Anyukák! Ti rábíznátok a gyereketeket egy tini “ bébiszitterre”?
NEM!!! Fősulisra bíztam egyszer, az is szörnyű volt, de muszáj volt, mert tesóval hirtelen kórházba kerültünk.
Nem értik a felelősséget, ő is azon hőbörgött, hogy nem tudott időben elmenni tőlünk a barátnőjével találkozni, mert a férjemenk hoznia kellett nekünk dolgokat a boltból, patikából a kórházba, dugó volt, s késett tőle 20 percet. Úgy kiabált velem a telefonban, látszott, hogy egyáltalán nem érzi át, hogy milyen nehéz helyzet alakult ki.
Ráadásul napközben, míg ott volt, kérdeztem, hogy hogy van a baba, mondta, hogy nem tudja, hogy mikor aldut el, mert ő most ébredt fel4
Szóval eszedbe ne jusson!
Ja, még egy példa, egy 18 éves lánnyal beszélgettem, hogy egyik gyerekemet időnként elhozná -e a suliból, fix napokon, sürgősen találnunk kell valakit, mert nekem megváltozott a beosztásom. Erre egy hónap múlva válaszolt, hogy megvárta még, hogy X, Y, helyről milyen ajánlatot kap, és összevetette, bla-bla.. Mondtam neki, hogy aranyom, gondolhatod, hogy már kerestem mást, hiszen mondtam, hogy sürgősen megoldandó az élethelyzetünk!
Eszedbe ne jusson tinire bízni, max. egy órára, mig átszaladsz a kozmetikushoz, kb. de tényleg. Még nem értik a dolgokat, nincs felelősség tudatuk,és e miatt baj történhet. Inkább egy nagyira bízd, még ha pénzért bébiszitter gyanánt is. De jobb egy nyugdíjas néni, mint egy tini.
Dehogy! Felnőttek közül sem bíznám mindenkire.
Amikor muszáj volt, pár hónapig hívtam bébiszittert 3x egy héten a másfél éves ikrekhez.
Szakképzett kisgyermekgondozót - nálam itt kezdődik!
Inkább megfizetem jól, minthogy egy fiatal, képzetlen, gyermektelenre bízzam, aki - egyet értek a fentebb íróval - nem tudja még, hogy miből lehet gond vagy baleset.
Hozzáteszem, van az a fiatal, akire egy NEM BABÁT talán rá lehet bízni, de könyörgöm, ne tinire!!!
Amúgy én parás vagyok, de tőlem mindenki azt hív, akit akar :D
Attól függ mennyi idős a gyerek, mennyire ismerem a tinit és mennyi időről lenne szó!
Például a nővérem 12 éves lányára simán rábízom 1-2 óra hosszára a 4 évesemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!