Feleségem szeretne 2. gyereket, én egyáltalán nem! Ti hogy egyeztetek meg?
3 éves a lányunk. A feleségem bele van betegedve a gondolatba, hogy én nem akarok második gyereket. Én meg a második gyerek gondolatába vagyok belebetegedve. Az az igazság, hogy 38 felé közeledünk mindketten, én kezdek fáradni, szeretnék egyre kevesebb maszek munkát vállalni a főállásomon mellett, nem pedig egyre többet! A feleségem jómódú családból származik, sose kellett küzdeni semmiért, sokat utazott a világban, ő már könnyen "lemondana" ezekről. Én szegény családból jövök, sokat dolgoztam, sokat nélkülöztem, most végre középosztálybeliként élek, de elfáradtam. Tudom, hogy pár év múlva már nem tudok maszekolni, így kevesebb fizetésből kéne megélnünk többen. A feleségemről leperegnek ezek a racionális érvek, csak emocionális érvei vannak.
Nálatok mi lett a megoldás erre a problémára?
Beszéltél ezekről őszintén a feleségeddel? Tudja, hogy ez a helyzet áll fenn és szeretnéd, ha csak egy állásod lenne? Ő segítene mindenben, mihamarabb visszmenne dolgozni, hogy ti négyen meglegyetek?
Én nem gondolnám, hogy egy embertől kéne elvárni, hogy robotoljon, teljesen mindegy, hogy az illető hány éves, főleg, ha ő olyan családból jön, ahol akadt pénz.
Én nem értek egyet azzal, hogy az a baj, hogy ezt nem tisztáztátok előre, mert az évek alatt (és a már meglévő gyerekkel szerzett tapasztalatok) hatására bárki meggondolhatja magát oda meg vissza 100x.
Most az van, hogy ebben nem lehet kompromisszumot kötni. Vagy lesz még egy gyerek vagy nem.
A legvalószínűbb sajnos az, hogy a feleséged elhagy, és te meg ottmaradsz feleség és gyerek nélkül (jó, hétvégi apuka leszel és valaki más neveli majd a te gyerekedet is). Ennek ellenére azt mondom, ne hagyd zsarolni magad! Mert ha nem akarod, nem akarod, rád sem lehet rád erőltetni, hiszen egy gyerek 20 évre megváltoztatja az életed. (Nő vagyok)
Gyereket akkor szabad vállalni, ha mindketten akarják. Ha az egyik nem akarja, akkor nem lesz másik.
"A legvalószínűbb sajnos az, hogy a feleséged elhagy, és te meg ottmaradsz feleség és gyerek nélkül"
Nem, a leg valószínűbb az, hogy véletlenül mégiscsak terhes lesz az asszony és véletlenül nem is veszi észre majd csak a 12. hét után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!