Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyerekesek! Mennyire segítenek...

Gyerekesek! Mennyire segítenek be a nagyszülők és hogyan?

Figyelt kérdés

Milyen gyakran és mennyire laknak messze?

Segítségként főleg a főzést, takarítást, hàz körüli teendőket értem.

jún. 16. 16:07
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
93%
1 orara lakik a mama, heti 1x, max. 2x jon par orara, nem segit semmiben a haz korul, csak unokazik.
jún. 16. 16:11
 2/23 anonim ***** válasza:
89%

Ezekben kb soha. Na jü, anyósnak a heppje, hogy sokat főz, és ad belőle, de sokszor visszautasítjuk.

Amiben sokat segítettek mindig is, az inkább a gyerekfelvigyázás, logisztika.

Anyósék 800 méterre laknak, amíg ovisok voltak, akár napi rendszerességgel is elmentek értük, ha kellett valamiért. Anyámék Pest túloldalén laktak, heti egyszer átjöttek babázni. Most olyan 60 km-re költöztek, nyáron 2-3 hátig ott nyaralnak a gyerekek.

Nekünk ez a segítség jött jól, a takarítás nem izgat.

jún. 16. 16:13
 3/23 anonim ***** válasza:
88%

Soha semennyire.

El se tudom képzelni, hogy helyettünk főzzön, takarítson... bármelyikük.

Olyan van csak, hogy vendégség után odapakol anyósom némi ételt, sütit, de ez évi pár alkalom, jellemzően ünnepekkor.

Míg a gyerekek kicsik voltak vigyázni se tudtak rájuk. Jellemzően csak úgy nagyiztak, hogy mi is ott voltunk.

Most már nagyok, 5-8 évesek, pár órát el vannak együtt.

Egy városban élünk.

jún. 16. 16:14
 4/23 anonim ***** válasza:
59%

Két nagyi van. Az anyósom azért gyerekre, hogy egy órara vigyázzon kb egy hónapra előre be kell jelentkezni hozzá. Persze az élet nem így működik, ezért nem nagyon vigyáz rá. Mellette folyton panaszkodik, hogy alig látja az unokát. 10 perc sétára lakik, ha akarna jöhetne szóval nem rajtam múlt.

Nem segít semmit. Egyszer hozott levest a mai napig emlegeti, hogy ő mennyit főzött ránk.

Anyukám kb három havonta jön pár napra közel 300 kilométerről. Olyankor vigyáz a babára sokat van vele, és segít nekem is a házimunkában.

Jobban jártam volna, ha anyukám lenne közelebb.

jún. 16. 16:41
 5/23 anonim ***** válasza:
59%
Többszáz kmre élnek. Nem segít senki a férjemen kivül. Miért kellene jönniük főzni meg takaritani?
jún. 16. 17:07
 6/23 anonim ***** válasza:
72%
Takarítani??? Hogy fordul meg egyáltalán ilyen a fejedben, hogy a nagyszülőkkel takaríttass??? Főzni se, maximum némi kaját hozni vagy elküldeni néha.
jún. 16. 17:12
 7/23 anonim ***** válasza:
50%

Ilyen téren semennyit nem segítenek, nem is segítettek.

15 km-re laknak tőlünk.

Max annyit segítenek, hogy kéthetente egy órát vigyáznak a gyerekekre amíg gyorsan megcsináljuk a férjemmel a nagy bevásárlást

jún. 16. 17:16
 8/23 anonim ***** válasza:
82%

Egyik 2 óra útra, másik 4 óra útra lakik tőlünk. Szülés utáni 1 hónapban az én anyám minden látogatáskor hozott főtt kaját mind a 2 gyereknél. Ez heti 1-2 alkalom volt 1 hónapig. Ennyi.

Ház körüli teendőket nem is tudom értelmezni. Nem ők laknak itt. De ha 1 utcányira lennének sem várnék el tőlük ilyeneket. Önálló háztartásban számomra az az alap, hogy, hogy én, és a férjem csináljuk ezeket.

jún. 16. 17:17
 9/23 anonim ***** válasza:
72%
A nagyszülők nem házvezető nők. Nem is hagynám. Gyerekre bármikor vigyáztal ha kellett.
jún. 16. 17:27
 10/23 anonim ***** válasza:
47%
Miért kéne segíteni? Nem rokkantam bele a szülésbe, képes vagyok főzni és takarítani is, nem nekik szültem vagy nem csicsának tartom őket.
jún. 16. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!