2 hónapos baba és nyaralás, hogy próbáljam minimalizálni a pakolást?
Holnap nyaralni indulunk, a kocsi már most úgy néz ki, mint akik költöznek... :D
Van egy nagybőrönd a babának, ebben vannak a ruhái, pipereholmijai, játékai, textilpelusok, kendő. Egy másik bőröndben vannak az eszközök, mint pl. orrszívó, sterilizáló, cumisüvegek, éjjeli fény stb. Van egy plusz táska, ami az "életmentő szett", ebben van 3 váltás ruha neki, tápszer, babavíz, egészségügyi csomag, takaró. + pelenkázó táska, én kistáskám
És még jön a babafészek, játszószőnyeg, babakocsi. Kicsit káosznak érzem, férjem szerint pakoljuk be hátra a gyerekorvost is, hátha pont szükségünk lesz rá kint... :D
Ti hogy pakoltok, mi az, amiket visztek, mi az, amiket kint vesztek?
Pl. pelenkát, babavizet nem pakoltam sokat, azt egyszerűbb ott venni (Horvátországba megyünk).
Igaz nem nyaralni mentünk csak egy egy éjszakás ottalvós esküvőre de mi vittünk kamerás bébiőrt is és ha hosszabb útra mentünk volna, akkor légzésfigyelőt is.
Játékot én se vinnék. Minek? Tényleg elég 1 csörgős valami
Az a vicces, hogy nem értitek, és kötözködtök.
"Életmentő táska": [link]
Nem szép, nem csinos, de minden is belefér, bőven pakolható.
Pelenkázótáska: [link]
Ebben vannak a szokásos pelenkázótáskába való dolgok, elfér a babakocsi aljában, egy sima hétköznapi táska, belső elosztóval.
Az én dolgaim pedig általában minitáskákban vannak, ez tényleg max. pár apróság.
A zoknija mindig rajta van, de a bébiőrt el is felejtettem, köszönöm! :D
Már csak ezért megérte a kérdés.
2hónapos mellett iqos... Na az aztán nagyon fontos.
Meg a csinci pelenkázó táska.
Nem, nem mellette, hanem mikor alszik, vagy mással van, akkor. :)
Nem vagyok terhes, nem szoptatok, utána kezet és fogat mosok. Mi gondja lenne emiatt a babánknak?
Menci matchát szoktam csinálni. :(
Hátha attól menőbbnek tart a férjem korán reggel.
Az első utazásunk előtt pár nappal (3 hónapos volt a lányunk) elkezdtem listába írni egy app-ba, hogy miket használunk. De tényleg mindent a légzésfigyelőtől kezdve az utolsó fültisztító pálcikáig. A dokinknak pedig van egy gyógyszeres úticsomag listája, az evidens azóta is. A 2-3. nap végén leültem, átnéztem és nyugtáztam mi az, ami hanyagolható egy hétre, mi az amiből elég egy-két darab és mi az, amiből több kell. És kész.
Babával azért szívás utazni, mert el kell vinni a fél házat... én jobban szeretek már nagyobb gyerekkel, rugalmasabban be is tudunk mindent szerezni, ha esetleg itthon maradt valami.
Ha saját nyaraló és sokat tervezünk ott lenni, akkor vennék oda alap dolgokat. Kis kádat, fürdetőt, sampont, testápolót, kisollót, cumisüveget, textil pelusokat, sterilizálót, éjjeli fényt, kis takarót, pár játékot, stb., hogy ezeket ne kelljen mindig cipelni.
A listám egyébként folyamatosan fejlődik, ahogy a gyermek cseperedik (most 2 éves), nekem nagyon kényelmes, hogy nem kell agyalnom indulás előtt, hogy mit is kell összepakolni, csak felcsapom a listát és dobálom be a cuccokat a táskába.
Szóval ha már holnap indultok, akkor max annyit tehetsz, hogy leülsz és átgondolod, hogy valóban bepakoltátok-e az egész gyerekszobát. :)
#29!
Szeretném kérni az app nevét akibe a listát vezetés,és nagyon hálás lennék az orvos által összeállított gyógyszeres uticsomag listáert is!🩷
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!