Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kelengyelista, hiányzik...

Kelengyelista, hiányzik valami szerintetek?

Figyelt kérdés

Két listából válogattam össze, egyet a Mamas and Papas oldalán találtam, egyet egy barátnőm küldött át, hogy ő aszerint vásárolt. Dehát több szem, többet lát, úgyhogy örömmel venném, ha megnéznétek ti is! :)

Köszönöm szépen.

Alvás (6 hétig a mi szobánkban lesz, utána költözik át a sajátjába, ha minden jól megy)

-mózeskosár

-3 db lepedő + 1 matracvédő

-2 db hálózsák

(A babaszobában lévő dolgokat nem írtam fel, mert az nem egyedül az én projectem, van benne segítségem, szóval kicsit komplexebb az ottani listánk. :D)

Pelenkázás, fürdetés, tisztálkodás

-Pelenkázó komód

-Matrac/alátét a pelenkázáshoz

-4 csomag pelenka, 4 csomag törlőkendő

-Pelenkavödör, egy csomag utántöltő

-Törlőkendő melegítő

-Babakozmetikumok

-Kád, állvány, újszülöttekhez való szűkítő

-3 darab törölköző

-1 darab elektromos takaró, fürdetés után

-babaolló, fésű

Etetés (tápszeres táplálásra készülünk)

-4 darab cumisüveg (2 db 260 ml, 2 db 150 ml-s van felírva, de elsőre szerintem elég lesz a kisebből venni)

-Sterilizáló

-Cumisüveg tisztításhoz külön kis kefe

-Tápszer, babavíz

-Tápszeradagolós masina

-Etetőszék (teljesen fektethető, újszülött kortól használható, kb. mint egy magasított pihenőszék)

Sétákhoz, autóba

-autóshordozó, Isofix talpak a kocsikba

-babakocsi

-hordozó (a márka már megvan, a fajta még nem fix)

-pelenkázótáska, benne a szükséges holmikkal

-2 darab takaró

Ruhák

-15 darab rugdalózó

-20 darab body (hosszú)

-8 darab talpas nadrág

-2 darab pulcsi

-5 ruhaszett (ezek "csinosabb" darabok, ha mennénk valahová)

-10 pár zokni

-2 pár kesztyű

-4 darab pamutsapka

-3 kiscipő

-2 darab plüssoverál

Egyéb

-babahinta

-rezgős, ringatós pihenőszék, újszülött szűkítővel

-Owlet, kamerával

-játszócumi

-babafészek

-Monello csillag

2023. szept. 30. 09:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 babyboom567 ***** válasza:

A talpas nadrág nem praktikus,míg a köldöke meg nem gyógyul,utána már tudod használni.

Nyugi, minden rendben lesz!rettentően fontos a saját tapasztalat,hogy nektek mi válik be.

2023. szept. 30. 09:46
 12/71 anonim ***** válasza:
100%

Matracvédőből valóban vennék még én is.

Elektromos takaró, újszülött szűkítő a kádba, cumisüveg sterilizáló, és adagoló, az számomra felesleges lenne, én arra nem költenék. A teljesen dönthető etetőszéknek sem látom értelmét, hacsak nem az, hogy emel annyit a gyereken, amíg te főzöl, hogy jobban lásson, ne a földön legyen a pihiszékben, vagy játszószőnyegen.

Hordozóról mesélsz? Az nem mindegy, hogy milyen.

2023. szept. 30. 09:48
 13/71 anonim ***** válasza:
100%

Ki fogod tapasztalni az altatast is. Kisfiam fazosabb, a mai napig ra plusz egy reteg ruhat kell adnom telen ejszakara vagy vastagabb halozsakot, mint amit en gondolnek amugy.

Igy erzi jol magat, szoval masokbol nemlehet kiindulni ezzel kapcsolatban.

De egyebkent ha egy babanak melege van vagy fazik, azt latni fogod.

2023. szept. 30. 09:49
 14/71 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon hiányzik a listából a textil pelus. És abból elég sok kelleni fog. Pl büfiztetéskor a válladra tenni, hogy arra bukjon, ha jön. Én a kiságyba is rakok a feje alá, így nem kell minden nap akár többször lepedőt cserélni. Ha viszonylag meleg van, csak ezzel takarom be, hogy ne szüljön meg stb...

A 4 csomag pelus ne egy méret legyen, az 1-es pelust nagyon hamar kinövik általában.

Ha tápszeres lesz, jól jönne egy termosz utazáskor, ami melegen tartja a vizet, hiszen nincs mindig lehetőség melegíteni (sokféle megoldás van erre).

Jó babázást!

2023. szept. 30. 09:51
 15/71 anonim ***** válasza:
100%

Ne magadból indulj ki, ha elfogadsz egy jó tanácsot. Én fagyos szent vagyok, a férjem télen 20 fokban is elvan rövidgatyában. A kislányom az ő vérmérsékletét örökölte, szenvedek is ezerrel, mert csomószor fogalmam sincs mit is adjak rá. Én már fázom, pulcsi van rajtam, neki még forró a nyaka egy bodyban. :D

Legyen otthon body, rugi, hálózsák is, de ne ragaszkodj hozzá, hogy mindenáron mindent ráadj, majd kitapasztalod neki milyen a hőérzete. :)

Az elektromos takaró szerintem felesleges. A pelenkázó lapra szerezz huzatot. Ha bent meleg van, azon sem fog fázni a baba, abban a pár percben, amíg felöltözteted.

2023. szept. 30. 09:54
 16/71 A kérdező kommentje:

Jaj igen, a textilpelus lemaradt, meg a külön szennyeskosár is a picinek, plusz a Sensitive öblítő is.

Hordozóból az Artipoppe márka lett szerelem nekem, Pinteresten láttam, plusz külföldi anyukáknál. Van csatos verzió, meg kendős is. Használható újszülött kortól elméletileg, de szerintem nekem kicsit edződni, ismerkedni kell a babával majd ahhoz, hogy ilyesmit használjak vele.

2023. szept. 30. 10:01
 17/71 anonim válasza:
94%

Katasztrófális a megfogalmazásod kérdező.... Angolból nyelvvizsgám van,de nem keverek.... nem is értem mire jó ez az angol magyar keverés.

Csak tudnám ilyenkor nektek mi fáj.. szánalmas és nevetséges...

Kérdésre válaszolva elekromos takaró felesleges.

2023. szept. 30. 10:09
 18/71 A kérdező kommentje:
És neked mi fáj, hogy ennyire morcos vagy szombat reggel?
2023. szept. 30. 10:10
 19/71 anonim válasza:
A gyks hülyeségek, mert nem értem miért de hát biztos megvan az oka ugyebár
2023. szept. 30. 10:11
 20/71 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a hordozóra nem érdemes látatlanban beruházni, pláne drágára, mert lehet, hogy az a fajta egyáltalán nem válik be nektek.

Hiába a netes anyukák fotói.

Szokták javasolni, hogy ki kell őket próbálni hordozós klubokban meg ilyesmi.

2023. szept. 30. 10:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!