Anyukák! Ti rábíznátok a gyereketeket egy tini “ bébiszitterre”?
Drága kedves 20as egy szóval sem mondtam hogy abból áll a bébiszitterkedés hogy mosogatás.
Ne keverd a szart.
Annyit irtam h nem olyan vagyok h 14 evesen pasizok, egesz nap telefonozok.
Nincs az az isten, hogy egy kisgyerekre bizzam a kisbabámat.
Annó én is bébiszitterkedtem, de engem a gyakorlati helyemről (,ami egy bölcsőde volt) ajánlottak be egy családhoz, tehát volt megfelelő referenciám és szakmai tapasztalatom, ezirányú képzettségem.
Kedves kérdező, nem hiszem, hogy végzettség nélkül néhány rokonon felül bárki is rád bízná a gyerekét.
Hú mekkora sz@rkeverő vagy 20-as. Szépen kiforgattad, amit a kérdező írt. Amúgy meg nem illik ide kitenni, amit más privátban ír.
A 18-25 évesek nem kisgyerekek, hanem felnőttek, ilyen korú egyetemisták közt sokan vannak, akik a tanulás mellett bébiszitterkednek. Nem lehet általánosítani, hogy mind ilyenek meg olyanok. 25 évesen már szülő is lehet valaki. Téged nem kényszerít senki, hogy bárkire is rábízd a gyerekedet.
Kedves Kérdező,
biztos jót akarsz, és elszánt vagy, meg az is szuper, hogy dolgozni akarsz, zsebpénzt keresni.
Ha van kisbabás vagy kisgyermekes az ismeretségi körödben, akkor őt próbáld kérdezgetni, számára mi a nehézség, mikor és miért szokott aggódni, mik a buktatók, stb. Aztán ha a járványhelyzet majd engedi, találkozókat is megbeszélhettek, hogy élőben is megmutathassák, mit hogyan kell csinálni, stb.
Sokan hiszik, hogy babára vagy kisgyerekre vigyázni a legkönnyebb pénzkereseti lehetőség, de hidd el, hogy ez nem könnyű - mert olyan dolgok jöhetnek közbe, amire nem számítasz, amit nem tudsz hogyan megoldani, de nem azért, mert béna vagy, hanem mert nem voltál még ilyen élethelyzetben és nincs tapasztalatod - és közben egy kis életre, egy emberre kell figyelned, komoly felelősség van rajtad.
De talán tényleg legjobb lenne először úgy felajánlani a segítséget, hogy az anyuka is otthon van - pl. én is így csináltam, mikor államvizsgáztam és tanulnom kellett, de közben meg tök jó volt, hogy a bébiszitter foglalkozik a gyerekekkel, és én is el tudtam mélyedni a jegyzetekben meg leadandókban.
(off: privát levelet kiposztolni... na ez sem túl felnőttes, már elnézést!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!