2 hónapos baba és nyaralás, hogy próbáljam minimalizálni a pakolást?
Holnap nyaralni indulunk, a kocsi már most úgy néz ki, mint akik költöznek... :D
Van egy nagybőrönd a babának, ebben vannak a ruhái, pipereholmijai, játékai, textilpelusok, kendő. Egy másik bőröndben vannak az eszközök, mint pl. orrszívó, sterilizáló, cumisüvegek, éjjeli fény stb. Van egy plusz táska, ami az "életmentő szett", ebben van 3 váltás ruha neki, tápszer, babavíz, egészségügyi csomag, takaró. + pelenkázó táska, én kistáskám
És még jön a babafészek, játszószőnyeg, babakocsi. Kicsit káosznak érzem, férjem szerint pakoljuk be hátra a gyerekorvost is, hátha pont szükségünk lesz rá kint... :D
Ti hogy pakoltok, mi az, amiket visztek, mi az, amiket kint vesztek?
Pl. pelenkát, babavizet nem pakoltam sokat, azt egyszerűbb ott venni (Horvátországba megyünk).
Oké, te nem vinnéd a gyereket, szerinted mi veszélyeztetjük a sajátunkat. Felfogtuk, felesleges emiatt még 15 kommentet írnod, menj inkább "Maldívra", szezonon kívül az igazi úgyis.
Szia!
Mi tavaly a Balatonra utaztunk a nyaraló azbakkor 4 hónapos gyerekünkkel és úgy felpakoltam, mintha másik kontinensre készültünk volna költőzni, vagy mintha a Balaton 100 km-es körzetében nem lenne bolt :D
Ruhával szerintem úgy számolj, hogy napi 2 váltó legyen minden típusból, ha bukik, vagy kifolyik a kaki legyen mire váltani, a másikat meg kimosod és seperc alatt megszárad a tenger mellett.
De játszószőnyeg tényleg nem kell, a földön egy pokrócon, piknik takarón akármin is ellesz.
Piperét, pelenkát, kenőcsöt bárhol lehet venni, persze ha nincs valami spéci érzékenysége a babának amire különleges cucc kell.
Én pl abból a balatoni útból megtanultam, hogy nem viszünk fél csomag pelenkát, csak annyit amennyi az útra, meg esetleg másnapra elég. Nedvestörlőt csak egy megkezdett csomaggal viszünk, azt is lehet venni.
Kencéket, fürdetőt kiöntöm kisebb tartályokba, tégelyekbe és máris kisebb helyet foglalnak.
Ha nem vagy túl para mami akkor a tápszert átöntheted egy zipbagba, ellapogatod, kinyomod a levegőt belőle és máris egy lapos zacsiban van, nem egy bumszli tégelyben.
Babavizet szerintem szintén annyit vigyél ami az útra kell, ott is lehet venni, vagy forralsz vizet a nyaralóban, visszahűtőd és kész a babavíz.
Meg az én kisfiam vígan elfért a babakocsi mózeskosarában, így babaöblőt nem vittünk neki, abban aludt, vagy közöttünk ha nem volt jó éjszakája.
Az éjjelifény nekem is fontos, hogy ne kóvályogjak neki semminek ha felébredek, de a második utazásra egy kiszuperált telefont vittünk és annak a vakuja volt az éjjelifény. Volt, hogy tettem rá egy színespohárnyi vizet és tök hangulatos volt.
A leírt cuccok nagy része felesleges, pl a sampon (minek?), a játékok (felesleges, bármit elnézeget), a sterilizáló (mikrós zacskó, vagy kifőzöd a cuccot egy lábasban), babafészek (túl sok helyet foglal), éjjeli fény (egy 500 ft-os pepcos ledfüzér is elég, és zsebben is elfér), takaró (kánikula van) a piperéket ki lehet tölteni kis flakonokba, ezzel sok helyet nyersz.
Biztosra veszem, hogy ruhából is túlpakoltál, pláne, ha van lehetőséged mosni. Meleg van, pillanatok alatt szárad minden, ráadásul max egy napozó elég a gyerekre ilyen időben. Az “életmentő táska” mellett minek még egy pelenkázó táska? Meg még egy táska neked? Ezt simán össze lehet pakolni egybe.
Az én táskám picike, az Iqosom, egy rúzs, és a kártyatartóm van benne, kb. ilyen mosdóba beszaladós táska.
A pelenkázótáskáját azért visszük, ha kint majd mennénk sétálni, akkor az csinosabb, jövős-menős, azt visszük magunkkal. Mert elférnek benne a dolgai, de nem ciki beülni vele étterembe pl.
Szegény kérdező, minél többet magyarázkodsz, annál többet fognak beléd kötni :(
Én teljesen megértelek. Mi 3 hónapos babával utaztunk anno egy esküvőre apartban-hotelbe. A lista, amit akkor írtam, még megvan, elég hosszú :) Itt nem a babáról van szó, hanem inkább a te/ti kényelmetekről. Nekem vinnem kellett a szoptatós párnámat- bazi nagy helyet foglalt. Ugyanígy a babakocsit, és nekem is volt egy nagyobb pelenkázóhátizsákom- a lányom a hozzátáplálásig bármikor nyakon f.sta magát, ezért nálunk is 2 váltás ruha volt mindig. Vittem az éjjeli kislámpánkat is, egy csomószor voltam olyan helyen, ahol csak a nagyvillany volt és csókolom, nyilván az éjszaka közepén meg nem akarom felkapcsolni a gyerekre. Később, mikor már ült és nyaralni mentünk, akkor meg az etetőszéket kellett vinni, de volt, hogy taknyosan mentünk apartbanba (ahol semmi nem volt), vittük a porszívót is. Ez ilyen, ami befér, vigyétek, egyrészt kitapasztaljátok, mire van szükség, aztán majd ahogy nagyobb lesz, csökken a lista is. Most már 3 éves a lányunk, egy kisbőröndöt vittünk neki nyaralni. Kifújja az orrát, feléri a széket, azt eszi, amit mi, sokkal-sokkal egyszerűbb.
Ciki beulni egy etterembe? Egy taskaval? Mi van?🥲
Szegeny kerdezo minel tobbet magyarazkodik, annal viccesebb, igen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!