Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rábíznád a gyereked olyanra...

Rábíznád a gyereked olyanra aki másnál 'hibázott'?

Figyelt kérdés
A kérdésem szempontjából mindegy, hogy a testvéred, anyukád, anyósod, bébiszittered. Ha valaki vigyázott egy kisgyerekre, és baleset történt amiatt mert nem figyelt a gyerekre, rábíznád a gyerekedet utána? A baleset nem az én gyerekemmel történt, forró víz ömlött a totyogóra, mert olyan helyen volt ahol elérhette míg a felnőtt főzött. Viszont bizalmatlan vagyok már rábízni az enyémet. Tudom, hogy sajnálja és elismeri a hibáját, viszont nagyon sokszor felelőtlen amikor látom a gyerekekkel. Kicsit bizalmatlan vagyok az eset után. Normális? Ti utána megengednétek hogy vigyázzon a ti gyereketekre? Kicsit félek, hogyha konkrétan ez nem is fog előfordulni, attól még bármi más igen, mert mikor a gyerekekre vigyáz közben ezt-azt csinál és nem figyel rájuk eléggé
2023. szept. 19. 12:11
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
71%

Én akiben nem bízok 100%, arra nem. Lehet itt írni,hogy nálunk is történhet baj,igen történhet maximális figyelem mellett is,de azért mi vállaljuk a felelősséget is,nem pedig más. Ha másra bízom a sajátom elvárom,hogy figyeljen oda 200%-ra,mint ahogy én is ha máséra figyeltem ezt tettem. Még egy kölcsön könyvre is odafigyelek,mert nem az enyém. Láttam én már két közeli tragédiát is,amit persze sajnáltak,de ez nyilván nem nyugtatta a szülőket az intenzíven. Az egyik ilyennél diazepamot hagytak pici gyerek mellett és csak amikor mar rosszul lett kezdtek gondolkodni,hogy vajon mi baja lehet,egy élmény amikor a szülőt felhívják,hogy gyere a kórházba mert baj van, holott ezekre oda lehetne figyelni. Mert itt nem arról van szó,hogy elesett kismotorozás közben. Vagy mint az én nagyszüleim öcsémet elvitték a céllövöldébe majd a puska tartását úgy mutatták,hogy a szája elé tegye..csak akkorát csapott az a vacak,hogy több foga kitört aztán ömlő vérrel vitték a szüleimhez,hogy sajnálják.

Az meg hogy reflexből hagyja kint hülyeség. Amíg nem volt gyerekünk,fingom nem volt,de jöttek a családból picik józan paraszti ésszel elpakoltam., aminél úgy éreztem bj is lehetne. Az öcsém huszonéves,de felfogja hogy a lányom ne menjen a forró olaj mellé,vagy hogy a húsdarálót ne hagyjuk bekapcsolva...pedig nem mondtam ezeket neki külön és nincs sajátja. Egyszerűen logikus. Aki annyira labilis,hogy nincs képbe biztos nem bíznám rá. Egyébként van akinek hiába magyarázod, nálunk hiába mondom az egyik mamának,akkor is kint hagyja a frontinját a polc szélén, már mikor belépünk ott virít mindig és én teszem el.

2023. szept. 19. 13:15
 12/31 anonim ***** válasza:
11# vagyok. Bocsi az elírásokért.
2023. szept. 19. 13:17
 13/31 anonim ***** válasza:
79%

Csak onmagaban, ha tortent egy kisebb baleset, de egyebkent meg jo a kapcsolatunk es minden oke, akkor igen, ra.

A lanyom az en felugyeletem alatt rantotta magara a zacskos levest, ami a konyha pulton allt elkeszitve. Nem erte el a pultot egyebkent, de oda tolta a szeket, felallt ra es be akarta vinni az apjanak, mert kedveskedni akart neki.

Az volt az oriasi mazli, hogy mar kihult, mert regebben keszitettem el, de nyilvan ebbol sokkal-sokkal nagyobb baj is lehetett volna es tanultam az esetbol.

(Soha addig olyat nem csinalt, hogy szekre allt volna egyebkent, eszembe se jutott, hogy ez megtortenhet sajnos ).

Mindezalatt en pisilni mentem, ennyi eleg volt hozza. Balesetek sajnos elofordulhatnak.

De neked mas bajod is van vele, szoval szerintem nem olyan bonyolult ez a kerdes. Nem es kesz.

2023. szept. 19. 14:17
 14/31 anonim ***** válasza:
27%
Tehát kérdező, ha melletted éri baleset a gyereked örökbe adod?:-D
2023. szept. 19. 16:36
 15/31 anonim ***** válasza:
14# De ne hasonlítsd már a saját felelősséged alatt történt balesetet ahhoz,hogy más nem figyel oda a gyerekedre,amikor rábízzák. Ha egy fizetett bébiszitternél a gyerek belenyúl a húsdarálóba,mert nem figyel oda,bekapcsolva hagyja és éppen megmentik a gyereked kezét,akkor is az van,hogy nálam is megtörténhetett volna? :D Gondolom akkor azért feljelentés meg minden is játszik... és írtam fentebb,hogy nem arra gondolok,amikor kismotorral elesik,hanem amikor konkrétan veszélyeztetés van. 11# vagyok.
2023. szept. 19. 17:07
 16/31 anonim ***** válasza:
27%
15ös, akkor remélem az is játszik, ha a gyereked melletted nyúl bele a húsdarálóba és apuka felnyom téged veszélyeztetésért igaz?
2023. szept. 19. 17:25
 17/31 anonim ***** válasza:
16# Csak amíg én odafigyelek és nem történik ilyen,addig másnál mondjuk igen. Azért egy szülő jobban kiismeri a saját gyerekét,szerintem. De igen,ha ilyen történik vállalom a felelősséget ÉN. De tök jó,hogy vannak ilyen kedves emberek,hogy kedvesen fogadnád,hogy fizetsz AZÉRT,hogy figyelje a gyereked és ilyen történik. Tök oké tényleg. :D Nos,én nem lennék ennyire kedves. Gondolom ha a fél karja oda lenne,vagy ne adj isten még rosszabb...mert bizony láttam ilyen tragédiát,a mentőben már sajnos menthetetlen volt és bizony más hibájából,sajnos hiába siettek a szülei,gondolom akkor se jelentenéd fel,mert hát ez nálad is megtörténhetett volna. Ésszerű.
2023. szept. 19. 17:36
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Én baleset nélkül se hagynám olyanra, akit felelőtlennek tartok. Te meg azt írod. Nem értem a logikát.
2023. szept. 19. 17:37
 19/31 anonim ***** válasza:
51%

17es, ohhah tudod hogy nem történhet meg? Hiszen ezért BALESET a neve.

Én tisztában vagyok azzal, hogy mellettem is történhet bármi vele. én például a nagymamámnál nyaraltam, mikor 2 percre egyedül hagyott míg papámnak aki ágyban fekvő beteg volt vizet vitt, én meg leestem a fáról, és eltörtem a kezem. Pár perc volt, és ő volt a világ egyik leggondosabb nagyszülője. Gondolom akkor te azok után a nagyszülőtől is eltiltanád.

Sőt, hogy tovább borzoljam a kedélyedet, én is juttattam kórházba a gyerekemet, mert a kistesó miatt 2 éjszakája nem aludtam, nem figyeltem hogy hol a keze, és rácsuktam az ajtót. Eltört két ujja. Most vágjak eret magamon? Sőt, az a szemét, felelőtlen apja meg a babakocsival borította fel, mert nem gondolta hogy a Stokke megbillen ha letolja a padkáról. Gondolom akkor tőlünk vegyék is el őket igaz?

2023. szept. 19. 17:53
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Én az érzéseimre hallgatnék, nem az előzményekre. Ha megbízom valakiben, akkor az egy egyszeri baleset miatt (főleg ha az nem az én gyerekemet érte :P) ez nem fog megváltozni.
2023. szept. 19. 18:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!