetessük mivel igényelte. Pedig a tápszerrel tovább bírják, mint az anyatejjel. Növekedési ugrásnál főleg. Láthatóan nem fér bele a kicsi az életedbe, napirendedbe és emellé még rosszindulatú nő is vagy a segítő kommentre. 106-os amúgy jót írt. 15 perc múlva vedd el és kész, cumi. Mi ezzel a gond? Na tényleg ráhagyom, főleg nem egy olyan ember lelkiállapotába nem fogok akinél láthatóan hatalmas gond van és tombolnak a hormonok még. Még egyszer kitartást minden rosszindulat nélkül!
Nehéz eldönteni, hogy 1 szövegértés nulla írt vagy 3.
"Nem értem mi a probléma, félsz hogy elhízik vagy mi?"
Eddig csak 50x írtam le, mi a probléma. Nem, az orvos szerint nem tudja megemészteni, de neked is biztos orvosi diplomád van, ezért most egy kicsit bajban vagyok, hogy melyikőtökre hallgassak🤔 Továbbra is az a probléma, hogy túleszi magát a gyerekem, ami rossz neki és ezért szenved! K.rva nehéz ezt felfogni?
"60-80grammokat eszik a 2 hós babám."
Az enyém 220-250-et. Ugye, érzed a különbséget?
"Tök felesleges kérdezned h mennyit eszik a gyakoris anyukák babája hisz nem érdekel h a szomszéd mici néninek mit és hogy evett a gyereke."
De, érdekel a mit. Gyengébbek kedvéért a kérdésben is benne van. A hogyan meg olyan szempontból érdekel, hogy meg tudja adni grammban. Ha üvegből eteti, akkor valószínűleg nem tudja. Azt majd én eldöntöm, fölösleges -e. Te azt döntsd el, válaszolsz -e rá, minden más az én dolgom.
"holott tisztán látni a problémát, hiába magyarázod az ellenkezőjét"
Hát, lehet, hogy van, aki tisztán látja, de hogy te teljesen vakon vagy, az biztos.
"joci a postás megeszik 1 kiló csülköt míg apám megeszik egy tányér levest és jóllakik, nem egy testalkatúak, más igényekkel"
Ezzel addig nincs gond, amíg Jocinak valóban 1 kiló csülök az igénye és nem a kórházban köt ki utána.
"ha gond van majd szól az orvos, de ha túleszi magát se tudsz mit tenni, hagyod ordítani mert 14hvan és nem 15h azaz evésidő.🫣😂"
Szólt az orvos, ezt is már 50x leírtam. Ti nem tudtok olvasni, vagy mi van?
Ahogy azt is írtam, hogy az én gyerekem nem 1órával etetési idő előtt fog jelezni, hogy éhes, hanem legalább 2óra és 58perccel előtte, vagyis 2 perccel az előző etetés után. És nem, olyankor valóban nem adok neki, mert ilyen rohadék vagyok😉
"na akkor legyél okos és rakd be a kiságyba cumival a szájába és várj a csodára, mert úgy néz ki te ezt akarod, csak hát ez nem ilyen egyszerű."
Hát, akkor nekem csoda gyerekem van, mert pont így alszik minden este.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!