Anyukák! Ti rábíznátok a gyereketeket egy tini “ bébiszitterre”?
A jelenben kizárt.
Ha ezt 15-25 éve kérdezed meg, igen, bár nem 13-14 évesre. A mostani tinik ki se látnak a telefonjukból, nem figyelnek a gyerekre. Az én 21 éves hugom is csak telefonozik a fiam mellett és a plafonon van ha hozzászól a gyerek. Slusszpoén hogy óvónő lesz, most jár az ELTE-re.
Hiába megbízható, ha egyetlen vészhelyzetre sincs felkészülve.
A gyerekre nem akkor nehéz vigyázni, amikor minden rendben, és nem azért hagyjuk felnőttel, hogy ne unatkozzon, hanem azért, hogy ha:
- félrenyel
- rosszul esik
- ráesik valami
- megsérti magát
- beteg lesz
....sorolhatnám még, akkor legyen ott valaki, aki tenni is tud valamit a jajveszékelésen túl. Ezenkívül legyen aki előre látó, és megakadályozza ezek megtörténtét. Erre egy kistini nem képes. Az, hogy rábízza a gyerekre valaki a másik gyereket, az egy hamis biztonságérzet, és addig működik, amíg ténylegesen baj nincs.
"2020. szeptember 25. 14:22
Előzmény:
A kérdésre írt válaszod: Anyukák! Ti rábíznátok a gyereketeket egy tini “ bébiszitterre”?
"Isten ments! Felnőtt emberre sem bíznam, nem hogy egy gyerekre?!!! 😱😬 ezeknek a mai tiniknek meg kis 18-20-25 éves kisgyerekekre még egy marék..."
Az üzenet:
Szia! Igazság szerint én vagyok a tini, csak azért kérdeztem meg mert nagyon szeretnék bébiszitterkedni.
Nem olyan vagyok mint a többi mert nem egész nap a telefonon lógok! És mosogatok , főzők , segítek stb."
Privát üzenetre válaszolva!
Nem abból áll a bébiszitterkedes, hogy
"És mosogatok , főzők , segítek stb."
Hanem sokkal összetettebb és felelősségteljes viselkedés! Az, amit leírtál, inkább egy konyhai kisegítőnek felel meg és ezt keverted össze a bébiszitterkedessel! Inkább úgy keress zseb pénzt, hogy konyhai kisegítőnek mész és nem bébiszitternek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!