Kelengyelista, hiányzik valami szerintetek?
Két listából válogattam össze, egyet a Mamas and Papas oldalán találtam, egyet egy barátnőm küldött át, hogy ő aszerint vásárolt. Dehát több szem, többet lát, úgyhogy örömmel venném, ha megnéznétek ti is! :)
Köszönöm szépen.
Alvás (6 hétig a mi szobánkban lesz, utána költözik át a sajátjába, ha minden jól megy)
-mózeskosár
-3 db lepedő + 1 matracvédő
-2 db hálózsák
(A babaszobában lévő dolgokat nem írtam fel, mert az nem egyedül az én projectem, van benne segítségem, szóval kicsit komplexebb az ottani listánk. :D)
Pelenkázás, fürdetés, tisztálkodás
-Pelenkázó komód
-Matrac/alátét a pelenkázáshoz
-4 csomag pelenka, 4 csomag törlőkendő
-Pelenkavödör, egy csomag utántöltő
-Törlőkendő melegítő
-Babakozmetikumok
-Kád, állvány, újszülöttekhez való szűkítő
-3 darab törölköző
-1 darab elektromos takaró, fürdetés után
-babaolló, fésű
Etetés (tápszeres táplálásra készülünk)
-4 darab cumisüveg (2 db 260 ml, 2 db 150 ml-s van felírva, de elsőre szerintem elég lesz a kisebből venni)
-Sterilizáló
-Cumisüveg tisztításhoz külön kis kefe
-Tápszer, babavíz
-Tápszeradagolós masina
-Etetőszék (teljesen fektethető, újszülött kortól használható, kb. mint egy magasított pihenőszék)
Sétákhoz, autóba
-autóshordozó, Isofix talpak a kocsikba
-babakocsi
-hordozó (a márka már megvan, a fajta még nem fix)
-pelenkázótáska, benne a szükséges holmikkal
-2 darab takaró
Ruhák
-15 darab rugdalózó
-20 darab body (hosszú)
-8 darab talpas nadrág
-2 darab pulcsi
-5 ruhaszett (ezek "csinosabb" darabok, ha mennénk valahová)
-10 pár zokni
-2 pár kesztyű
-4 darab pamutsapka
-3 kiscipő
-2 darab plüssoverál
Egyéb
-babahinta
-rezgős, ringatós pihenőszék, újszülött szűkítővel
-Owlet, kamerával
-játszócumi
-babafészek
-Monello csillag
Nem igazán a túlélésre szoktunk menni, az az igazság.
Nyilván egy kisbabának nagyon minimális dolog kell alapjáraton, de lehet bőven extrázni.
Tényleg?
Na ne mond...
Egyébként te csinálsz úgy,mintha a kütyük nélkül nem is lehetne gyereket vállalni...
Én sehol nem írtam, hogy mindenkinek ezeket kéne megvennie. Ezek a saját preferenciáink szerint lettek leírva.
De a "kütyük" ma már teljesen a mindennapi életnek a részei, kár ezen fennakadni.
Szerintem az owlet totál irreális költség. Mi a snuzát sem használtuk ki egyébként és szerencsére azt is örököltük olyanoktól, akik két gyerekkel szintén nem használták szinte sosem.
Ha mondjuk egy normál légzésfigyelő árában lenne, akkor azt mondanám, hogy oké, de ez a totál irreális kategória szerintem a tápszeradagolóval együtt.
Persze költse mindenki arra a pénzét, amire akarja...
Mi viszonylag aktívabb életet szeretnénk a kislányunk mellett is, emiatt kerestünk olyan megoldást, ami mobilis. Aztán persze, ez nincs kőbe vésve, lehet, hogy óvodás ballagásig Pest megyét sem hagyjuk el, olyan fáradtak leszünk... :D
De egyik barátnőm nemrég babával, családdal együtt Balit járta be, úgyhogy látom, hogy ez sem lehetetlen (nyilván babafüggő is a dolog, nem kizárólag szoktatás kérdése).
Ha meg használjuk két hétig, és ennyi, hát ez van, benéztük, van ilyen.
Nem az a baj, hogy drága, hanem hogy rossz. Olvasgatva a véleményeket, inkább a frászt hozza az emberre annyira megbízhatatlan. Gyereknek is kényelmetlen lehet, tipikus szar arany borításban.
Nem mindig a legdrágább a legjobb. De akinek túl sok van, az hajlamos nem érték-ár arányban vásárolni, hanem árcímke alapján.
Pedig ennél sokkal olcsóbban lehet megbízható, bevizsgált orvostechnikai eszközt is venni. Persze az nem ilyen "fancy" és nem lehet zsebre dugva szállítani. De a biztonság helyett megéri?
Nem árcímke alapján lett választva egyáltalán, de a hagyományos légzésfigyelők pl. számunkra nem lettek volna jók.
Néztük a Snuzát is, arra is panaszkodtak többet, konkrétan baráti társaságon belül is.
"pl. számunkra nem lettek volna jók."
Miért? Sose fog az ágyában aludni?
Legalább vennél mellé egy normálisat, plusz költs csecsemő újraélesztés tanfolyamra, ha már megteheted.
Mondjuk szerintem ez egyéni preferencia kérdése. Elsőre angelcare volt, a gyerek egy idő után lemászott róla, utáltam, hogy mindig a frászt hozta rám. Aztán meg együtt aludtunk, ott meg már használni sem tudtam.
Most snuza lesz, mert ha nem bújunk össze szorosan, és nem fogunk, akkor működik szépen. Owletet csak az ára miatt nem veszek pl. Oké, törlőkendő melegítő, meg elektromos takaró, meg sterilizáló, meg adagoló, meg fiszem fszom, tök felesleges, az artipoppe meg gyakorlatilag, ha csatos, akkor egy díszes szar. De ha a kérdező megteheti, akkor ugyan hadd tapasztalja már ki saját maga, hogy mi az, ami valóban kell majd. Én is vettem elsőre egy raklapnyi felesleges fszságot, de a saját pénzem kötöttem, nem a random juliét a gyakoriról. Babakocsit pl eleve alig használtuk, mert a hordozás jobban bejött, aztán ott van a 3in1 babakocsi. Meg egy rakat kendő, olcsó, drága, karikás, formázott, minden. A szomszéd meg erre nem költ. És akkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!