Mennyi pénzel vállaltatok/vállalnátok gyereket?
Ez inkább háttér kérdése, semmint fizetésé.
Nem mindegy, hogy 450 ezres bevétel mellett hitelmentes ingatlanban éltek-e vagy ebből kell fizetni még havi 150 ezret albérletre.
Nem mindegy, hogy tudtok-e számítani a szüleitekre gond esetén vagy ha baj van, mehettek az utcára.
Pár millió megtakarítás mellett vállaltuk, saját lakás aminek a törlesztőjét még fizetjük, saját autó.
Mindkettőnknek stabil állása van sok sok éve. Na az enyémről kiderült hogy nem tudok visszamenni majd, a férjemé megszűnés alatt áll. Úgyhogy jó hogy van megtakarítás ha mégsem találnánk hamar másik állást.
Én is azt mondom, hogy ez nagyon sokmindentől függ.
Lakhatás, autó, és főleg az igények.
Mi saját, hitelmentes ház, 2 autó. Semmi megtakarítás.
Nyugodt szívvel belevágtunk úgy, hogy minimálbért kerestem én,férjem egy kicsit többet.
Most pl 400ezer a bevételünk átlagosan.
Elromlott férjem autója, 2hónap alatt összespóroltunk 500ezret újra. (Mondjuk ebben vannak túlórák és maszek).
Barátnőm férje hazavisz 1 milliót havonta. Most elromlott a mosógépük, hitelre vettek egyet, mert nem volt rá.
Szóval ez annnnnyira sokmindentől függ, nem lehet normális választ adni erre.
Én felnőttként biztos nem várnám el a szüleimtől hogy befogadjanak, vagy támogassanak anyagilag. Nekünk alap volt a nagyobb összegű(2-3 millió) megtakarítás, normálisan fizető, stabil munkahely(kettőnknek együtt 890 ezer nettó, persze ez majd kevesebb lesz)saját ingatlan(igaz hitellel)
Plusz, ami nekünk fontos volt, hogy mielőtt belekezdtünk a babaprojectbe, alaposan kivizsgáltattuk magunkat. De azért nagyobb összegű életbiztosítást mindketten kötöttünk.
Nem volt nagy igényem: nekem az kellett, hogy eljussunk arra a szintre, amikor úgy mész pl: élelmiszert, háztartási dolgokat vásárolni, hogy nem kell számolgatnod, hogy mi fér bele. Ne luxusra gondolj, hanem pl: hogy melyik sajtot, húst, tejet vegyük...stb. Ne kelljen tanakodni, hogy belefér-e desszert vagy félkész kaja ÉS emellett minden hónapban tudjunk félretenni.
Azaz nadrágszíj meghúzás nélkül kényelmesen gyarapodni.
Lehet röhögni, de nekem ez a szint nagy ugrás volt az egész gyerekkoromhoz képest, amikor egy egyadagos tejport nem tudtam venni vagy tíz deka parizer is luxus volt.
Azt akartam, hogy a gyerekeim ne ismerjék ezt az érzést.
Nem veszünk meg minden hülyeséget, de nem kell sakkoznom soha hogy miből veszem meg az őszi cipőt, tanszereket....és olyan luxusra is jut mint a külföldi nyaralás.
Amivel mi vállaltunk:
Saját lakás (hitellel), egy 16 éves autó, 3 millió forint megtakarítás és havi 700.000-es bevétel.
De attól hogy most nekünk épp ennyi van attól még sokkal-sokkal kevesebből is bőségesen lehet gyereket vállalni.
Én például fix, évek óta "bejáratott" albérletbe is vállaltam voltam, pl. Budapest közepén az autó se feltétel, míg egy zsákfaluban alap.
Ami szerintem a legfontosabb, ami nélkül tényleg nem vállalnék az az, hogy mindkét félnek legyen munkahelye, a nőnek határozatlan idejű szerződéssel, hogy a CSED és a GYED biztos legyen. A többit meg lehet oldani, csak az igényeket és a lehetőségeket kell tudni ésszerűen összeegyeztetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!