Kelengyelista, hiányzik valami szerintetek?
Két listából válogattam össze, egyet a Mamas and Papas oldalán találtam, egyet egy barátnőm küldött át, hogy ő aszerint vásárolt. Dehát több szem, többet lát, úgyhogy örömmel venném, ha megnéznétek ti is! :)
Köszönöm szépen.
Alvás (6 hétig a mi szobánkban lesz, utána költözik át a sajátjába, ha minden jól megy)
-mózeskosár
-3 db lepedő + 1 matracvédő
-2 db hálózsák
(A babaszobában lévő dolgokat nem írtam fel, mert az nem egyedül az én projectem, van benne segítségem, szóval kicsit komplexebb az ottani listánk. :D)
Pelenkázás, fürdetés, tisztálkodás
-Pelenkázó komód
-Matrac/alátét a pelenkázáshoz
-4 csomag pelenka, 4 csomag törlőkendő
-Pelenkavödör, egy csomag utántöltő
-Törlőkendő melegítő
-Babakozmetikumok
-Kád, állvány, újszülöttekhez való szűkítő
-3 darab törölköző
-1 darab elektromos takaró, fürdetés után
-babaolló, fésű
Etetés (tápszeres táplálásra készülünk)
-4 darab cumisüveg (2 db 260 ml, 2 db 150 ml-s van felírva, de elsőre szerintem elég lesz a kisebből venni)
-Sterilizáló
-Cumisüveg tisztításhoz külön kis kefe
-Tápszer, babavíz
-Tápszeradagolós masina
-Etetőszék (teljesen fektethető, újszülött kortól használható, kb. mint egy magasított pihenőszék)
Sétákhoz, autóba
-autóshordozó, Isofix talpak a kocsikba
-babakocsi
-hordozó (a márka már megvan, a fajta még nem fix)
-pelenkázótáska, benne a szükséges holmikkal
-2 darab takaró
Ruhák
-15 darab rugdalózó
-20 darab body (hosszú)
-8 darab talpas nadrág
-2 darab pulcsi
-5 ruhaszett (ezek "csinosabb" darabok, ha mennénk valahová)
-10 pár zokni
-2 pár kesztyű
-4 darab pamutsapka
-3 kiscipő
-2 darab plüssoverál
Egyéb
-babahinta
-rezgős, ringatós pihenőszék, újszülött szűkítővel
-Owlet, kamerával
-játszócumi
-babafészek
-Monello csillag
Igen, matracvédőből mindenképpen vegyél 2-3 darabot, hogy tudd cserélni.
Orrsziporszit se felejtsétek el.
Nekünk pl. a zokni bejött a fiunknál, nem rúgja le, nem esik le, nem szedi le, pedig már 8 hónapos.
Illetve ami nekünk nagyon bejött az a szivargyújtóról is működő cumisüveg melegítő, mivel 3 óránként evett nagyon sokáig, és ha mentünk a városba (autóval 40 perc) vásárolni, vagy dokihoz, akkor azért minimum 1-2 alkalommal etetni kellett, és a termoszunkba egy idő után nem fért annyi melegvíz, amennyi kellett volna. (Meg a dmben vettünk két tápszer adagolót, amibe ki tudunk mérni 6 evésre való tápszert, ha átmegyünk a nagyihoz, vagy szintén a városba csavarogni, akkor ne kelljen az egész zacskót/dobozt vinni)
A kiscipő viszont nekünk teljesen felesleges volt, az másodperceken belül lekerült a lábáról.
Illetve ne feledkezzetek meg baba orrsprayről, láz/fájdalomcsillapítóról, mert egy betegség sosem jókor jön, és legyen mihez nyúlni, ameddig eljuttok dokihoz.
Szerintem, aki kitalálta ezeket a tápszerkészítő gépeket, az életében nem használt tápszert.
Megnéztem most egyet-kettőt, én biztos agybajt kaptam volna, ha valaki rámkényszeríti, mert nem segített volna, hanem csak hátráltatott volna.
Pl: az egyik 60 miliket bír adagolni, ez a legkisebb adagja. 90 milit hogy adagolsz ki 60 milinként vele? Egyszer 60 mili, kiöntöd a felét, majd még 60 mili? Mitől egyszerűbb, mint megemelni a kezed és kézzel beleönteni a szükségeset?
Vagy Tommee T. gépe 70 fokos vizet adagol, direkt a baktériumok kinyírására. Mivel az új generációs tápszerek direkt tartalmaznak emésztést javító baktérium kultúrákat, ez erősen öngól.
Meg reklám szerint "csak 2 perc" vele a tápszer. Miközben mikróban 10 mp a vizet megmelegíteni.
Kesztyű,elektromos takaró,tápszer adagoló masina,kiscipo,törlőkendő melegítő a listáról tok felesleges dolgok szerintem.(a pelenkakukat is annak tartom egyebkent,de még az a leghaszontalanabb dolgok között a leghasznosabb)
.de pl hol van a légzésfigyelő?
"Gondolom azért tolta még ide pluzsban, hogy utaznak februárban, mert nem kapott még elég szidalmazó választ."
Miért kéne itt bárkinek is szidalmaznia???
Te normális vagy?
Semmi rosszat nem írtam senkinek, megköszöntem minden segítséget. De azt nem fogom hagyni, hogy Mucika belém álljon 3 darab (!) angol szó miatt, vagy mert micsoda hülyék vagyunk a férjemmel, hogy újszülötteknek is megfelelő etetőszéket választottunk.
Akinél otthon ez a stílus elfogadott, normális, az tárgyaljon így a családjával. Számomra ez nem az.
Elég beteg cucc. Érzékeny babalábra ilyet...
Elképzeltem, amikor pár hetesen eljutnak abba a szenzorosan fontos szakaszba, amikor a lábukat a szájukhoz emelik, milyen hasznos lesz ez a kütyü.
Okoszokni,meg popsitorlo melegítő?elektromos takaró?
Minek ezek?
És mi az a monello csillag?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!