Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első gyerekesek elküldése...

Első gyerekesek elküldése fejlesztésre?

Figyelt kérdés

Első gyerekesek tapasztalatára és véleményére lennék kíváncsi az adott témában, mert kicsit értetlenül állok a dolog előtt.

Adott a mi esetünk:

Kisfiam indítással született a 41. hétre, szép, komplikációmentes szülésem volt, oxitocim adagolás nélkül. A baba 10/10-es Apgart kapott.

Hazajövetelkor kezdődött a mizériánk, mivel a gyerekorvos szerint feszes volt (még ki se tudta heverni a születési traumákat, így ezt szerintem ilyen korban kijelenteni nem szakszerű), elküldött minket fejlődés neurológiára. Long story short, azóta 3 fejlődés neurológusnál voltunk, kettő úgy volt vele, hogy még túl korai vele foglalkozni és amúgy is folyamatosan változik, egy pedig, ami egy nagyobb hálózat tagja (direkt nem nevezem most meg), javasolta náluk a gyógytornát - itt már hipertonia helyett hipotoniat állapítottak meg. Előre ki kellett fizetni a 4 alkalmat, erre elvittem a kisfiamat. Semmilyen szakvéleményt nem kaptam a tornák után, majd flegmán közölték, hogy akkor a következő 4 alkalmat (28 ezer forint) is perkáljam ki. Most 4 hónapos a fiam, a gyógytornásznak annyi baja volt vele, hogy miért nem fordul már át hátról hasra, a 4 alkalom alatt folyton ezt erőltette nála. Abszolút feleslegesnek érzem az egészet, szerintem mindent csinál a fiam, ami ebben a korban már elvárt: sokáig tartja magát hason, hason nyúl a játékokért, ugyanez háton is, lábait is már fogja, oldalra is elfordul mindkét irányba, hasról vissza tud fordulni hátra. Kicsit azt érzem, hogy boldog boldogtalant elküldenek fejlesztésre, mert az aggódó szülő úgy is kifizeti. És nem az anyagi résszel van a bajom, hanem úgy érzem, hogyha nem a saját tempójában hagyjuk fejlődni az később több gondot fog okozni. Ilyen tornás napon borul is szegénynek a napirendje, utána két napig teljesen rossz a közérzete. Ha itthon tornáztatom, amikor ő is kipihent (nyújtó gyakorlatok) azzal meg semmi baja nincs.

Én most úgy érzem akkor folytatnám tovább a fejlesztésre járást, ha a kúszással-mászással lesz valami probléma.

Ti hogy látjátok ezt a helyzetet?

jún. 12. 09:26
 1/6 anonim ***** válasza:
70%

Két gyerekem van ugyan, de az elsővel én konduktorhoz jártam, mert minden előírt dolgot egy picit megkésve csinált (fejtartás, forgás, stb). Nálatok ez szvsz csak lehúzás. A kicsivel nem megyek sehova, csak tornázok vele én, emlékszem az összes konduktoros gyakorlatra, nekem az elég. Ha majd valamivel látványosan lemarad, elviszem őt is. Nem a pénz miatt, van pénz rá, csak feleslegesnek tartom.

Ja és a nagyobbik is rendben behozott mindent 1 éves korára.

jún. 12. 09:36
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
Ne vidd ha nem indokolt szerinted. Gyerekdokival beszéld meg, így ahogyan ide leírtad, ha ő erőlteti esetleg. Én úgy látom a leírásból, hogy meg tudod ítélni, el tudod olvasni a neten, hogy mikor mit kell csinálnia. Plusz védőnő is ellenőrzi. Ha ő sem lát problémát nem kell fejleszteni. Szerintem is túlzásokba esnek néha egyes gyógytornászok. Meg szeretik is a penzt.
jún. 12. 09:39
 3/6 anonim ***** válasza:
90%

Én elvittem anno egy felmérésre, de ott a gyógytornász megmutatott pár gyakorlatot és azt mondta ki fogja nőni, nem kell rendszeresen járni. Ennyi.

Igaz, hogy manapság minden szirsz*rral fejlesztésre küldenek, de anyaként megítélheted te is, hogy erre vajon valóban szükség van-e. Ha szerinted nincs, akkor ne vidd.

jún. 12. 10:07
 4/6 anonim ***** válasza:
34%

Jogodban áll nem vinni. Én otthon csináltam neki a gyakorlatokat amit mutatott a gyerekorvos. Mindent is csinált, mégis belém akarták magyarázni, hogy baj van a gyerekkel. Feszes gerinc szerintük. Igaz nem szeretett hason lenni pont ez miatt, de nehogy már ennyit kelljen fizetni, ha a szülő otthon is eltudja végezni a gyakorlatokat. Nekem semmi baja nincs már 4 éves, tökéletesen fejlődik.

Számomra az volt a ledöbbentő, hogy egyből megtudták mutatni, hogy milyen gyakorlatokat végezzek otthon neki.

jún. 12. 10:51
 5/6 anonim ***** válasza:
58%

Ha úgy érzed nem kell ne vidd.

A fiam hypoton volt. A gyerekorvos elküldött minket szakemberhez. Az elsőnél azt éreztem csak a pénzre utazik minden bajt belátott. Megkérdeztem a gyerekorvost ő mondta, hogy nincs is nagy baja a babának. Ajánlott a védőnőnk egy konduktort. Na rajta láttam, hogy nem a pénzre utazik. Betanította a gyakorlatokat és 4 hét múlva ránézett, hogy javult-e a baba. Mi is láttuk, hogy javult és a konduktor is mondta, hogy elég otthon tornáztatni nem kell neki gyógytorna. Azóta csinált mindent van amit persze az elvárt idő vége előtt két nappal, de ez számomra elég.

Te vagy az anyja látod, hogy hogy halad. Higyj magadban.

Én megfogadtam csak akkor viszem, ha az elvárt időn belül nem csinálja a mozgást.

jún. 12. 11:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi pont ezért mentünk tb-s állapotfelmérésre.

Nekünk az volt a "probléma", hogy 3 hónaposan az oldalára fordult, de 5 hónaposan se fordult még át hátról hasra. A védőnő a pedagógiai szakszolgálat korai fejlesztőjébe küldött konduktorhoz. KB 1,5 héttel későbbre kaptunk is időpontot, arra már forgott. Megvizsgálták, elmondták, hogy amúgy 6 hónaposan kellene csak forognia, kaptunk papírt, hogy semmi baja.

A magánellátásnak pont ez a hátulütője, hogy nekik az az érdekük, hogy minél több pénzt ott hagyj..

jún. 12. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!