Kelengyelista, hiányzik valami szerintetek?
Két listából válogattam össze, egyet a Mamas and Papas oldalán találtam, egyet egy barátnőm küldött át, hogy ő aszerint vásárolt. Dehát több szem, többet lát, úgyhogy örömmel venném, ha megnéznétek ti is! :)
Köszönöm szépen.
Alvás (6 hétig a mi szobánkban lesz, utána költözik át a sajátjába, ha minden jól megy)
-mózeskosár
-3 db lepedő + 1 matracvédő
-2 db hálózsák
(A babaszobában lévő dolgokat nem írtam fel, mert az nem egyedül az én projectem, van benne segítségem, szóval kicsit komplexebb az ottani listánk. :D)
Pelenkázás, fürdetés, tisztálkodás
-Pelenkázó komód
-Matrac/alátét a pelenkázáshoz
-4 csomag pelenka, 4 csomag törlőkendő
-Pelenkavödör, egy csomag utántöltő
-Törlőkendő melegítő
-Babakozmetikumok
-Kád, állvány, újszülöttekhez való szűkítő
-3 darab törölköző
-1 darab elektromos takaró, fürdetés után
-babaolló, fésű
Etetés (tápszeres táplálásra készülünk)
-4 darab cumisüveg (2 db 260 ml, 2 db 150 ml-s van felírva, de elsőre szerintem elég lesz a kisebből venni)
-Sterilizáló
-Cumisüveg tisztításhoz külön kis kefe
-Tápszer, babavíz
-Tápszeradagolós masina
-Etetőszék (teljesen fektethető, újszülött kortól használható, kb. mint egy magasított pihenőszék)
Sétákhoz, autóba
-autóshordozó, Isofix talpak a kocsikba
-babakocsi
-hordozó (a márka már megvan, a fajta még nem fix)
-pelenkázótáska, benne a szükséges holmikkal
-2 darab takaró
Ruhák
-15 darab rugdalózó
-20 darab body (hosszú)
-8 darab talpas nadrág
-2 darab pulcsi
-5 ruhaszett (ezek "csinosabb" darabok, ha mennénk valahová)
-10 pár zokni
-2 pár kesztyű
-4 darab pamutsapka
-3 kiscipő
-2 darab plüssoverál
Egyéb
-babahinta
-rezgős, ringatós pihenőszék, újszülött szűkítővel
-Owlet, kamerával
-játszócumi
-babafészek
-Monello csillag
"Miért? Sose fog az ágyában aludni?"
Éppen ha sosem aludna a saját ágyában, ahhoz sem lenne sok közöd, már ne haragudj.
De az első 6-8 hétben velünk lesz egy szobában, utána látjuk majd, mennyire alussza át az éjszakát, milyen könnyen alszik éjjel vissza stbstb. Látatlanban nem fogom azt mondani, hogy kereken 6 hetesen költözik át a babaszobába, és egy nappal tovább sem lesz a hálószobánkban...
Valamint napközben nem hiszem, hogy minden alvásra felhozom az emeletre, lent is lesz egy kis "babás részünk", ahol napközben leszünk.
60, hadd költse persze, de ha a gyereke egészségét tudatlanságból vagy felvágásból veszélyezteti?
Ha mar felhoztad az artipoppe-t.
Na az is ez a kategória.
Fizessen akkor hordozási tanácsadást! Nem csak ingyenes van, lehet arra is költeni. Személyesen kimennek az otthonába is és mutathatnak neki ezerszer jobbat is, amire ugyanúgy elkölthet sok-sok százezret.
A hordozás lehet nagyon drága hobbi is, ha az embert magával rántja.
De akkor költse pl: ha a maga kényelme miatt ragaszkodik a csatoshoz, akkor legalább egy popópántos mindenhol állítható kendős-csatost vagy mei tait vegyen, ne egy bodyba csatlakoztatott, rossz helyre terhelő vackot
"lent is lesz egy kis "babás részünk", ahol napközben leszünk."
A keretbe akár beleférhetne több ágy és normális légzésfigyelő is 🤣
Kezd átmenni kötözködésbe ez, úgy érzem.
Köszönjük a tanácsodat, de szerintem a saját pénzügyeinket, költekezéseinket intézzük mi magunk! :)
63 bolond vagy?
Ha normális ágyat és légzésfigyelő venne nem lenne mivel itt fuxoskodni a gyakori kérdéseken.
🤣🤣
Nagy fuxoskodás ez, mondhatom!
Nyilván a nappali közepére nem fogunk felállítani egy rendes babaágyat, ahogyan a hálószobánkba sem férne oda, az én oldalam mellé.
Persze, érződik is ez, csak valahol mégis szomorú, hogy felnőtt nők, anyák ezt a stílust engedik meg maguknak, csupán azért, mert éppen az interneten vannak, arc nélkül.
Az nem veszélyezteti a gyerekét, akinél sem bébiőr, sem légzésfigyelő nem volt, de én igen, a lábán lévő kis eszköz miatt...
Vagy ha a járókába van csapva a gyerek félnapra, az nem gond, de ha éppen egy átsírt óra után kipróbálnánk, hogy a ringatós, rezgős pihenőszékben megnyugszik-e, vagy amíg kávézom reggel, az ott töltött 20 perc már gátolja a mozgásfejlődését.
Ugyanez igaz arra, hogyha az autós hordozót pakolom fel a konyhapultra, a készülő ebéd mellé, az nem baj, lásson csak a baba, de ha már magasított etetőszékben fekszik, biztonságos távolból, úgy már hátráltatva van a mozgásfejlődés...
És nevetséges, hogy egy lista alapján már az van, hogy biztosan az én kényelmem lesz a legfontosabb, meg hogy a lányunk egészsége, biztonsága veszélyeztetve lesz. Nem, nem lesz egyáltalán, már most ő számunka a legfontosabb, de a gyerekorvosunk is mondta, hogy felesleges mindenen előre aggódni, neki három gyereke van, még a harmadikkal sem ment minden tökéletesen és azt jegyezzem meg, hogy a boldog kisbabához leginkább egy boldog, kiegyensúlyozott anyuka kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!