Kelengyelista, hiányzik valami szerintetek?
Két listából válogattam össze, egyet a Mamas and Papas oldalán találtam, egyet egy barátnőm küldött át, hogy ő aszerint vásárolt. Dehát több szem, többet lát, úgyhogy örömmel venném, ha megnéznétek ti is! :)
Köszönöm szépen.
Alvás (6 hétig a mi szobánkban lesz, utána költözik át a sajátjába, ha minden jól megy)
-mózeskosár
-3 db lepedő + 1 matracvédő
-2 db hálózsák
(A babaszobában lévő dolgokat nem írtam fel, mert az nem egyedül az én projectem, van benne segítségem, szóval kicsit komplexebb az ottani listánk. :D)
Pelenkázás, fürdetés, tisztálkodás
-Pelenkázó komód
-Matrac/alátét a pelenkázáshoz
-4 csomag pelenka, 4 csomag törlőkendő
-Pelenkavödör, egy csomag utántöltő
-Törlőkendő melegítő
-Babakozmetikumok
-Kád, állvány, újszülöttekhez való szűkítő
-3 darab törölköző
-1 darab elektromos takaró, fürdetés után
-babaolló, fésű
Etetés (tápszeres táplálásra készülünk)
-4 darab cumisüveg (2 db 260 ml, 2 db 150 ml-s van felírva, de elsőre szerintem elég lesz a kisebből venni)
-Sterilizáló
-Cumisüveg tisztításhoz külön kis kefe
-Tápszer, babavíz
-Tápszeradagolós masina
-Etetőszék (teljesen fektethető, újszülött kortól használható, kb. mint egy magasított pihenőszék)
Sétákhoz, autóba
-autóshordozó, Isofix talpak a kocsikba
-babakocsi
-hordozó (a márka már megvan, a fajta még nem fix)
-pelenkázótáska, benne a szükséges holmikkal
-2 darab takaró
Ruhák
-15 darab rugdalózó
-20 darab body (hosszú)
-8 darab talpas nadrág
-2 darab pulcsi
-5 ruhaszett (ezek "csinosabb" darabok, ha mennénk valahová)
-10 pár zokni
-2 pár kesztyű
-4 darab pamutsapka
-3 kiscipő
-2 darab plüssoverál
Egyéb
-babahinta
-rezgős, ringatós pihenőszék, újszülött szűkítővel
-Owlet, kamerával
-játszócumi
-babafészek
-Monello csillag
Szerintem matracvédő lepedőből még kettőt beszerezhetsz (ha az az 1 balesetes lesz, nem tudod mivel védeni a matracot, amíg kimosod, megszárad és naponta több babakaka-baleset előfordulhat), illetve nekem mindkét gyerekem kályha volt (egyik téli, másik nyári születésű), a rövidujjú bodykat preferáltam, párat szereznék be a helyedben.
Boldog babázást kívánok!
Novemberi baba lesz, emiatt gondoltam, hogy érdemesebb mindenből hosszút venni (+ magamból indultam ki, mert én 20 fok alatt megfagynék legyszívesebben:D).
Babyboom567, nem, nyilván nem.
Megtöröljük szárazra, majd utána tesszük rá a melegített takaróra.
És igen,nekem decemberi a gyerekem,már csecsemőként is a hideget szerette.Egyáltalán nem biztos, hogy ennyire fel kell öltöztetned.
Nekünk felesleges volt az összes hálózsák,pólya,simán jól volt egy pamut rugiba, nem kellett aláöltöztetni sem.
Cumisuvegbol nyugodtan vehetsz tobbet es a nagyobbat, ha tapszerezel. A kicsiket hasznalod talan 3-4 honapig, vagy valaki addig se, a nagyobbakat meg sokkal tovabb.
Az elektromos takarot nem igazan ertem minek. De vizes gyerekre ne tedd ra.
Sztm a pulcsi, zokni, a 4 db sapka, 2 kesztyu felesleges egy ujszulottnek, egyreszt rugdalozo praktikusabb, de nekik is kenyelmesebb. Ezekbol a vekony sapkakbol jo, ha egy db-ot ra fogsz adni, azt is talan csak a korhazban :D
Kesztyu hasonlo, zokni meg leesik.
De persze ezen minden elso babas atmegy, hamar ki fogod tapasztalni, hogy mi a konnyu es praktikus.
Nekem decemberi a kisfiam, mikor kijöttünk a kórházból a védőnő tanácsára felöltöztettem body,pamut rugi,vékony sapi,kesztyü,hogy így legyen itthon a fűtött lakásban.És mivel első gyerek,és annak idején a tesóm már szeptemberben így öltöztette a több hónapos gyerekét,elfogadtam,hogy oké ,így kell.
Kb fél órát voltunk itthon mikor már vörös fejjel üvöltött.
Levetkőztettük hogy csak pelus+ pamut rugi volt rajta,és minden rendben volt.
De különben jó a listád,én az elektromos takaróra nem raknám rá/takarnám vele,mert én paramami vagyok, de ettől lehet neked hasznos lesz valamire,és úgyis mindent ki fogsz tapasztalni.
A takaró az abszolút nem szükséges, vagy must have, barátnőméknél láttam, hogy fürdetés után azon van a baba, mert kellemes meleg. Ők azt mondták, hogy nagyon szeretik, a reggeli átöltöztetésnél is használják.
A kesztyűket a karmolás ellen vettem, párban volt csak, de nem gondolom, hogy elkoszolná őket abban a pár napban, hétben... :D
A sapkákat a szettekhez adták, valószínűleg sok funkciója nincs, mert kintre nem adjuk majd rá, bentre meg minek.
Zokniknál ismét magamból indultam ki, jelenleg is úgy érzem, hogy lefagynak a lábaim, és úgy voltam vele, hogy azt könnyebben adom rá egy újszülöttre, mint a harisnyát.
Na, hát most akkor kellően össze vagyok már zavarva... :D
De köszönöm a válaszaitokat, felírogattam mindent, miből vegyek mást, többet stb.
Viszont az öltöztetésben így már egyáltalán nem vagyok biztos, eddig úgy gondoltam, hogy éjjelre lesz rajta body + rugdalózó, hálózsák, nappal pedig talpas nadrág + body, esetleg pulcsi, zokni, ha fázik.
Kesztyut amugy en sose adtam ra. Nem ertem a lenyeget.
Megkarmolja magat, es? Semmi extra. Cserebe egy db szabad felulet se marad a baban, minden be van fedve ruhaval.
Fontos, hogy legalabb a keze szabadon legyen, nekem azt mondtak meg a korhazban, hogy igy konnyebben szabalyozzak a hohaztartasukat,habar csak nagyon kezdetleges modon persze.
A zokninak es harisnyanak tok mas funkcioja van, nem lehet osszehasonlitani a kettot. A harisnya egy plusz reteg, a zokni nem. Konnyebben raadod, de mit ersz vele, ha 2 perc utan leesik?
Amugy meg body+talpas rugi, gondolom azert lesz nalatok minimum 21 fok, boven eleg ra. Pluszban betakarhatod, ha fazik, de a harisnya az ezer db pelenkacsere miatt nem praktikus es talan felesleges is egy ujszulottnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!