Kelengyelista, hiányzik valami szerintetek?
Két listából válogattam össze, egyet a Mamas and Papas oldalán találtam, egyet egy barátnőm küldött át, hogy ő aszerint vásárolt. Dehát több szem, többet lát, úgyhogy örömmel venném, ha megnéznétek ti is! :)
Köszönöm szépen.
Alvás (6 hétig a mi szobánkban lesz, utána költözik át a sajátjába, ha minden jól megy)
-mózeskosár
-3 db lepedő + 1 matracvédő
-2 db hálózsák
(A babaszobában lévő dolgokat nem írtam fel, mert az nem egyedül az én projectem, van benne segítségem, szóval kicsit komplexebb az ottani listánk. :D)
Pelenkázás, fürdetés, tisztálkodás
-Pelenkázó komód
-Matrac/alátét a pelenkázáshoz
-4 csomag pelenka, 4 csomag törlőkendő
-Pelenkavödör, egy csomag utántöltő
-Törlőkendő melegítő
-Babakozmetikumok
-Kád, állvány, újszülöttekhez való szűkítő
-3 darab törölköző
-1 darab elektromos takaró, fürdetés után
-babaolló, fésű
Etetés (tápszeres táplálásra készülünk)
-4 darab cumisüveg (2 db 260 ml, 2 db 150 ml-s van felírva, de elsőre szerintem elég lesz a kisebből venni)
-Sterilizáló
-Cumisüveg tisztításhoz külön kis kefe
-Tápszer, babavíz
-Tápszeradagolós masina
-Etetőszék (teljesen fektethető, újszülött kortól használható, kb. mint egy magasított pihenőszék)
Sétákhoz, autóba
-autóshordozó, Isofix talpak a kocsikba
-babakocsi
-hordozó (a márka már megvan, a fajta még nem fix)
-pelenkázótáska, benne a szükséges holmikkal
-2 darab takaró
Ruhák
-15 darab rugdalózó
-20 darab body (hosszú)
-8 darab talpas nadrág
-2 darab pulcsi
-5 ruhaszett (ezek "csinosabb" darabok, ha mennénk valahová)
-10 pár zokni
-2 pár kesztyű
-4 darab pamutsapka
-3 kiscipő
-2 darab plüssoverál
Egyéb
-babahinta
-rezgős, ringatós pihenőszék, újszülött szűkítővel
-Owlet, kamerával
-játszócumi
-babafészek
-Monello csillag
28!
Tényleg nem tudjátok felfogni hogy valaki nem akar szoptatni???
Miért akarjátok mindenáron mindenkire ráeröltetni?
Egyik gyerekem sem szoptattam...rosszul voltam tőle...hidd el így is felnőttek ám makk egészségesek
Mert a picinek a ruháit külön fogjuk mosni.
Filléres tétel, cserébe nem kell a mosáskor válogatni őket.
Húha, még kamaszkoromban sem számoltatott el így édesanyám... :D
Sapik: a ruhákhoz jártak
Zokni: én fázós vagyok, a lábaim kb. állandóan hidegek, magamból kiindulva rendeltem két szettet (5-5 pár volt benne)
Cipő: puhatalpú kiscipők, nem járáshoz lettek tervezve
( pl. [link] )
Józan ésszel gondolkozunk, de ő az első (és valószínűleg egyetlen) babánk. Én alapból olyan vagyok, hogy a praktikum mellett a kinézetet is nézem, tehát pl. a babakocsinál nem csak az volt a szempont, hogy legyen négy kereke és guruljon, hanem szerettem volna olyat, ami tetszik is.
Babaruháknál is az elsődleges az volt, hogy legyen jó az anyaga, bodyból csak átlapolósat vettünk, de olyanokat vettem, amik kinézetre, stílusra is tetszettek, hiába került az többe valamivel.
"A sok elektronikus dologról nem is beszélve. Egyáltalán nem egészséges egy kisbabának."
Az a sok dolog összesen négy, amivel érintkezni is fog. :)
A tápszer adagolós masina teljesen felesleges. Nagyjából 2 nap után rááll az ember keze, hogy hány mp a mikróban a jó tápszer melegség. Ha ez valamiért nem játszik, akkor inkább egy okos vízmelegítőt vegyetek, ami melegen tartja a vizet, ezt később is kitudjátok használni.
20 db body nagyon sok. 10 bőven elég, úgyis gyorsan kell pörgetni a mosást, ha nem akarod, hogy minden folt beleszáradjon.
Tegye fel a kezét, akinél nem volt légzésfigyelő, vagy pihenőszék otthon például.
Tudom, gonosz technika, mi az, hogy könnyítenénk ott, ahol lehet...
Légzésfigyelő volt, de nem olyan, ami zavarhatja a gyereket a lábán lógva. Éjjel se mozdulatlanul alszanak.
A pihenőszék, az "újszülött etetőszék" mozgásfejlődést hátráltató eszköz.
(gyt)
48 én felteszem a kezem.
Egyik gyerekemnek sem volt légzésfigyelő,és pihenőszék sem.
Vettünk a második gyereknek de úgy adtam tovább,hogy ki sem volt csomagolva.
Nem volt okoszoknink sem,sem babamerleg,sem tapszeradagolo(egyik gyerekem tapszeres volt)
Nem volt pelenkakukank sem,elektromos takarónk sem,bebiőr sem,törlőkendő melegitonk sem.
És külön szennyeskosar sem,egybe mostam mindent a mi ruhainkkal.
És láss csodát túlélték a gyerekek.
Egyik már 10 éves lesz a másik meg kicsi 1,5 éves .Szóval nem az ókorban születtek.Mar akkor is elterjedtek ezek a szir-szarok mikor a nagylanyom született,de soha nem volt szükségem elektromos takaró rá pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!