Gyerekesek! Mennyire segítenek be a nagyszülők és hogyan?
Figyelt kérdés
Milyen gyakran és mennyire laknak messze?
Segítségként főleg a főzést, takarítást, hàz körüli teendőket értem.
jún. 16. 16:07
21/23 anonim válasza:
Én javaslom, hogyha ez gondot okoz és anyagilag belefér, akkor bízzatok meg egy takarítót. Én is nehezen adtam fel az elveimet, de utólag azt mondom nagyon megérte. Egy csomó feladatot és terhet vesz le az ember nyakából. Gyerkőc mellett beosztottam, mindennap csináltam valamit. Ma a fürdőt, holnap a konyhát, utána portörlés, mindennap porszívó, legalább hetente felmosás, utána wc-k, utána ágyneműhúzás, stb. Gyerek mellett pedig a 20 perces mutatvány is minimum egy óra, így sokszor megvártam a férjemet, hogy lefoglalja a lányunkat, amíg én gyorsan megcsinálom. De neki is füvet kéne nyírni (hatalmas telek), autót kéne takarítani, gyommentesíteni, kis kertet ápolni, medencét takarítani, nem tudom... így csomószor elteltek hetek úgy, hogy mint család kb. nem is találkoztunk csak vacsoránál. Próbáltam inkább délelőttre ütemezni ezeket a melókat, de akkor meg úgy éreztem, hogy a gyerektől (mostmár gyerekektől) veszem el az értékes időt. A második terhességem vége felé feladtam, már nem bírtam úgy és azóta 2 hetente jár hozzánk egy hölgy takarítani. Nem volt nehéz hozzászokni ahhoz, hogy végre egyszerre, egyben az egész ház tiszta és nem kell szélmalomharcot vívnom vele. A szinten tartás továbbra is megvan, de sokkal-sokkal kevesebb idő és fejtörés ez így egy családi házban. :) Ha rajtam múlik, amíg a gyerekek aktívan igényelnek minket időben, logisztikában, addig biztosan lesz is segítségünk. Tudom, hogy ez off, csak azért akartam itt hagyni, hogy legyen itt példa arra is, miért JÓ segítséget kérni.
22/23 anonim válasza:
Semmiben.
Az én szüleim 300 km-re laknak, dolgoznak.
A férjem szüleivel nincs kapcsolat.
23/23 anonim válasza:
" A férjem sérelmezi hogy nincs segítségünk" De ottvagytok egymásnak. Szerinte vagy szerinted 80%ban hogy oldják meg az emberek? Hát ketten. Mi is mindent megoldunk ketten, senki egy tányér levest nem főzött ránk mióta megszületett a babánk.Megoldok mindent magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!