Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Feleségem szeretne 2. gyereket...

Feleségem szeretne 2. gyereket, én egyáltalán nem! Ti hogy egyeztetek meg?

Figyelt kérdés

3 éves a lányunk. A feleségem bele van betegedve a gondolatba, hogy én nem akarok második gyereket. Én meg a második gyerek gondolatába vagyok belebetegedve. Az az igazság, hogy 38 felé közeledünk mindketten, én kezdek fáradni, szeretnék egyre kevesebb maszek munkát vállalni a főállásomon mellett, nem pedig egyre többet! A feleségem jómódú családból származik, sose kellett küzdeni semmiért, sokat utazott a világban, ő már könnyen "lemondana" ezekről. Én szegény családból jövök, sokat dolgoztam, sokat nélkülöztem, most végre középosztálybeliként élek, de elfáradtam. Tudom, hogy pár év múlva már nem tudok maszekolni, így kevesebb fizetésből kéne megélnünk többen. A feleségemről leperegnek ezek a racionális érvek, csak emocionális érvei vannak.

Nálatok mi lett a megoldás erre a problémára?

máj. 25. 15:17
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
84%
A feleséged tanuljon ki egy olyan szakmát amire van kereslet és nem ilyen csöves helyen tud vele dolgozni. Igen munka és család mellett is lehet tanulni. Ne mástól várja a boldogulast, ha akar valamit, tegyen érte. Nem neked kell egyedül kitalalni és biztosítani a jovotoket. Máig otthon voltam a kicsivel (segítség nélkül) 2 OKJ szakmát végeztem el és egyetemet kezdtem, hogy miután oviba ment diplomás bérért dolgozzak. Jelenleg a férjem van rosszabb anyagi helyzetbe, én tartom el a családot a fizummal és nem élünk rosszul. Ilyen is van.. Nőként nem csak várni kell hogy majd más..
máj. 25. 19:08
 32/54 anonim ***** válasza:
100%
#28 Nagyon sajnálom 🖤
máj. 25. 19:09
 33/54 anonim ***** válasza:
100%

A feleséged miért nem tesz azért, hogy jobb legyen? Minimálbérért tengődik egy olyan cégnél ami sokszor a csőd szélén áll és erre akar gyereket válalni? Nekem ez úgy jön le, hogy igazából az ő fizetését úgy veszi, hogy az se baj, ha nincs, mert te úgy is keresel a család eltartására. Fogalma sincs, hogy milyen több embert eltartani. Én nem mennék bele, hacsak nem keresne egy sokkal jobban fizető állást.

Aki meg azt mondja, hogy 2 gyerek eltartása kb egyenlő azzal akinek egy van az próbálja ki aztán azután alkosson véleményt. A kisebb gyereknek is kell pelenka, popsitörlő, ruhák, gyógyszer, ha beteg, tápszer, ha nincs tej. Későbbiekben ő is enni fog, edzésekre járni és még sorolhatnám. Nem annyi, hogy magamrakötöm és kész.

máj. 25. 19:34
 34/54 anonim ***** válasza:
88%
Na mi van, Budaházy Edda is idetalált?
máj. 25. 20:49
 35/54 anonim ***** válasza:
100%

Tehát röviden, nem engedhetitek meg magatoknak anyagilag a második gyereket. A feleséged ennek ellenére akar.

Elsőt se kellett volna csinálni ennyi ésszel.

Nincs kompromisszumos megoldás, vagy lesz, vagy nem. Ebben az esetben nem szabadna másodikat csinálni semmi esetre sem.

Ha ezt a párod nem fogadja el, akkor sajnos kell keresni olyat, aki csinál neki másodikat és eltartja.

máj. 25. 21:04
 36/54 anonim ***** válasza:
100%

Ha az anyagiak rendben lennének vállalnád?

Vagy megmondod a nejednek hogy akkor mész bele ha ő is jobban keres.

Vagy kerek perec megmondod hogy egyáltalán nem akarsz.

Valahol megértem, ész nélkül nem lehet belevágni. Szerintem is minimum várjatok vele.

máj. 25. 21:26
 37/54 anonim ***** válasza:
36%

#15! Miért lenne ő helyzeti előnyben? Ha a csaj elhagyja, mert mindenképpen akar második gyereket, akkor neki teljesülhet, amit akart, pipa.

A kérdező meg összejön egy nővel,akinek van már gyereke, tehát úgy lesz 2 gyereke, hogy az egyik nem is az övé, vagy, kisír az új nő egy gyereket, mert neki nincs. Tehát úgy is 2 gyereke lesz, csak 2 nőtől. És igen, arra is van esély, hogy olyan nővel jön össze, akinek nincs gyereke és nem is akar, de arra a legkisebb.

máj. 25. 21:48
 38/54 anonim ***** válasza:
79%

"A kérdező meg összejön egy nővel,akinek van már gyereke, tehát úgy lesz 2 gyereke, hogy az egyik nem is az övé, vagy, kisír az új nő egy gyereket, mert neki nincs."

Ez elég fals érvelés. Miért jönne össze egy ilyen nővel mindenáron? Ha nem akarja más gyerekeit nevelni, összejöhet egy gyermektelen nővel is. Vagy egy olyan nővel, aki nem várja el tőle, hogy ő dolgozzon HELYETTE a gyerekeire. Vagy ha vállalna új kapcsolatban gyereket, esetleg olyan párral tenné, aki nem egyedüli családfenntartóként gondol a férfira, és nem nézné el, hogy neki 2 állása legyen.

máj. 25. 21:56
 39/54 anonim ***** válasza:
100%

#38! Így van, fals érvelés, pont mint az "ő van helyzeti előnyben". Az még mindig nem derült ki, hogy miért lenne.

"Ha nem akarja más gyerekeit nevelni, összejöhet egy gyermektelen nővel is."

Ezt írtam én is. Összejöhet, csak erre van a legkevesebb esély. Miért? Mert az a legritkább, ha egy nőnek nincs gyereke és nem is akar. Aki pedig olyan, az minek jönne össze egy gyerekes pasival? Előbb választana gyerektelent. Ha sajátot nem akar, másét miért akarná?

máj. 25. 22:03
 40/54 anonim ***** válasza:
100%

"Aki pedig olyan, az minek jönne össze egy gyerekes pasival?"

Vannak ilyenek. Úgy állnak hozzá, hogy egyrészt a hétvégi apuka bevállalhatóbb kategória, másrészt így a pasinál a gyerekprojekt már pipa, nem találja ki, hogy akar közöset is.

Meg hát vannak azok a nők, akik meddőség miatt nem lettek anyák. Egy ismerősöm a válása után valószínűleg tudatosan keresett olyat, akinek már van. Mivel a férje gyakorlatilag azért hagyta el, mert nem lett gyerekük...

máj. 25. 22:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!