Ti rábíznátok úgy anyósra a gyereket hogy csak
hétvégén láthatnátok?
Figyelt kérdés
Másfél éves a lányom és kaptam egy elég jó álláslehetőséget. A gond viszont az hogy kisvárosban élünk ahol egyetlen bölcsöde van, két 15 fős csoporttal. Hiába van beíratva a lányom, akkora a várólista hogy tizenakárhányadikak vagyunk a listán. A vezető szerint, az idén már semmi esély arra hogy bekerüljön a lányom. Nem tudtam így elfogadni az állást, mert nem tudom hova tenni a lányomat, anyukámék hiába laknak tőlünk egy utcányira, de ők még dolgoznak. Anyósnak meséltük hogy jártunk. Másnap jött a telefon...anyós kitalálta hogy ők majd vigyáznak a kicsire, vállaljam el az állást. A gond hogy ők 50 km-re laknak tőlünk. Mikor rákérdeztem hogy gondolja az egészet közölte, hogy úgy hogy hétközbe náluk lesz a lányom, és majd péntek esténként mindig hazahozzák, vasárnap délután meg mi visszavisszük hozzájuk. Teljesen ledöbbentett hogy ezt hogyan gondolta, hogy csak hétvégén két napot lehetek a saját gyerekemmel!? Persze visszautasítottam a felajánlását, és most én vagyok a szemét, mert biztos féltem tőlük a kicsit, meg nem is akarok dolgozni... Szerintük másfél évet kibírok így még felkerül oviba a kicsi, és ők is tudják nevelni. Szerintetek jól döntöttem, hogy inkább maradok akkor a lányommal itthon?
Az más, hogy míg a szülők dolgoznak, addig akár délelőtt és délután a nagyira van bízva egy bármekkora korú gyerek, na de azért, hogy csak hétvégén lássa a gyerek a szüleit, azért az túlzás. Az majdnem olyan, mintha nem is ti, hanem anyósodék nevelnék a kicsit, mert a hetek nagy részét, ráadásul teljes napokat számolva velük töltenék.
Ilyenbe én se mentem volna bele. Nem is bírnék még most sem ennyi időt a gyerekem nélkül, pedig ő már ovis.
2014. febr. 12. 13:36
3/19 anonim válasza:
Ezt neked kell tudnod, hogy jo döntes volt-e?
Ha ott alltok, hogy elvemnek a gyereket mert nem tudjatok ellatni, akkor jo döntes lenne anyosnal hagyni, mert legalabb anyagilag is jobb lesz nektek es a gyereket sem veszik el.
Ha meg van anyagilag az ellatasa akkor pedig mar te döntesed mi is jobb neked es leginkabb a gyereknek.
Egyebkent mar Mo-n is nagyon sok helyen föleg kis falukban van csaladi napközi. Ha feletek nincsen akkor elgondolkodtato, hogy egyet csinaljal. Kell egy kepzes hozza aztan hajra.
4/19 A kérdező kommentje:
Igen, a párom mondta nekik, hogy legalább anyós eljöhetne akkor hétközre, de közölték hogy az úgy nem jó, mert nekik is van otthon tenni valójuk, meg ott van anyós anyukája is, aki gondozásra szorul...
5/19 anonim válasza:
Kedves kérdező!!Ha anyagilag megengedhetitek magatoknak akkor maradj otthon a lányoddal hiszen rád van szüksége nem az öreganyjára.Nem mellesleg én sem örülnék ha 2 napot látnám a saját gyerekem.Ne is foglalkozz anyóssal!!!14hkm
2014. febr. 12. 13:37
6/19 anonim válasza:
Nincs az a pénz, vagy állás, amiért ezt megtenném!
Szerintem(!) abszolút jól döntöttél.
2014. febr. 12. 13:40
7/19 anonim válasza:
Jól döntöttél!!! Ez olyan, mintha másra bíznád a gyerek nevelését. Ha eddig kihúztátok, akkor a maradék időben is meglesztek valahogyan. 1,5 éves... Nagyon fontos időszak előtt álltok, és te legyél az életében a főszereplő, ne az anyósod.
2014. febr. 12. 13:40
8/19 anonim válasza:
Persze,h jól döntöttél,de azért nem kell levágni anyósod fejét,szerintem jót akart,te meg jól leteremted őt.nincs esetleg lehetőség bébiszitterre vagy valami hasonló,aki napközben nálatok lenne?
2014. febr. 12. 13:51
9/19 anonim válasza:
Én szerintem is jól döntöttél! Nekem 2 éves a fiam,és most 20 hetes terhes vagyok. Albérletben lakunk,és ugye a párom az egyetlen ember,aki "keresőképes",de megoldjuk. Eszem ágába nem jutna,hogy a gyerekemet egy munka miatt más nevelje. Ebből látszik,hogy igazi anya vagy :)
2014. febr. 12. 13:51
10/19 anonim válasza:
Ugyanebbe a helyzetbe kerültünk, csak nekem anyám találta ki ezt a megoldást... Mondtam neki, hogy szó sem lehet róla. Bele is bolondulnék ha nem láthatnám mindennap a gyerekem, nekem nincs az a pénz ami megérné ezt. Szerintem nagyon jól döntöttél!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!