Kelengyelista, hiányzik valami szerintetek?
Két listából válogattam össze, egyet a Mamas and Papas oldalán találtam, egyet egy barátnőm küldött át, hogy ő aszerint vásárolt. Dehát több szem, többet lát, úgyhogy örömmel venném, ha megnéznétek ti is! :)
Köszönöm szépen.
Alvás (6 hétig a mi szobánkban lesz, utána költözik át a sajátjába, ha minden jól megy)
-mózeskosár
-3 db lepedő + 1 matracvédő
-2 db hálózsák
(A babaszobában lévő dolgokat nem írtam fel, mert az nem egyedül az én projectem, van benne segítségem, szóval kicsit komplexebb az ottani listánk. :D)
Pelenkázás, fürdetés, tisztálkodás
-Pelenkázó komód
-Matrac/alátét a pelenkázáshoz
-4 csomag pelenka, 4 csomag törlőkendő
-Pelenkavödör, egy csomag utántöltő
-Törlőkendő melegítő
-Babakozmetikumok
-Kád, állvány, újszülöttekhez való szűkítő
-3 darab törölköző
-1 darab elektromos takaró, fürdetés után
-babaolló, fésű
Etetés (tápszeres táplálásra készülünk)
-4 darab cumisüveg (2 db 260 ml, 2 db 150 ml-s van felírva, de elsőre szerintem elég lesz a kisebből venni)
-Sterilizáló
-Cumisüveg tisztításhoz külön kis kefe
-Tápszer, babavíz
-Tápszeradagolós masina
-Etetőszék (teljesen fektethető, újszülött kortól használható, kb. mint egy magasított pihenőszék)
Sétákhoz, autóba
-autóshordozó, Isofix talpak a kocsikba
-babakocsi
-hordozó (a márka már megvan, a fajta még nem fix)
-pelenkázótáska, benne a szükséges holmikkal
-2 darab takaró
Ruhák
-15 darab rugdalózó
-20 darab body (hosszú)
-8 darab talpas nadrág
-2 darab pulcsi
-5 ruhaszett (ezek "csinosabb" darabok, ha mennénk valahová)
-10 pár zokni
-2 pár kesztyű
-4 darab pamutsapka
-3 kiscipő
-2 darab plüssoverál
Egyéb
-babahinta
-rezgős, ringatós pihenőszék, újszülött szűkítővel
-Owlet, kamerával
-játszócumi
-babafészek
-Monello csillag
Ne foglalkozz a sok károgóval, én a negyedik Fiamnak is tudtam felesleges dolgot venni. 🫣
A tápszer adagoló az egyetlen, amit nem javaslok. Mi úgy oldjuk meg, hogy a cumisüveg melegentartóban van a kimért vízzel az üveg, mellette pedig citromsavas dobozban (azzal ízesítjük a teánkat) a hozzá elegendő mennyiségű tápszer kimérve. Ha éhes a gyermek, kivesszük az üveget, beleöntjük a port, összerázzuk, és kész az étel. Amíg többször ébredt éjjel, több cumisüveg vizet és tápszert vittünk be, ahogy kivettünk egy üveget, raktuk be a másikat. 5 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt, utána éjszakára tápszert evett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!