Rábíznátok olyanra a babátokat, akinek nincs gyereke, előzetes tapasztalata babákkal? Miért vagyok ezért rossz anya?
Viszonylag fiatalon, 22 évesen szültem. A legjobb barátnőm szokott néha vigyázni a kicsire, én olyankor vagy elmegyek edzeni, vagy szépítkezni. Maximum 2 órát szoktam távol lenni. Ők addig játszanak, elmennek sétálni, de pl. simán meg is eteti, vagy tisztába teszi, ha olyan van. Látta már egynaposan is, hetente 3-4 alkalommal biztosan találkoznak, így ismeri is, meg rettentő szeretettel van iránta. Viszont az anyósom ezt nehezményezi, hogy mégis hogy bízhatom olyanra a babát (aki 6 hónapos), akinek nincsen gyereke és hogy ez a lány még fiatal, fel sem fogja, ha valamit rosszul csinál. De én sem tudtam semmit a csecsemőkről, mikor megszületett a lányunk, mégis elég jól vesszük az akadályokat.
Hogy lehet lerázni az ilyen beszólásokat? Vagy én látom rosszul? Mert pl. rengeteg bébiszitternek sincsen gyereke, sokan egyetemistáknak, gimiseknek fizetnek...
Szerintem nem látod rosszul. Én mondjuk később szültem, 27 évesen, de simán rá mertem bízni a lányomat bármikor a 3 évvel fiatalabb húgomra, akinek nincs gyereke még. Sőt, a sógornőmre is, aki a tesómmal egyidős.
Mondjuk 6 hónaposan nálunk még eléggé dominált a szoptatás, így nem volt reális opció, hogy hosszabb időre rájuk bízzam, de babakocsival sétálni 1 órára elvitték például, nem láttam benne semmi rosszat, meg is tudták oldani mindig. Most már 3 éves elmúlt a lányom, a sógornőmmel egy egész napot tölt minden héten, annyira szereti, és a tesóm is vitte nyáron strandra, meg más programra is. Még mindig nincs gyerekük, ennek ellenére remekül elvannak.
Néha még megbízhatóbbak, mint az "én már felneveltem x gyereket mindent tudok" típusúak.
Na meg hány olyat hallani, hogy a 15-16 éves vigyáz a kistesóra.
Ha bízol a barátnődben akkor én sem látok benne semmi rosszat.
Nem lehet, hogy anyósod azt nehezményezi, hogy a barátnőd vigyáz a babára és nem ő?
Amikor fiatalabb voltam én is vigyáztam a barátaink kislányára. Most nálunk érkezik a baba és simán rá fogom bízni a gyermektelen barátnőimre, ha ők szeretnének rá vigyázni/vele foglalkozni. Ha gond lesz, úgyis telefonálnak.
Nyugtasd meg a Mamát, hogy mindenre kioktattad a barátnődet.
Esetleg tényleg kérdezd meg, más alkalommal ő is átjönne-e vigyázni a kicsire (persze csak ha te is szeretnéd).
A fiamból kiindulva én azért nem bíztam és nem is fogom rábízni később se a babámat másra (akinek nincs gyereke vagy kellő tapasztalata), mert a fiam félrenyelős volt.
Ha épp a húgom vagy barátnőm vigyázna rá és nyelne félre, 100% hogy nem tudnák mit kellene csinálni. És ha besípol a légzésfigyelő? De aki már látott, átélt ilyet vagy van tudása ehhez, az uralni tudja a helyzetet.
És ez a tesónál is így LEHET - és ha ő is majd félrenyel távollétemben? Vagy esik le kanapéról és a többi és a többi: olyan emberrel legyen aki "fel van nőve a feladathoz", mert legtöbbször soká érkeznek a mentők.
Lehet vészmadárnak tűnök, de hónapokon keresztül kellett a fiam torkából ételt kiszednem vagy lefordítva kiütögetnem. Nem tesztelném le mással.. :/
Anyukámban bíztam és az anyósomban az első időkben, meg is oldottak helyzeteket ha úgy alakult. 1 év után már nem volt fontos ez a kérdés, akkor már bárki vigyázhatott a fiamra. Akkor már nagy a gyerek azért.
Ezt a hozzáálást sosem értettem. Nem téged szeretnélek megsérteni, dehát végeredményben te is “tapasztalatlan” vagy, sőt, minden első gyerekes anyuka az... ennyi erővel te se legyél a gyerekkel kettesben mert ha hirtelen történik valami (akármi) Te sem tudod hova szaldj, mit csinálj..
Ez butaság, nem vagy rossz anya, anyós mellett biztos tapasztalt nevelőnök voltak egészen kisiskolás korig 😄😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!