Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1-2 hónapos anyatejes babád...

1-2 hónapos anyatejes babád hány grammot eszik egy etetésnél?

Figyelt kérdés
Írd oda légyszi azt is, hogy hány hetes. Azoknak szól a kérdés, akik mérik és tudják grammban, hogy össze tudjam hasonlítani. Mindig én se mérem, csak random.

okt. 12. 12:06
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 141/149 A kérdező kommentje:
Nem tudom, most, amikor kiírtam a kérdést, akkor volt, hogy pár napig dőlt belőle a tej. Előtte csak 2x bukott összesen. Viszont szokott indokolatlanul köhögni. Én azt gondoltam, félrenyeli a nyálát, de úgy tudom refluxnál is van, mert marja a sav a torkát. Meg nagyon nyáladzik, így összegyűjti a nyálát, meg buborékokat fúj belőle, mint a nagyobb babák fogzásnál, de ahhoz ő még kicsi. Nincs foga.
okt. 17. 23:36
 142/149 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem azért ordít mert éhes. Pláne 200 g után. Inkább valami diszkomfort lehet, amire a cici a megnyugvás, csakhát jön belőle a tej, akkor már eszik is na. A babák estefelé általában nyűgösebbek. Az enyém jó közelítéssel délután 2-3-tól vagy eszik, vagy alszik, vagy sír. Más opció nem igen van.

Egyébként most direkt mértem neked egy napig. Hajnalban és reggel 160-180g, aztán 80-140-eket eszik teljesen hektikusanés brutál tempóban gyarapszik. Teljesen normál súllyal született, 5 hetes és 4350 g most. Szerintem azt azért be lehet lőni érzésre is nagyjából, hogy kb. eleget ehetett-e és ha kicsit megfigyeled a sírását, akkor abból is rá tudsz jönni, hogy ez most éhes sírás-e, vagy inkább álmos. Az én kislányom pl. akkor is ijesztő módon mohón cicit keres, ha beszorul egy böfi, ha nem jön ki, akkor ordítani kezd, de azért azt lehet érezni, hogy ez most "ennék még" sírás, vagy "valami gond van" sírás.

okt. 18. 06:31
 143/149 anonim ***** válasza:
100%
A bukás meg a reflux az más az enyém se bukott mert visszanyelte.A refluxnál feljön a torkába majd visszanyeli ugyebár a gyomorból savas tej jön vissza ami fájdalmas nekik ezért sírhat, illetve a sokszori nagy evésekkel csillapitják fájdalmukat csak ugye ez egy ördögi kör, ha sokat eszik visszajön nekik. Közvetlen evés után sír?
okt. 18. 07:50
 144/149 anonim ***** válasza:
100%

mint a nagyobb babák fogzásnál, de ahhoz ő még kicsi

A fogcsírák már mozoghatnak ilyenkor.

okt. 18. 08:17
 145/149 A kérdező kommentje:

#142! "Az enyém jó közelítéssel délután 2-3-tól vagy eszik, vagy alszik, vagy sír."

Az enyém is, csak alvás nélkül 😂

Tudom, van, amikor más miatt sír. Délutántól az éhség és az álmosság párhuzamosan megy. Álmos és sír, de nem alszik. Ha véletlenül bealszik, 2perc múlva ordítva ébred, mert éhes. Adok neki, bealszik, ordít. Ez a körforgás megy éjjel 2-ig.

Amikor gondoltam, nem lehet éhes, mert most evett sokat, azt is kipróbáltam, hogy adtam neki üvegből. Ha nem issza meg, egyértelmű, hogy csak cicit akar, nem enni. Hát, betolta, mint aki sose evett és amikor elfogyott, 100x jobban ordított, mint előtte.

okt. 18. 08:56
 146/149 anonim ***** válasza:
100%

142 vagyok. Én nem éhségre gyanakodnék. Ha bealszik és pár perc múlva sírva kel, amikor már egyértelműen nem lehet éhes, én inkább pocakra szoktam gyanakodni (nálunk is így van délután, pár perceket alszik, ritka, ha sikerül mélyebben). Ha nagyon nem akar elaludni és csak sír, akkor magamra kötöm és legalább kendőben van egy kis csend némi feszengés, tekergés után. Amint leteszem megint ébred és sír.

Jobb ötletem nekem sincs, de egyértelműen nem az a megoldás, ha állandóan eteted. Mondjuk nekem könnyebb olyan szempontból, hogyha nem éhes, nem is fogadja el a cicit (üveget nem is próbálok), vagyis tudom, hogy nem ezért ordít állandóan. Így sem könnyű. Neked sem az, mert a tiéd nem tudja mi az elég, így nem tudod ezt az opciót kizárni. :)

okt. 18. 12:09
 147/149 A kérdező kommentje:

#146! Nem, nem olyankor kel sírva. Amikor már tényleg éhes, mert 3 órája evett. Rárakom és bealszik, mielőtt még enne. Meg amikor leveszem, mert már eleget evett. Azonnal mutatja az éhség jeleket és sírva fakad. Van olyan, hogy leveszem és épp nem sír, de büfiztetés közben is cuppog, meg eszi mindenemet, amit épp ér. Aztán, ha nagyon álmos ilyen felkómasan csinálja és egyszer rájön, hogy nem jön onnan tej és üvölt. Ugyanez a cumival. Eddig azt elfogadta, amikor simán csak álmos volt. Tudom, akkor is cicizne, ha a hasa fáj, de azt nagyjából felismerem, mert kakilás/büfi, ilyesmi követi. De utána se nyugszik meg.

Meg ugye az üveges kísérlet nagyon beszédes. Abban a pillanatban kezdett ordítani, ahogy elfogyott. Értelemszerűen magamra vettem, de nem érdekelte, nem nyugodott meg. Ebből következtettem, hogy csak a kaja hiányzik neki, nem a testközelség.

okt. 18. 12:33
 148/149 anonim ***** válasza:
48%
Jé, pedig mennyi embert lehurrogott a kérdező, hogy hallgatás van itt hiszen ő csak a grammra kíváncsi. :) Végre változott picit.
okt. 19. 14:16
 149/149 A kérdező kommentje:

#148! Mondjuk, mert a grammra voltam és most is arra vagyok kíváncsi. Ha azonban valaki ír és egy építő hozzászólást, nyilván válaszolni fogok rá, mert nem vagyok bunkó.🙄

Senkit nem hurrogtam le rajtad kívül. Még mindig nem találtál magadnak érdekesebb kérdést?😁

okt. 19. 14:32
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!