Feleségem szeretne 2. gyereket, én egyáltalán nem! Ti hogy egyeztetek meg?
3 éves a lányunk. A feleségem bele van betegedve a gondolatba, hogy én nem akarok második gyereket. Én meg a második gyerek gondolatába vagyok belebetegedve. Az az igazság, hogy 38 felé közeledünk mindketten, én kezdek fáradni, szeretnék egyre kevesebb maszek munkát vállalni a főállásomon mellett, nem pedig egyre többet! A feleségem jómódú családból származik, sose kellett küzdeni semmiért, sokat utazott a világban, ő már könnyen "lemondana" ezekről. Én szegény családból jövök, sokat dolgoztam, sokat nélkülöztem, most végre középosztálybeliként élek, de elfáradtam. Tudom, hogy pár év múlva már nem tudok maszekolni, így kevesebb fizetésből kéne megélnünk többen. A feleségemről leperegnek ezek a racionális érvek, csak emocionális érvei vannak.
Nálatok mi lett a megoldás erre a problémára?
Mindketten dolgozunk most is, a gyerekünk bölcsis. De a feleségem kb a minimálbéren van, és a munkáltatója néha csődközelbe kerül (úgy évente kétszer) így hónapokat késik a fizuja. Így én vagyok a családfenntartó.
Szeretem a gyerekemet, szeretek vele lenni, de nem vágyom több gyerkőcre. Hétvégente is dolgozom nagyjából 5 szabad hétvégém van évente a maszekok miatt, a munkám sajnos eseményekhez-rendezvényekhez köthető. És nem tudok már egzisztenciálisan fejjebb lépni. Nem tudom a szabadidőmet "hetékonyabban eladni", sajnos nem ér sokat egy munkanapom, vagy munkaórám. Így csak akkor tudok több pénzt hazavinni, ha többet dolgozok. Tulajdonképpen vagy a főállásomat végzem, vagy maszekolok, vagy a gyerekkel vagyok. Más időtöltés nem létezik az életemben.
Nem szed gyógyszert, óvszert használunk. Így nálunk kizárt a véletlen terherbeesés :)
Így van ahogy írták korábban: hiába tisztáztuk le az esküvő előtt ki mennyi gyereket szeretne, a körülmények miatt ez változhat, nincs kőbe vésve semmi.

"Nem szed gyógyszert, óvszert használunk. Így nálunk kizárt a véletlen terherbeesés :)"
Ebben azért ne legyél olyan biztos. :)

Köszönöm a bíztató és kedves szavakat!
Próbáltam már többször, többféleképpen elmagyarázni neki, miért nem jön ki a matek sehogy: 8-10 év múlva már nem lesz maszekom, mert fiatalos szakmát választottam, ahol idősen már nem lehet labdába rúgni. Tehát 10 év múlva kb 50%-kal kevesebb bevételem lesz, ehhez adjuk még hozzá + 1 eltartott gyereket. És nem érti meg :(
"majd lesz valahogy, majd valamit kitalálsz"...

En azt nem ertem, hogy a feleseged ezeket miert nem latja? A pofam leszakadna, ha a ferjemnek szinte bele kene halnia a munkaba azert, hogy minket eltartson.
Mi kenyelmesen elunk most 1 gyerekkel, de masodikat tudom, hogy nem tudunk vallalni, max csak nagy lemondasokkal, amiket nem akarunk.
Es tenyleg nagyon nehez elengedni, noket nehezebb, mint ferfikent, de muszaj elfogadni, ha valamit nem lehet. En is vagynek ra a szivemmel, de csak szeretetbol nem lehet eltartani egy gyereket. Ha lehetne, 10 is lenne 😅
Nagyon szeretem oket, sok turelmem is van, a munkam is gyerekekhez kapcsolodik. De sajnos ez van.

Én nem értem miért olyan nagy cucc plusz egy gyerek. A nulla és egy között persze óriási az effort-különbség. De az egy és kettő között azért már nem akkora. (Sőt, kisebb, mint a 3 és 2 között, mivel a kettőről háromra ugrásnál hirtelen több lesz a gyerek, mint a felnőtt.)
Már így is úgy is fel kell nevelni azt az egyet, a béklyót már magatokra csattintottátok, innentől már nem nagy dolog kicsit többet kitermelni még egy gyerkőcre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!