Mondanátok olyan lány(baba)neveket, amik csak kicsiként hangzanak jól, de felnőttként gyerekesek? Pl Panni, Lili, Szofi
Szerintem meg a Bella pont nem gyerekes.
Ez a Dorka/Panka stb vonal nekem se jön be, én adnék Dorottyát, Annát, stb és lehetne Dorkának, Pankának szólítani (utóbbit Annamária teljes névvel ismertem).
Huu hát én Lili vagyok, de még senkitől sem hallottam, hogy gyerekes lenne a nevem:D
Mindenki azt mondja, hogy milyen jó az, hogy ez a becenevem és az igazi nevem is
Egyébként kicsit idegesítő is már, hogy az összes tv reklámban a lánygyerek mindig Lili. Szerintem sokszor innen is jön a gyerekes következtetés(a fentiek véleménye alapján)
Szerintem ennek a legtipikusabb példája a Luca. Nekem ez mindig ilyen "kislánynév" beütésű, gyerekkorban és kamaszkorban jól hangzik, de valahogy komoly női névként nem állja meg nálam a helyét.
Amit még írtak, a Dorka, Panka, Panna vonal, ezekből nem értem miért nem a "rendes" változatot adják a szülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!