Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek jogos volt ez a...

Szerintetek jogos volt ez a "támadás"?

Figyelt kérdés

Koraszülött a fiam és több ott megismert anyukával tartom a kapcsolatot, mint koraszülött és azokkal is akik időre születtek, de a korházba ismerkedtünk meg. Sokszor beszélgetünk, elmeséljük ki hogy és hol halad, akár fejlődésben, akár súlyban és méretekben. Én örömmel hallgatom mások élményeit és sikereit, tudom a fiam a korigált időnek megfelelően fejlődik, teljesen egészséges ami elég ritka a koraszülöttsége miatt.

Egy kisfiúval voltak egy szobába és az anyukával is töltöttem pár napot közös szobába. Az anyuka nem járt a picihez, nem feküdt be hozzá, nem egyszer én küldtem neki fényképet a fiáról, és ha hallottam valamit, amit ellehetett mondani és nem bántom meg vele elmondtam. Nagyon rossz szemmel nézték, hogy 10 kilométerről nem jár be látogatni a 2 meglévő gyerkőcre hivatkozva. A kisfiúnak akkor voltak is némi problémái. Az anyuka kérésére volt kapcsolat tartás, Én annyira nem bírtam azonosúlni ezzel de nyílván mindenkinek a saját baja a legnagyobb így " figyelmen kívűl hagytam" és segítettem ha bírtam.

Időközbe előjött, hogy a nem kötelező oltásokban, a hozzátáplálásban, a tápszer adagokban semm értünk egyett. Ezeket vitán kívűl lerendeztem, ha úgy volt érveltem a saját döntésünk mellett. De fokozódva éreztem a csipkelődést és a szúrkálodást. Tegnap beszéltünk arról, hogy a védőnőm erőszakoskodik a gyógytorna miatt, miközben a neurológiát igazolást adtak arról, hogy azért mert koraszülött nem kell neki, a fejlődése megfelelő. Erre azt a választ adta, hogy nem akkor kell kapálozni amikor majd baj lesz. Én itt írtam neki, hogy úgy érzem tüske van köztünk és hogy ezt a kapcsolat tartást szerintem nem kellene erőltetni. Ekkor minden szarnak elhordott, meg hogy undorító vagyok mert a fiát az enyémhez mérem, hogy fiatalabb az enyém de nagyobb és ügyesebb, és hogy 3 gyerekes családanya és a tanácsait leszarom, úgy csinálom ahogy nekem jól esik, nem hallgatok rá, és hogy folyamatosan csak hencegek. És hogy semmi közöm hozzájuk stb. Hosszas sorokba írta le mennyire szar vagyok. Én leírtam neki, hogy több anyukával is beszélgetünk, és örömmel tudjuk hallgatni mások sikereit, és örömeit. Az nem hencegés ha leírjuk egymásnak ki mit ért el és esetleg egymásból erőt tudunk meríteni. A fiam a vele együtt időre szülött kislánnyal szembe le van maradva, de én azt nézem, hogy mik azok a kis fortélyok amit el tudok lesni, ami a segítségünkre lehet, vagy mint első gyermekes anya figyelem, hogy egy időre szülött baba hol halad. Le hurrogot azért is, hogy hiába 3 hét van a 2 fiú között és hiába egy súllyal jöttek ki nem egy formán fejlődnek és semmi közöm hozzájuk. Rosszúl esett, mert több anyukával eljárunk sütizünk, beszélgetünk. Én lezártam ezt a beszélgetést annyival, hogy ha őt ennyire zavarja, hogy a fiam mekkora, milyen sikereket ér el, az egészségének nem tud örülni, sőt ellenkezőleg ilyen érzéket ébreszt benne akkor nincs miről beszélnünk, azt is elmondtam neki, hogy az elején ő kérte a kapcsolat tartást, hozzám fordúlt segítségért. És Én nem csak arról írtam, hogy mi a jó hanem arról is ha esetleg bukott vagy bármi. Eleve problémás nő szerintünk is, a többi anyuka szerint is, és a korház szeriint is. Csak rosszúl esett, hogy amikor szüksége volt akkor nyalta a seggemet, amikor meg már nem vagy nem akarta azt hallgatni, hogy nekünk csak pozitivumok vannak akkor már undorító vagyok. Nyilván megszakítom a kapcsolatot, de ez most így bennem van.

ma 12:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Engedd el. Szerintem. És koncentrálj a gyermekedre.

A védőnőt kérdezted,hogy miért ajánlja nektek a gyógytornát,ha a neurológus kifejezetten mondta, hogy nem kell?

ma 12:50
 2/18 A kérdező kommentje:
Hát eleve hipoton volt amikor megszületett, annyira gyenge volt az egyik oldala,mint egy rongybaba. A főorvos, aki kezelte a lelkünkre kötötte, hogy bárki bármit erőltet, a fiúnk koraszülött, nem kell neki gyógytorna, koragondozás keretein belül figyelik, bizzunk benne. Már ahogy hazahoztuk jött ez a gyógytorna téma de akkor még olykor olykor, mindig leráztam azzal, hogy a főorvos azt mondta nem kell. Majd volt egy pár hét amikor határozottan egyoldalt akart aludni, ekkor kezdték el erőltetni a gyerekorvossal a védőnő, ekkor 2 hétre rá kaptunk időpontot, és előtte pár nappal szépen elkezdte forgatni a fejét, ergo az egyoldali fejtartása elmaradt. Mindegy elvittük, korrigáltan ekkot 1,5 hónapos babára azt mondták 15 percig kellene hasalásnál tartani a fejét, és elkezdték gyakoroltatni neki a forgást. Korigáltan 1,5 hónapos de 4 hónapos a születési ideje szerint. Ezen felül influenza időbe, a felnőttektől nem elrekesztett helyen. A gyerek végig ordította, mert a fordítást erőltette. 2 hét múlva meg elfelejtettem az időpontot és egyébként is betegek voltunk. Neurologára volt kontrol vizsgálat koragondozás keretein belül, És kérdezték járunk e fejlesztésre, elmondtam, hogy gyógytornán voltunk egy alkalommal, és határozott kérdés jött válaszba hogy még is minek? kicsit feszes de semmi olyan fejlődési probléma nincs amiért gyógytornára kellene járnia. Mondták adnak egy igazolást, amire ráírják hogy nincs szükség rá, hogy a védőnő és a gyerekorvos leszálljanak rolunk. Még az nap mentünk a kötelező oltásra, ahol kérdezték, oda adtam a papírt, hogy nincs rá szükség. Tegnap a státuszon meg a védőnő mondta hogy : gyógytorna kell gyógytorna kell ezt mondogatta. Én erre válaszoltam, hogy nem kell neki a neurológia adott igazolást, amit már od adtunk, majd 3 hónap múlva kell menni is ránéznek. Nem tetszett neki. Most volt a korrigált 3 hónapos státusz, de 1 hónap múlva is kell menni a 4 hónaposra pedig a kiskönyv szerint a 6 hónapos következne.
ma 13:01
 3/18 anonim ***** válasza:
84%

Ez fura én egy anyukával sem tartom a kapcsolatot. Ez valami új hülye dolog a fiatalabbak között? Amúgy simán érdemes kivizsgáltatni a gyereket,max kiderül hogy igazad van és nincs semmi baja.

Blokkold a csajt és kész,ő nehezebben viseli a fia fejlődését mint ti,ennyi.

Nincs neki igaza,de abban igen hogy utólag nehezebb a dolgokat helyre hozni és ezért inkább menj el fölösleges vizsgálatokra mint hogy később megbánd.

ma 13:06
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Jajj én ilyen embertől csak örülnék, hogy megszabadulok, semmi rossz érzés nem maradna bennem miatta
 5/18 A kérdező kommentje:
Nem vonom kétségek alá a vedőnő vagy a gyermekorvos tudását, de bármit kérdezünk a főőrvost kérdezzük, mert nem bírálhatják felül. De amikor a gyógytornáról van szó remegve erőltetik. A tápszer is ilyen volt, a vedőnő nem bírta elfogadni, hogy nincs. Nem bírja elfogadni, hogy a fagyasztottat nem eszi meg a fiam. Tegnap is mondta, hogy főzzem meg neki főzelékhez. Mondtam neki ezek a tejek amik a fagyasztóba vannak már lassan 6 hónapos. egyszerűen nem bírja elengedni azt, hogy nincs tej. Egyébként a tejtől nem hízott, és vissza is bukta. Majd egy időután ha meg is maradt benne nem lakott jól csak 1 orára.. tejből 1 oránként evett 120 milit ha meg a tápszerből kapott 120 milit végig aludta az éjszakát.
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

En/mi voltunk a masik oldalon, a mi gyerekunkkel volt a gond.

Igen bevallom, hogy szornyen nehez volt nezni azt, hogy amig mas gyereke mar szalad, az enyem ulni tanult meg eppen 14 honaposan. Tobbirol nem is beszelve.

De az erzesekkel nem lehet mit kezdeni, ezek jonnek-mennek, viszont azzal igen, hogy hogyan bansz az emberekkel. En se kuldtem el az anyjaba azt, akinek szepen fejlodott a gyereke.

Azert ennel jobban kene tudni viselkedni.

Na mindegy, a lenyeg az; hogy ne foglalkozz vele, aztan ennyi. Egyebkent se vagytok egy lapon, mert az egesz kapcsolatotok az oda-vissza itelkezesrol szolt szerintem.

Ennek igy semmi de semmi ertelme.

ma 13:08
 7/18 A kérdező kommentje:
Azért van némi kapcsolat tartás mert 1,5 hónapig együtt voltunk bent több anyukával, együtt jártunk kenguruzni, ebédelni , fejni. vagy együtt vártuk a vizsgálatokat. Az anyuka aki ennyire megviselt, ő kérte tőlünk a kapcsolattartást, azt hogy érdeklődjek a fiáról vagy küldjek képet. Ez nem divat, csak 1,5 hónap nem 3 nap a szülészeten amikor a babáddal foglalkozol. Mert 1,5 hónapból napi 1.5 ora jutott ki a babázásból ha normális nővérke volt
ma 13:09
 8/18 A kérdező kommentje:
Ezt írtam neki, hogy ha elmondja, leírja, hogy neki most ez így sok, vagy nem szeretne beszélgetni, megértem. Van olyan anyuka aki most egy komoly megprobáltatáson van túl és szívesen beszélgetek vele, meghallgatom. Mert ez az egész csak arról szól,hogy elmondjuk mi történik velünk ha jó ha rossz. És ezért esik rosszúl nekem mert kettönk között Ő igényelte ezt, és Ő kérte.. Nyílván nekem is rossz, hogy a másik 6 hónapos baba mennyire előrébb van, de én örülök neki, mert ügyes és tudom, hogy nekem kell elfogadni azt, hogy az én pici 6 hónapos fiam az még csak 3 lenne :) És engem az hatalmas örömmel tölt el amikor napról napra látok plusz dolgokat, az hogy 1 hete nézegeti a kezét, vagy csak morzsolgatja, vagy amikor elé raktam a játékot ma oda nyúlt, eddig csak lökdöste. Ezek az apró dolgok :) Nagyon nehéz volt, mindenkinek. De annak a leginkább aki 1,5 hónapig a családjatól el van szakadva és a szürke falak között ülve várja a napi 1- 1,5 ora kenguruzást. Voltam itthon 1 hetet betegség miatt, rossz volt de könnyebb. Még se vagyok ennyire rossz indulattal, hogy valakire azt irjam, hogy undoírtó
ma 13:15
 9/18 A kérdező kommentje:
Vissza tekintve az agyhártya elleni oltás volt a tüske, mert egyik anyuka érdeklődőtt a koraszülött csoportba, amire reaglátam, és rám írt az érintett anyuka, hogy Ő nem fogja beadatni mert a mellékhatásoktól fél, és kérdezte, mi befogjuk e ? És mondtam igen mert lehet 3 napig lázas lesz, de ha elkapja 90% hogy belehal 5% hogy agykárosodása lesz, és bárki lehet hordozója ennek a betegségnek. Elmondtam mindenkinek a saját döntése, de a korház főőrvosa akihez tartozunk oltás párti, és ha korházba kerülünk, főleg ezzel a betegséggel, biztosan megfogja keseríteni az életünket. Gondolom ez miatt vagyok undoító és azt csinálom amit akarok és nem azt amit Ő mond. Tudom az oltás megosztó téma, de itt se én írtam rá, hanem Ő reagált a kommentemre, és keresett meg privát üzenetben
ma 13:19
 10/18 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok, nem tudom miért is írtam ide ki, csak kicsit bennem van most ez, pedig semmi féle rossz szándék nem volt bennem. Jó volt kiíírni :(
ma 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!