Bevállalnátok úgy a babát, ha anyagilag teljes mértékben a párotoktól függnétek?
Nem tervezetten teherbe estem (védekeztünk, ezzel kapcsolatban nem szeretnék kommenteket, szemrehányást, számonkérést).
Alapjáraton én már évek óta szeretnék kisbabát, párom is mondogatja egy ideje, viszont kettőnk közül csak neki van bevétele. Anyagi problémáink nincsenek, sőt, kb. ha rangsorolnom kéne, a felső 1%-hoz tartozik/tartozunk. Viszont mint írtam, ez neki köszönhető, nekem ehhez semmi közöm, az előnyeit tapasztalom maximum. Az én nevemen egy lakás van csupán, az is a szüleimnek köszönhető (továbbtanulás miatt költöztem Budapestre, ésszerűbbnek látták, ha vásárolnak, minthogy fizessék az albérletet éveken át).
2 éve vagyunk együtt, nagy a szerelem. Dehát minden kapcsolat, házasság elején az, aztán mégis több, mint a fele válással végződik... Nem így indulok neki, nem azt várom, mikor akar szakítani, de ez is ott van, mint lehetőség. Viszont a másik oldalon meg az van, hogy én már kamaszként is imádtam a babákat, gyerekeket, mióta együtt vagyunk, azóta még jobban érzem azt, hogy őt szeretném a gyerekem apjának, vele tudom elképzelni a családalapítást... Csak hát nem ennyire hamar gondoltam ezt, nem úgy, hogy ami pénzt költök, az nem a sajátom. Mert ha pl. fél év múlva azt mondaná, hogy megismerkedett valakivel, akibe beleszeretett és a mi kapcsolatunknak vége, akkor konkrétan én úgy tudnék megélni, ha újra a szüleim támogatnának anyagilag.
Ha ti kerülnétek ilyen helyzetbe, hogyan döntenétek?
Anyukam mindig azt mondta, hogy ugy vallalj gyereket, ha eltudod tartani es teljesen igaza is van.
Nekem egne a bor a pofamrol, ha meztelen phicsara gyereket vallalnek, aztan hazakuncsorognek a szuleimhez - akik nyilvan szeretnek es visszafogadnak -, de miert kene meg az unokajukat is eltartani? Nyilvan rengeteg a valas, de ha mar boritekolhato, hogy a gyermekagyas idoszakban megpattan, minek vallalod be a gyereket? Fel lehet nevelni egyedulallokent is egeszseges lelkuletu babat, nem arrol van szo...
Te tenyleg igy jonak erezned az eleted hogy most elsz egy szinvonalon, lebabazol, visszamesz a szuleidhez, ha elhagy a parod?
Fejben is osszekene teged rakni egy picit, hogy miert lehet az, hogy ennyire gyerek utan vagysz. Meg kellene talalnod, hogy mi az, ami valojaban boldogga tesz, nem egy masik emberi leny letezesetol kene fuggove tenni.
Kulonben igy ugyanabba a csapdaba kerulst, mint a szuleid.
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Még nem döntöttem, nem is nagyon tudom egyelőre megfogalmazni, hogy mit érzek az egész helyzet iránt...
Most abba ne menjünk bele, hogy miért nem főzök, takarítok, meg hogy egy gyereknek azt kell látnia felnőve, hogy anyuka ezeket csinálja otthon. Ez más kérdés, szerintem nagyon sok gyerek felnő úgy, hogy nem ez a felállás van a szeme előtt. De nyilván ha szükséges lenne, lemondanék arról, hogy más vigye a háztartást például. Szóval, mint írtam, a szükség nagyúr.
Az biztos, hogy a lakásomat kiadnám, bármennyire is ragaszkodom hozzá és szeretem. Úgyis én döntöm el, ki költözik be, szóval próbálok majd figyelni, hogy ne egy háromgyerekes, két kutyás család nézze ki magának...
25-ös, mint írtam, nem komoly kapcsolatként indult az ismeretségünk. De örülök, hogy korán reggel ennyire tudsz kötözködni, biztos kellemes ember lehetsz! :)
Most ez megint a fiatal egyetemista csaj és negyvenes jól szituált úr történet. A kérdező aggályos gondossaggal fogalmaz, tökéletes helyesírás, sok es hosszú, részletes valasz, eleg jól beazonositható stilárisan. Mindig ugyanaz. Hetente-kéthetente van egy ilyen. Mar mikor a címet megláttam, tudtam, hogy a csaj huszoneves lesz, a pasi meg negyvenes.
Nem tudom, valódi-e a kérdés, de az tuti, hogy ugyanaz írja őket. És mivel a szitut kicsit mindig változtatgatja, hát... mindenesetre érdekes.
Előbb magamban szeretném tisztázni, hogy is állok ehhez a terhességhez.
Egy anonim oldalon azt elemezni, hogy valaki képes értelmes mondatokat fogalmazni, leírni... Hát, érdekes. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!