Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos baba és nyaralás,...

2 hónapos baba és nyaralás, hogy próbáljam minimalizálni a pakolást?

Figyelt kérdés

Holnap nyaralni indulunk, a kocsi már most úgy néz ki, mint akik költöznek... :D

Van egy nagybőrönd a babának, ebben vannak a ruhái, pipereholmijai, játékai, textilpelusok, kendő. Egy másik bőröndben vannak az eszközök, mint pl. orrszívó, sterilizáló, cumisüvegek, éjjeli fény stb. Van egy plusz táska, ami az "életmentő szett", ebben van 3 váltás ruha neki, tápszer, babavíz, egészségügyi csomag, takaró. + pelenkázó táska, én kistáskám

És még jön a babafészek, játszószőnyeg, babakocsi. Kicsit káosznak érzem, férjem szerint pakoljuk be hátra a gyerekorvost is, hátha pont szükségünk lesz rá kint... :D

Ti hogy pakoltok, mi az, amiket visztek, mi az, amiket kint vesztek?

Pl. pelenkát, babavizet nem pakoltam sokat, azt egyszerűbb ott venni (Horvátországba megyünk).

júl. 18. 18:31
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
79%

Nem fogom elolvasni mind az ötven hozzászólást,de csak annyit tudok írni,hogy majd belejossz. Vidd,amit úgy érzed szükséges. Idővel egyre könnyebben megy. Vezess listát is,ezt majd bővited szűkíted a tapasztalattal.

A gyerek nem kell,hogy lemondással járjon,de szükséges neznj az érdekét. Nem látom akadályát,hogy miért ne tudnátok erre figyelni nyaralás közben is. Nyilván nem olyan lesz,mint regen kettesben.mi.mkst.voltuk.wloszor,két éves a gyerek,de csak az anyagiak.miatt nem tudtunk előbb.

Fárasztó volt,de töltött is rajtam,nem csak itthon rohadok a négy fal között a pelenka-hiszti-hazimunka háromszögben.

júl. 19. 15:33
 52/60 A kérdező kommentje:

Hát, remélem belejövök, mert mire elindultunk, a csomagtartót teljesen fullra pakoltam. :D

Még kis sátorért elküldtem délután a férjemet, vett is egyet, aztán láttam, hogy az egyik bababoltban van rózsaszín, mondom nekünk bizony az kell. Úgyhogy jelenleg két sátorral megyünk, mert hoztuk a másikat is, biztos, amit biztos alapon.

Mi semmi konkrétat nem terveztünk, igazából azt sem tudjuk, mikor jövünk haza.

Inkább pihenős, napozós, fürdős nyaralás lesz ez, nem mászkálós, túrázós.

júl. 19. 22:11
 53/60 anonim ***** válasza:
77%
Jó, te valószínű troll vagy kérdező. Kiprovokálod a válaszokat. Nem mindegy milyen színű a sátor? Vagy ciki vele kimenni a strandra, ha nem rózsaszín?
júl. 20. 06:18
 54/60 A kérdező kommentje:

Nem ciki, de mindenből igyekszem olyat választani, ami tetszik, szép.

Babakocsinál sem annyi volt a szempont, hogy legyen négy kereke és guruljon. A ruháinál sem annyi, hogy legyen tiszta és méretben paaszoljon.

Ez nem provokáció, egyszerűen így jó nekünk.

júl. 20. 13:17
 55/60 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, nekem is van pénzem, de nem szórom felesleges fogyasztási cikkekre. Szerintem ez az idő már lejárt. Inkább minimalizálni kellene a vásárlást mindenkinek. Gyerekeknek mindegy miben van, legyen tiszta, de jó minőségű. Lehet persze divatolni is. De amit egyesek! csinálnak az pazarlás.
júl. 20. 13:28
 56/60 anonim ***** válasza:
95%
A tökéletes fogyasztó.
júl. 20. 13:28
 57/60 A kérdező kommentje:

Szerintem pedig egyszer élünk, ha épp megtetszik valami, hát megveszem. Magunkkal a vagyont erről a földről úgysem vihetjük el.

Férjem szerint is a marketingesek álma vagyok, de megszokta már, így szeret.

júl. 20. 13:31
 58/60 anonim ***** válasza:
95%

Ha téged ez tesz boldoggá,hát legyen. Csak tudd,ezt a szemléletet adod majd át a gyereknek is. Nekem igazán nem savanyú a szőlő,de azért gidnoloodj el rajta,hogy mire szeretnéd nevelni. Elégedett legyen azzal,ami van neki (ami nem jelenti azt,hogy ne kaphatna meg a legjobb minőséget,és ne lehessen többe mint egy alap valami adott dologból) vagy engedjen mindig a vágyainak,és a megszerzés utáni kis eufória után keresse ismét a lehetőséget az újbóli vágyakozásra?

A kérdés költői,nem kell nekem megvalaszolnid,elég magadnak

Egy könyvben olvastam egyszer,hogy érdemes eltunodni a reklamokon,mindegyik arra épít,hogy hiányt keltsen benned. Figyelj,ettől szebb leszel,jobb leszel,enélkül büdös vagy,divatjamúlt,enélkül nem teljes az életed! Egy se reklámozás úgy magát,hogy jó vagy úgy ahogy vagy,elég jó,elég jó illatú,elég dolgod van így is,igazából erre nincs is szükséged,de nézd itt van ,ezt tudja.

Kicsit tulszaladtam a kérdés keretein. A kérdező valószínűleg jó módú,unatkozó háziasszony,nincs ezzel semmi baj,de érdemes elgondolkodni,hogy mit engedünk be a fejünkbe is. Mindig az újabbnál újabb tárgyakat,vagyakozasokat? Meddig vagyunk elégedettek a megszerzett dolgokkal,mennyi idő múlva bukkan fel egy újabb,kell ez nekem?

júl. 20. 13:41
 59/60 A kérdező kommentje:

Saját magammal teljesen rendben vagyok, de szeretem a szép, ízléses dolgokat. Legyen az akár ruha, cipő, lakberendezési tárgy, vagy épp az autóm. Nem rendelünk Sheinről, nem vásárolunk a Kikben, Pepcoban, amit veszünk, az legyen minőségi. De ettől függetlenül, ha éppen 3 év után megunom a kanapénkat, eladom és veszek másikat. Ha megtetszik egy adott tervező új kollekciójából valami, megveszem.

A lányunk pedig valószínűleg egy kis hercegnő lesz, aki első kérésre megkap mindent. Ha nem tőlünk, majd a nagyszüleitől. Nem, ez sem provokálás, de ő az egyetlen gyerekünk, egyetlen unoka mindenhol, már most 2-3 felnőtt ugrálja körül állandóan.

Nem vagyok unatkozó háziasszony ettől függetlenül, végigtanultam és dolgoztam az eddigi életemet. De nem hiszem, hogy az életet lemondásokkal kell élnünk.

júl. 20. 13:48
 60/60 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baj nincs ezzel. Ha teheted,miért ne. A kis hercegnozessel sincs baj,egészen addig míg be nem kerül társaságba. Fájdalom minden anyának,nekem is,de rajtunk és a közvetlen családján (szerencsés esetben) másnak nem lesz kis hercegnő,mástól nem fog mindent megkapni,és nem csak az anyagokra gondolok. Nem egy ilyen ismerősöm van,aki szintén herceg,hercegnő volt gyerekkorában ,és semmi más(!) elég sok problémája van főleg ami az empátiát és a másokkal való kapcsolattartást illeti. Jelmezo.megmaradnak a saját magjukon belül,olyan emberek között akik szintén hercegek és hercegnők voltak,de ezzel meg az a baj,hogy ők is ugyanannyira imadjak magukat mint az adott személy.

Hogy is van a vers? Hiába furosztod önmagában,csak másokban moshatod meg arcodat? Nem lépek ki innen hogy megnézzem hogyan van pontosan,mert eltűnik a válaszom 😅

A másik bölcs mondás,hogy a nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.

Nagyon belemerultem a bölcsességekbe...isten tudja miért. Valószínűleg támadást látsz a soraimban,és nem megy át a lényeg.

Jó nyaralást!

júl. 20. 14:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!