A babáknak mi okozza a hasfájást? Van egyáltalán olyan baba, amelyik nem az?
Sokat gondolkodtam azon, hogy már nem egy olyan sztoriról hallottam vagy olvastam, hogy a baba este 8-tól vagy 9-től egészen éjfélig ordított a hasfájástól, és semmi sem vált be neki..
A több órákig tartó sírásba nem lehet bekattanni? Akinek ilyen babája volt, hogyan bírta ki ép ésszel? 😨
Pedig az egyik tapos volt,a másik anyatejes
Ez lemaradt
2
Nem mindig a hasfájás okozza.
Okozhatja az, hogy estére kifárad + este kevesebb de sűrűbb a tej, a baba türelmetlen... Legalábbis nálunk ez volt. Nap közben semmi baja nem volt, délután 5-től kezdődött a nyűgösség, vagy 11-ig sírás/szopizás/ringatás váltotta egymást. De szerencsére ez nem tartott sokáig, kb másfél hónapig, mondjuk az kemény volt, nem is emlékszem semmire, zombi voltam :D
Hasfájósság tapasztalatom szerint azért van, mert éretlen a csecsemők emésztőrendszere és sokszor küzdenek a laktózzal, mindegy, hogy anyatejből, vagy tápszerből jön.
Mivel senki nem ajánlja, mint lehetőséget így sokszor ki sem próbálják a szülők a laktáz enzim adagolását pl. (kàrt nem okoz a babának, maximum feleslegesen kapja). Helyette Espumisan, Infacol és társait ajánl mindenki, holott valójàban semmit nem ér.
Nálunk 4 kisbaba is volt egymáshoz közeli időben a családban, ebből 3 volt hasfájós, mindegyiknél kiprobáltuk sógornőm (neonatológus) ajánlására a laktáz enzimet az első kritikus időkben és működött! Valamint a hordozás, mert függőlegesen jobb a baba emésztése, mint fekve.
D-vitamin is megviseli a pocijukat amúgy, sokaknàl a Vigantoltól van ordítás hetekig...
Köszönöm a válaszokat :)
5-ös
Hát igazából nem is az van, hogy én képzelem el úgy, mintha elviselhetetlen lenne, csak a múltkor is volt egy anyuka válaszoló, aki azt írta hogy már majdnem idegösszeroppanást kaptak a férjével az állandó ordítás és a kialvatlanság miatt.
Ha csak éjfélig ordított volna...
Este 9-től hajnali 4-6-ig. Semmi nem használt még csak kicsit sem.
6-os, de akkor miért nem használja senki ezt a módszert?
Szegény babákat borzasztóan megviseli a hasfájás..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!