Mondanátok olyan lány(baba)neveket, amik csak kicsiként hangzanak jól, de felnőttként gyerekesek? Pl Panni, Lili, Szofi
Nekünk is Lilink van, becses nevén Liliána. :) Én önmagában a Lilit nem adtam volna.
Nekem vannak olyanok, amik kimondottan furák még, ez az a kategória nálam, amit itt valaki mondott. Azért fura, mert nem igazán hallottam még felnőttől (pl. Szonja).
És vannak azok, amik nekem echte becenevek. Pl. Szófi, Zsófi, Eperke, Lili, Panka, Panni, stb.
Mendi, Csendike, Nara, Avarka, Zöldike, Havaska, Lelle, Mandula, Szofi, Seli, Suki, Lulu, (igen, ezek benne vannak az MTA listájában! 😳), Minka, Nala (mint az Oroszlánkirályban…), Goldi, Búzavirág, Csillagvirág, Eperke, Bejke, Aranyka, Aranyos, Piros, Fehérke.
a most már anyakönyvezhető becenevek, mint a Julika, Julcsi, Orsika, Zsófi, Zsuzska, Sári, Dorka, Hédi, Lotti, Nelli, Netti. Mert a szülő lehet, hogy azt hiszi, milyen kis “cukimuki”, hogy így van nyomtatva az összes papírján, de ezzel kvázi ledegradálja a saját gyereke méltóságát, örökké komolytalannak fog hangozni.
Ha Orsolya lenne a keresztnevem kikérném magamnak, hogy egy hivatalos helyen bárki önkényesen elkezdjen Orsikázni, mert szerintem ez megalázó.
Én azért sem vagyok a híve annak, hogy adjunk rövid beceneveket, mert “minek adjam a Hedvig nevet, amikor úgy is mindenki Hédizni fogja?”, mert hadd döntse már el szegény gyerek, hogy hogy szeretné, ha becéznék. Mondjuk, megkapja a Julcsi nevet, amivel így kilövik az összes többi lehetőséget, de ha Júlia vagy Julianna lenne, már lehetne Juli, Lia vagy Lili is.
Lotti
Polli
Nelllili
Szofi
Orsika (??) /ismerek egy Plet(y)ka Orsikàt, ügyvezető beosztásban, szülei mit érezhettek?/
Liza
Betti
Mia
Eperke-Szederke
Fanni, Málna
Amúgy nekem a Bella is ami a kedvenc nevem, ezért lett a lányom Izabella,most nekünk Bella, felnőttként meg lesz amit ő akar :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!