Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos baba és nyaralás,...

2 hónapos baba és nyaralás, hogy próbáljam minimalizálni a pakolást?

Figyelt kérdés

Holnap nyaralni indulunk, a kocsi már most úgy néz ki, mint akik költöznek... :D

Van egy nagybőrönd a babának, ebben vannak a ruhái, pipereholmijai, játékai, textilpelusok, kendő. Egy másik bőröndben vannak az eszközök, mint pl. orrszívó, sterilizáló, cumisüvegek, éjjeli fény stb. Van egy plusz táska, ami az "életmentő szett", ebben van 3 váltás ruha neki, tápszer, babavíz, egészségügyi csomag, takaró. + pelenkázó táska, én kistáskám

És még jön a babafészek, játszószőnyeg, babakocsi. Kicsit káosznak érzem, férjem szerint pakoljuk be hátra a gyerekorvost is, hátha pont szükségünk lesz rá kint... :D

Ti hogy pakoltok, mi az, amiket visztek, mi az, amiket kint vesztek?

Pl. pelenkát, babavizet nem pakoltam sokat, azt egyszerűbb ott venni (Horvátországba megyünk).

júl. 18. 18:31
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
Én simán Google Keepbe jegyzetelek. A férjemmel is meg tudom osztani, van olyan fajta jegyzet, hogy írsz bele, meg olyan is, hogy pipálgatni kell
júl. 18. 22:03
 32/60 anonim ***** válasza:
100%
Én a partra vinnék egy napozó sátrat ott esetleg aludhatna is a baba ha elálmosodik. És mégse sülne meg annyira mint a babakocsi mózesrészébe. Illetve ha saját akkor én se vinnék túl sok mindent amit tudnék megvennék oda is.
júl. 18. 22:05
 33/60 anonim ***** válasza:
84%

Nagyborond? :) szerintem az oriasi az o cuccaihoz.

Egy babanak 1 hetre 7+2 body, pizsi, ket rugi (ha nagyon hideg lenne) 3 zokni, mini popsikrem, mini olajtusfurdo, 1 csorgo, 1 egyeb jatek, 3-5 textilpelus plusz a kendo. Ez egy kabinborond felebe belefer.

A masik felebe cumisuvegek, ejjeli feny. (Sterilizalo helyett kifoznem az uvegeket) Ha sos kell barmelyik patikaban lehet orrszivot venni. Alap gyogyszereket raknak be inkabb meg melle plusz a tapszert.

Eletmento szett es pelenkazotatyo egyben: valtasruha, ketnapi pelus, kis uveg babaviz. (Kint lehet venni tobbet, de sima forralt viz is jo)

Babafeszek es jatszoszonyeg biztosan otthon maradna. Egy pledet vinnek kozosen a strandra. Babakocsi, ha nem allandoan hasznalt akkor hagynam, kendo eleg ha a varosba mennenk.

Inkabb egy UV szuros napsatrat vinnek.

júl. 18. 22:25
 34/60 anonim ***** válasza:
100%

30# Én a ColorNote csekklistáját használom erre is, meg bevásárlólistaként is, meg mindenhogy.

Van egy általános utazós listám, meg egy mamához utazós is már, mert ott sok holmink megvan. Van nekem is külön és a gyereknek is. Ahogy hajigálom be a cuccokat, ki lehet húzni a listán, hogy az megvan, így este bepakolom a nagyrészét és ami másnapra marad, mert mondjuk még éjjel használjuk, az pontosan kijön a listában, jöhet a behajigálás második felvonása. Agyatlanul lehet pakolni, nekem való! :D

A gyógyszer listát megküldöm, ha megtalálom, a babást már nem őrizgetem, a mostanit tudom nagyjából fejből. Lázmérő, két féle lázcsillapító van benne (Nurofen, Flamborin), Octanisept, Enterol, egy-két csomag ors por, sós vizes orrspray, plusz nasivin, sebtapasz és azt hiszem ennyi is. Talán még valami szem és fülcsepp van.

júl. 18. 23:42
 35/60 anonim ***** válasza:
100%

Babacuccokhoz nem értek, de utazáshoz tipp: sok helyet lehet spórolni, ha a ruhákat, plédeket vákumcsomagoljátok, pl ilyennel: [link]

Szokott lenni zsák lidl-ben is, de ahhhoz nem adnak ilyen ,,fordított pumpát", a csomagolás szerint porszívóval tudnál benne vákumot csinálni, de kipróbáltam és jó hozzá ez a sárga pumpa is.

júl. 19. 08:30
 36/60 anonim ***** válasza:
0%
De ki az aki megindul egy nemtudom hány órás útra Horvátországba egy 2 hós gyerekkel ilyen melegekben? Úgyis a hüvösön a helye 11-17h között ki se vinném..
júl. 19. 10:37
 37/60 A kérdező kommentje:
Éjszaka megyünk, légkondi megy itthon is, az autóban is.
júl. 19. 11:03
 38/60 anonim ***** válasza:
100%

36# Botrány dolga lehet annak a szerencsétlen babának egy klímás autóban, amiben szabályozható a hőfok, a fújás intenzitása és az is, hogy hova fújja a levegőt.

Ennél biztosan ezerszer jobb dolga van egy csecsemőnek egy 6. emeleti klíma nélküli panellakásban, ahonnan ki sem teszik a lábukat a nap nagyrészében, mert nehéz eldönteni, hogy kint jobb-e, vagy bent.

Most komolyan, nemár. Ne haragudj, én nem bántani akarlak, de a szüleimtől kb. 3 óra a horvát tengerpart. Ott pedig a víz közelsége miatt azért sokkal elviselhetőbb a meleg is általában és gondolom ott sem a napon akarják aszaltatni a babájukat 12:30-kor minden áldott nap. Én is simán nekiindulnék.

júl. 19. 11:05
 39/60 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyeneket sose értettem, mint a 36os hozzászóló. Most komolyan akinek babája van zárkózzon be otthon vagy mi? És jogos amit a 38as ír, remélem az itt okoskodók még véletlenül se szülnek klíma nélküli panelba, mert az ezerszer elviselhetetlenebb a babának, mint egy klímás autóban vagy a tengerparton árnyékban. Egyébként a víz mellett amúgy is hűvösebb van, mint a betondzsungelben.
júl. 19. 11:25
 40/60 A kérdező kommentje:

És Budapesten hol találok hűvöset vajon jelenleg...? :D

Lassan 2 hete ki sem mozdulunk, mert már korán reggel is meleg van, este sem hűl le igazán az idő. Bent vagyunk, mert hiába van medencénk, a nap éget még délután is. Ülünk a 24-25 fokra hűtött házban, ennek mi értelme van?

5 óra alatt lent vagyunk a tengernél, útközben nyilván megállunk majd, megy végig a légkondi az autóban.

Ott a kert végében van a part, jár a levegő, tele van fával minden.

De értem, ha pihenni, kikapcsolódni megyünk valahová, az RÓSZ és minek szültem, ha mondjuk Miskolcról mennénk Kaposvárra nagyszülőkhöz, ahol légkondi sincs, az jó. Vagy ha a 36 fokos lakásban van valaki a gyerekével, az sem gond.

Itt már minden baj, az is, hogy iqost használok, az is, hogy milyen a pelenkázótáskánk, az is, hogy ebben a melegben lemegyünk a tengerhez inkább.

júl. 19. 12:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!