Mennyi pénzel vállaltatok/vállalnátok gyereket?
A segélyre vállalok gyereket, mert még gyerek nélkül is büdös a munka meg a milliomos között azért van átmenet.
Nem kell kőgazdagnak lenni a gyerekvállaláshoz, de azért: 1 fizetésre, csak a pasira és az ő családjára építeni is túlzás.
Menj dolgozni, építs egy kis saját egzisztenciát és utána babázhatsz.
Az a 4 milliód elég is lesz úgy 10 hónapra, ha egyedül maradsz. Sokra mész vele. Csecsemővel senki se vesz fel dolgozni.
Ezért kell ELŐTTE munkaviszonyt szerezni, és akkod nem kell hozzányúlni a megtakarításhoz sem, ha vész adódik. A CSED konkrétan több nettóban, mint a fizetés. A GYES meg wc papírra se elég
28as vagyok, hidd el, én nem dicsekedni jöttem. A tényeket közlöm. A mai világban igen is gondolni kell a gyermek jövőjére.
Sokan sz@rnak bele az egészbe, had jöjjön gyermek a semmire
Majd utána kéregetnek a fb-on, csoportokban, hogy nem tudja a gyermek tanszereit megvenni. Én segítek a kis városomban, gyűjtés is szervezek negyed évente, sőt én is elajándékozom a ruhaneműt, cipőket mindent, mert sajnos idáig fajultak a dolgok. Politikát most direkt nem irnám le, hogy mit gondolok, de nem tudom mi lesz, mert már most gáz van. Ezt ti is tapasztalhatjátok, ha bementek a boltba
Most is tapasztaltam, szeptembertől ovis a gyermekem, beteg lett 1×2×3× és még 12× is
Egy egy betegségek alkalmával nem túlzok, 15 e ftokat hagytam a gyógyszertárban...de ezt annak is meg kell venni, akinek pl havi 150-200e ft a keresete.
Mert a gyermekről van szó
Ha nincs miből tudod hol kötnek ki a gyermekek? A kórházban
Az esetek 80%ban ilyen gyerek kerül be,unokahúgom gyerekosztályon dolgozik
Van 4 millió ft-od, az nagyon jó, valakinek még ennyi sincs
De ahogy az elöttem hozzászólok irták, ha gáz van? Ha egyedül maradsz?
Ezt én is ugyanugy belekalkuláltam, pedig minden happy...de adódhatnak problémák.
És ott van a tápszer, aki nem tud szoptatni, mint pl.én
Tudod mennyit adtam ki tápszerre? A két kis iker babámnak? Most 15 hónaposak...
Milumil Ar optimát ittak, felirva 8e ft volt...és ezt ugye dulán
Pelenka...hiába tehettem volna meg, hogy a Pamperst használjam a gyerekeknek ...nem, Lupilu lidl pelenkát vettem egy kosárral, amikor akciós volt
De ismerek olyat is, van pénz, és mégis a gyerekekre sose jut. A cigire, piára annál inkább. Ez nagyon szomorú
Aki lepontozott, nem tudom miért tette
Mióta leérettségiztem dolgozok
22 évesen lakást vettem 3.5 millióból, ugy hogy vettem fel hitelt, amit kifizettem
Férjem szintén
Az a gond, hogy 20 évesen már volt egy élet elképzelésem? Tudtam mit nem akarok, és tudtam, hogy mit akarok. És teljesült.
Ezt mindent saját magam értem el.
Nem vagyok anyuci apuci kicsi lánya...
Mint a mostani fiatalok...azt sem tudják mi az hogy számla ami befizetésre vár...cigi, pia a szülők pénzéből
És az a rossz, aki letett valamit az asztalra? Az szép.
Nincs olyan hogy mennyi van a bankszámlámon.
Ha 100 millió lenne akkor se vállalnék úgy gyereket, hogy nincs munkám.
Először keress munkahelyet, utána jöhet a baba.
De ha neked ennyire büdös a munka, akkor nem való gyerek, azzal sokkal-sokkal több a dolog, és sokkal fáasztóbb mint napi 8 órát dolgozni a legvacakabb munkahelyen.
Kérdező, nem csak a megtakarítás a lényeg, hanem a munkahely, ahonnan folyamatosan van bevételed.
4 millió soknak hangzik, de nagyon hamar el tud fogyni.
Leírom a mi havi költségünket, persze lehet mondani, hogy sok ebből luxus és felesleges, de mindenki a legjobbat szeretné a gyerekének gondolom.
tápszer: nem tudtam szoptatni, havi tápszer közel 30 ezer
fejlesztések: Dévény tornára járunk hipotonia miatt, heti egyszer, ami 15 ezer/alkalom, hónap végén kontrol, ahol kiértékelik a fejlődését és megkapjuk a következő havi kezelési tervet ez is plusz 15 ezer tehát havonta 75 ezer(tb alapon fél éves várólista van)
választható védőoltások, első év végére 110 ezer plusz oltásonként 2000 a beadásért, havi bontásban kb 10 ezer
ringató foglalkozás hetente 2000, havi 8 ezer
pelenka: a viszonylag olcsó fred and Flo-t használjuk, de így is elmegy havi majdnem 200 darab, havonta 15 ezer, ha drágábbat vennénk simán meglenne árban a duplája
popsitörlő: tudom lehet folyó vízzel is lemosni, de csak eljárkálnátok otthonról, így jó ha van a táskában. Nálunk ez havi 5 ezer.
ruhák, játékok, még használtan se olcsók, és pillanatok alatt kinövi az első időben. Mi 1-2 darab kivételével turkálóban vettünk neki mindent, de egy szezon, vagy méretváltás benne volt 20-30 ezerbe. Cipőt csakis újonnan szabad venni nekik, annyira alakul még a lábuk. Egy normális minőségű cipő bőven 10 ezer felett van, és nem elég belőle egy pár. Most rendeltük meg az őszi cipőit, két pár volt 36 ezer akciósan. Igaz ezt nem kell minden hónapban, de évi legalább 6-8 pár cipő kell neki, ha kinövi akkor még több. Ez összesen bőven 100 ezer felett van.
Mindent beleszámolva havi 100-130 ezer nagyon könnyen elmegy egy gyerekre, és akkor még nem volt beteg, nem jött semmi váratlan kiadás. Ezekben még a ringatón kívül semmi luxus nincsen.
Van sok más tétel is, de azokat nem árszerűsítettem mert mindenkinek más az igényszintje.
babakocsi, kiságy, matrac, pelenkázó, légzésfigyelő, hordozó, autós ülés stb.
Meg lehet ezeket venni használtan összesen 100 ezerből kb, de ha mindenből jó minőséget és újat szeretnél, akkor pillanatok alatt elröppen minimum egy millió.
Most vettünk neki rendes gyerekülést, bázistalppal mindennel együtt 200 ezer. Ebből nem voltunk hajlandóak használtat venni, mert sokat autózunk, és nem tudni milyen rejtett sérülések vannak egy használ ülésen. És ez messze nem a legdrágább a piacon, viszont csak olyanok jöhettek számításba amik jó értékeléseket kaptak a törésteszten.
Minden hónapban van valami plusz kiadás. Drága mulatság a felelősségteljes gyereknevelés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!