Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Feleségem szeretne 2. gyereket...

Feleségem szeretne 2. gyereket, én egyáltalán nem! Ti hogy egyeztetek meg?

Figyelt kérdés

3 éves a lányunk. A feleségem bele van betegedve a gondolatba, hogy én nem akarok második gyereket. Én meg a második gyerek gondolatába vagyok belebetegedve. Az az igazság, hogy 38 felé közeledünk mindketten, én kezdek fáradni, szeretnék egyre kevesebb maszek munkát vállalni a főállásomon mellett, nem pedig egyre többet! A feleségem jómódú családból származik, sose kellett küzdeni semmiért, sokat utazott a világban, ő már könnyen "lemondana" ezekről. Én szegény családból jövök, sokat dolgoztam, sokat nélkülöztem, most végre középosztálybeliként élek, de elfáradtam. Tudom, hogy pár év múlva már nem tudok maszekolni, így kevesebb fizetésből kéne megélnünk többen. A feleségemről leperegnek ezek a racionális érvek, csak emocionális érvei vannak.

Nálatok mi lett a megoldás erre a problémára?

máj. 25. 15:17
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
100%

48, tanuljon az asszony, ne minimálbérért bohóckodjon valahol. Ha igényei vannak, akkor legyen szíves tenni értük.

megmondanám a feleségednek kérdező, hogy oké, akkor menjen, keressen pár évig ő is legalább havi 4-500 ezret és utána visszatértek a témára. De csakis úgy hogy a gyerek 1 éves korában visszamegy dolgozni de nem a minimálbéres helyére.

máj. 26. 12:43
 52/54 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem ha csak a jövőbeni anyagi helyzet az akadály, akkor én is abban látnám a kompromisszumot, hogy oké, legyen, de akkor az otthon töltött időben a baba mellett tanuljon valamit, amivel piacképes tudást szerezhet. Nehéz? NAGYON! De neked is nehéz két állásban látástól mikulásig dolgozni. Egyenes út a korai szívinfarktushoz, akkor mi lesz a feleségeddel egy/két gyerekkel?

Amíg ő tanul és szerez egy-két év tapasztalatot, jobb fizetést, addig te még nyomni tudod a mellékest. Utána te tudsz lassítani és ő is bele tudja tenni a magáét, marad az anyagi színvonal. Szerintem ez így vállalható felállás, máshogy semmiképpen. Ha az egyik fél nem akar, az részemről nem.

máj. 26. 12:50
 53/54 anonim ***** válasza:
100%

Persze, biztos tanulna... Majd jönne az, hogy 2 gyerek mellett örül, hogy lyuk van a sejhaján.

Előbb bizonyítson: munkahely és 1 bölcsis/ovis gyerek mellett tanuljon, aztán ha sikerült jobb fizetésű álláshoz jutni, akkor lehet bármiről beszélni.

Nem előbb a gyerek, meg a nagy ígéretek. Mert annak az lesz a vége, hogy a kérdező szakad bele a munkába, és ott a 2 gyerek.

máj. 26. 20:19
 54/54 anonim ***** válasza:
100%
53# Szerintem ez erős feltételezés, nem ismerjük és nem tudhatjuk mit hajlandó bevállalni a gyerekért. Majd a kérdező eldönti, én csak egy opciót vázoltam, mint "kompromisszum", ha csak és kizárólag az anyagiak miatt nem akarna.
máj. 26. 21:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!