Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rábíznád a gyereked olyanra...

Rábíznád a gyereked olyanra aki másnál 'hibázott'?

Figyelt kérdés
A kérdésem szempontjából mindegy, hogy a testvéred, anyukád, anyósod, bébiszittered. Ha valaki vigyázott egy kisgyerekre, és baleset történt amiatt mert nem figyelt a gyerekre, rábíznád a gyerekedet utána? A baleset nem az én gyerekemmel történt, forró víz ömlött a totyogóra, mert olyan helyen volt ahol elérhette míg a felnőtt főzött. Viszont bizalmatlan vagyok már rábízni az enyémet. Tudom, hogy sajnálja és elismeri a hibáját, viszont nagyon sokszor felelőtlen amikor látom a gyerekekkel. Kicsit bizalmatlan vagyok az eset után. Normális? Ti utána megengednétek hogy vigyázzon a ti gyereketekre? Kicsit félek, hogyha konkrétan ez nem is fog előfordulni, attól még bármi más igen, mert mikor a gyerekekre vigyáz közben ezt-azt csinál és nem figyel rájuk eléggé
2023. szept. 19. 12:11
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
38%
19# Még mindig nem értesz,de hagyjuk. :D Feleslegesen nem pötyögök. Gondolod nálam nem történt még baj?Nem esett el stb.?De HA (!!) valakinek fizetek azért vagy megkérem,hogy figyeljen a gyerekre,azaz igen is legyen rajta a szeme,akkor elvárom,hogy legyen is. Odaírtam azt is,de leírom újra...nem elesésre vagy odacsukom véletlen a kezét dologra gondoltam. De mondjuk a másfél évest ne hagyja már a kerti medence mellett totyogni míg bemegy nagy wc-re például... De a húsdarálós vagy a forró olaj is más tészta,vagy hogy ott hagyja elől a gyógyszert és társai.. ezek nem balesetek! Ha neked ezek ide sorolandók,amit te felhoztál érdekes. Tehát ha a mamának 5x elmondom ne hagyja kint a frontint,de ő azért is és még megnyitva is,a másfél évesre vigyáz, ő meg beveszi,akkor ez neked BALESET?? Inkább rohadt nagy gondatlanság. De még akár tetszik akár nem,ha például ott hagyja a kerti medence mellett, beleesik és újra kell éleszteni,akkor elhiheted hogy legközelebb nem bízom rá... De ha más igen,ahhoz nekem semmi közöm.
2023. szept. 19. 19:12
 22/31 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Tudom hogy bármikor megtörténhet a baj bárkivel, de rosszabb lenne nekem ha másnál történne.
2023. szept. 19. 19:15
 23/31 anonim ***** válasza:
0%

21es, nem nagyon volt szó fizetett segítségről...a felsoroltok közül a többi családtag vagy barát...

De úgyse érted amit írok, tudod mit? Kösd magadra a gyereket és soha senkire ne hagyd, hiszen gondolom te el se mozdultál mellőle, nem is alszol nem eszel, wczel mióta megszületett. még az apjára se bízd, mert véletlen beszökik egy tigris és letépi a lábát, vagy ne adj isten a kertbe zuhan egy repülő és agyonnyomja míg az a szemét felelőtlen pislant egyet.

Ne adj isten, nehogy egyszer te felejtsd a forró olajat a tűzhelyen, mert ugrani kell a másik gyerekhez...

2023. szept. 19. 19:17
 24/31 anonim ***** válasza:
23# Minden oké nálad?De őszintén.:D Olvasd már el mit írtam! Hol írtam,hogy magamra van kötve vagy hogy nem figyel rá más??:D Reagálsz csak épp arra nem,amit írtam.:) A kérdező leírta, hogy mindenre is figyel egyszerre holott a gyerekre vigyázna éppen az illető és ha felmerül,hogy nem bízol,akkor nem. Írtam,hogy nem vagyok szent anya,mondjuk a tűzhely témára különösen figyelek,de csak mert magamra hagytak ugyanígy és lett egy harmadfokúm gyerekkoromba, úgyhogy nem hagyom/hagytam ott,mert ez nyomott hagyott egy életre.:D És még jó,hogy ennyi történt,mert dédim lánya beleesett a forró vízbe és azonnal meghalt. De nálunk is esett már el,csuktam véletlen az ajtót stb. De ezek óhatatlanul megtörténnek,ilyenekért nem morognék mamáknak se. De ha tudja,hogy ott az unoka és kint hagyja 2 nagy kóbor kutyával egyedül,aki szétszedi,na azért arra már igen...ez gondatlanság még mindig.
2023. szept. 19. 19:30
 25/31 anonim ***** válasza:
23# Amúgy ha otthon valami nem oké,ott vezesd le. A példáid meg szörnyűek és életszerűtlen... Amiket én írtam,pedig nagyon sok sajnos megtörtént.
2023. szept. 19. 19:31
 26/31 A kérdező kommentje:
Nekem 1 gyerekem va, de ha kettő lenne és forró olaj van, én kulcsra zárnám a konyhaajtót vagy a gyereket vinném magammal. Ki hagyja gyerek közelében a forró olajat? De komolyan... Láttam már olyat aki magára öntötte véletlen a forró olajat és bőrátültetés kellett neki. Borzalmas sebek, hegek, a fájdalomról nem is beszélve. Remélem senki nem hagyja csak úgy ott a tűzhelyen, mikor a gyerek elérheti....
2023. szept. 19. 19:42
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
9# ha valaki nem tudja átvenni a reflex szerű gondolkodást , ha kisgyerekre vigyáz, akkor nem kell rábízni. Pont ez a lényeg. Nem ítélkezem , bárki hibázhat de ez nonszensz, hogy az anya hívja fel mindenre a figyelmet.
2023. szept. 19. 20:31
 28/31 anonim ***** válasza:
Ráadásul egy nagyinak, nagynèninek annyiból könnyebb, hogy tudom h ha jön a pici és én fogok rá vigyázni, akkor nem állok neki rántott húst csinálni, hogy még véletlenül se legyen baj.
2023. szept. 19. 20:33
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

26# Hidd el aki megteszi, nem direkt teszi. Nálunk pl. amerikai konyha van, nem lehet kitessékelni a gyereket, meg kulcsrazárni. Nem életszerű, hogy mindig biztonságba helyezek mindent a tűzhelyen, amikor az egyik gyerekhez hirtelen ugrani kell valamiért. Megtanítottam a gyerekeknek, hogy nem settenkedünk, nem matatunk, nem nyúlkálunk fel a konyhapultra sem, ha nem vagyok ott, a tűzhelyre meg aztán végképp, de az ördög nem alszik. A baj a legnagyobb óvatosság mellett is pillanatok alatt megvan, én pl. ezért nem is igen szeretek főzni, ha egyedül vagyok a gyerekekkel.

A kislányom a múltkor esett fejre a kanapéról úgy, hogy ott ültem mellette. Mire reflexből utána nyúltam, már koppant a feje. Mivel tudom, hogy ez így megy, igyekszem másra sem haragudni, ha pl. a nagyitól, vagy a déditől úgy jön haza a nagyobb, hogy hatalmas plezúr van a térdén és a könyökén. Ez bizalmi játék. Ha az adott személyben megbízok, akkor balesettől függetlenül is rábízom a gyerekeimet. Ha nem, akkor nem.

2023. szept. 20. 08:04
 30/31 anonim ***** válasza:
29# a 15 hónapos unokahúgom múltkor elcsúszott és lefejelte a parkettát. Nyilván ez kivédhetetlen baleset, hiába voltunk ott mellette, nem tudtuk elkapni. Ez bárkivel előfordulhat. Ilyen miatt én sem haragudnèk senkire. Ahogy az is előfordulhat , hogy véletlenül ott hagyom a kávémat elérhető közelségben. Nem ítélkezem. Egy anya pláne nem tudja megoldani, hogy mindig mindent eldugjon. De próbáljuk minimalizàlni a kockázatot. Két éves kor alatt pedig tiltani lehet dolgokat, de megérteni nem fogja egy ekkora gyerek, hogy mit miért nem lehet. Nálunk pl az összes konnektor be van dugva, ami olyan azt feljebb rakjuk, nem főzök ha egyedül vigyázok rá, nem rakom a poharam a dohányzó asztalra ahol eléri stb. És még így is lehet olyan dolog ami nekünk sem jut eszünkbe és baj lehet belőle. De vannak dolgok amik zsigerből kéne, hogy jöjjenek ha kisgyerekre vigyázunk. Én csak az egyik válaszra próbáltam reagálni, hogy nem életszerű, hogy úgy adjam oda a nagyinak a gyereket , hogy előtte felsorolom az alapvető dolgokat, hogy mire kéne figyelni. Ha nem jön neki reflexből, akkor nem hagyom ott nála a gyereket, csak ha nagyobb lesz. Én nem azt mondom, hogy a nagyi vagy nagynéni direkt okoz bajt. A kérdésből is arra következtetek, hogy ez nem egyszeri figyelmetlenség volt, hanem az illető azt hiszi képes figyelni egy ilyen picire, mikor valójában nem. Van különbség aközött , hogy fère fordítom a fejem és addig elesik, meg aközött hogy sütök egy kis palacsintàt amíg itt van , hisz tudok rá figyelni közben.
2023. szept. 20. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!