Mondanátok olyan lány(baba)neveket, amik csak kicsiként hangzanak jól, de felnőttként gyerekesek? Pl Panni, Lili, Szofi
Nincs ilyen név, csak van akinek szokatlanok, mert nem ismer ilyen felnőtteket csak kislányokat, ezért tartja gyerekesnek.
Gyerekkoromban sokat vigyázott rám egy Panni néni nevű idős hölgy, gondolom neki Anna lehetett a keresztneve, csak így becézték.
Múltkor itt egy idegbeteg nő totál kiakadt a Nelli néven, mondván a gyerek fel is fog nőni egyszer. Én ezt sem értettem, mert egy kedves tanárom volt Nelli néni, tehát én nem egy aranyos kislányra asszociálok erről a névről, hanem nekem felnőttes.
Hát mondjuk egy hivatalban bemutatkozni úgy, hogy Kovács Panni, 45 évesen, nekem fura.
Ha így akarok becézni a gyereket, elnevezem Annának. Az felnőtként is szép név.
A Lili név eredete: német
● A Lili név jelentése: liliom ( A Lilian, Caroline, Elisabeth német és angol becézőjéből önállósult. ) Az én lányom is Lili , azért mert mindig a kis viragszalam lesz. Plusz rendkívül gyakori név lett.
Találtam még, pl: Lola, Lüszi, Borka, Lencsi, Léni, Letti, Lulu, Milli, Netti, Polli, Ruti, Szendi, Tea, Vica, Zazi
Még van még sok nagyon hülye név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!