Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenkinek ennyire kegyetlen...

Mindenkinek ennyire kegyetlen a negyedik trimeszter, vagy csak én vagyok ennyire rottyon?

Figyelt kérdés
Tudtam, hogy minden meg fog változni, de hogy ennyire magam alatt leszek nem gondoltam. Teljesen kikészít ez a fáradtság. Ti hogyan vészeltétek át?

#baba #fáradtság #Elsőhónapok
2023. ápr. 19. 18:40
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Egyezertek veled 20.

Elmentunk fagyizni a nagylanyommal amikor a fiam 1 honapos volt...katasztrofa volt...

2023. ápr. 20. 10:06
 22/39 anonim ***** válasza:
89%
Az első 4 hétben nonstop szoptattam. Ülve, mert fekve nem ment. Nem, hogy kávézgatni, meg sétálni nem jutottunk el (ordított a babakocsiban és a kendőben is), örültem, ha letudom tenni egy kicsit és nem a mellem lóg állandóan. Amikor az embernek az a legnagyobb öröme, hogy ki tud menni a budiba sírás nélkül, azt nehéz megélni és nem túlélni... De persze nagyon szépen hangzik és alá is írom, hogy ennek így kéne lennie. Attól még nagyon sok esetben nincs így és szerintem szomorú, hogy éppen az efféle hozzáállás miatt azon kismamák, akik közelsem tudják megélni a helyzetet, csak még szarabbul érzik magukat. Minden érzés jogos. Lehessen kimondani.
2023. ápr. 20. 10:51
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

Tul kell elni,en az 1.honapra nem emlekszem.

4 honapos koraig folyton cicin volt,onnan javult a helyzet.

Most 9 honapos a kislanyom es kb

1.5 honapj mar elvezem es nemcsak tulelek.

Mar imadok szoptatni is.

2023. ápr. 20. 14:21
 24/39 anonim ***** válasza:
83%
Én hiányolom ezt az időszakot,mert ezalatt komplett netflix sorozatokat daráltam le az éjszakai szoptatás alatt. Most a másfél éves mellett örülök ha wc-re tudok menni. Azóta egy részt nem tudok végignézni a sorozataimból, filmet egy éve nem láttam, mert ha alszik én is alszom amikor fent van akkor meg vele kell foglalkozni most már aktívan. Akkor úgy éltem meg hogy borzalmas a 4. Trimeszter most már látom van rosszabb és hol van még a dac korszak vagy a kamaszkor. Viszont megértem hogy akkor ez pokolnak tűnik.
2023. ápr. 20. 14:28
 25/39 A kérdező kommentje:
Traumatikus szuleselmemyem volt. Nem tudtam még feldolgozni sajnos... ez a fáradtság meg nem segít semmin. Úgy érzem elkészítettem az életem és sosem lesz vége a faradtsagnak. Lelkileg rottyon vagyok, a fizikai el is bujhat mellette...
2023. ápr. 20. 16:31
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Kitartast kerdezo,ne magyarazkodj,senkinek nem tartozol elszamolni valoval.

Elmulik,ne felj.

2023. ápr. 20. 16:39
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

A terhességem egy álom volt, a szülésem szintén, de az első néhány hónap kikészített. Mindenen bőgtem, a hormonjaim őrült táncot jártak, alig aludtam, minden új volt, szörnyen bénának éreztem magam, és körülöttem mindenki azt szajkózta, hogy ez a világ legcsodálatosabb dolga. Hát én sokszor nem így éreztem. Nálam akkor történt változás, amikor a kislányomtól is jött már visszajelzés felém, pl amikor rám mosolygott. Addig azt éreztem, hogy csak arról szól az egész életem, hogy fizikailag ellátom: etetem, pelenkàzom, altatom, vigasztalom. Plusz a kialvatlanság is rátett egy lapáttal.

Ha van segítséged vedd igénybe, vigye el a babát levegőzni nagymama, apuka, te pedig aludj egyet addig.

Nálunk már 1 éves múlt a gyerkőc, most is vannak hullámvölgyek, de messze az első néhány hónap volt a legnehezebb.

2023. ápr. 20. 23:03
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, sokan átéltük ezt sajnos :( csak húzd a strigulákat a naptárban és hidd el még pár hónap és kint vagy a gödörből. Ha tudtok menjetek ki sétálni az sokat segít, hétvégén ha a párod tud a babával lenni picit foglalkozz magaddal. Ezek baromi sokat számítanak és kellenek ahhoz, hogy ne legyél még jobban rottyon.

Teljesen ismeretlenül is azt tudom tanácsolni ne most akard megváltani a világot, ha van rá pénzetek rendeljetek menüt a hétre, te meg találj olyan kikapcsolódást, amit újszülőtt mellett tudsz csinálni-pl én filmeket néztem jó nem "egyben", de egy nap alatt szép apránként fülessel a fülemben telefonról tudtam filmezni, videózni.

2023. ápr. 21. 08:54
 29/39 A kérdező kommentje:
Az ételt rendeljük, van hogy anyukám el tud jönni segíteni ha a párom dolgozik. Ma voltunk először sétálni babakocsival, nagyon jól esett. Napról napra egy icipicivel könnyebb. Már csak néha jön rá a sírás az emberre...
2023. ápr. 21. 20:07
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
29. És így lesz ez szépen napról napra hidd el! Bízz magadban, annak a csöppségnek te vagy most minden. Az élet, a biztonság. És tényleg igaz kettőt pislogsz és másfél éves. Ne félj segítséget kérni! Nekem sokat segített, hogy minden este jó forró vízben nagyot zuhanyoztam, vagy kibőgtem magam a férjemnek. Jó anya vagy, menni fog! ❤️
2023. ápr. 21. 20:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!