Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bevállalnátok úgy a babát, ha...

Bevállalnátok úgy a babát, ha anyagilag teljes mértékben a párotoktól függnétek?

Figyelt kérdés

Nem tervezetten teherbe estem (védekeztünk, ezzel kapcsolatban nem szeretnék kommenteket, szemrehányást, számonkérést).

Alapjáraton én már évek óta szeretnék kisbabát, párom is mondogatja egy ideje, viszont kettőnk közül csak neki van bevétele. Anyagi problémáink nincsenek, sőt, kb. ha rangsorolnom kéne, a felső 1%-hoz tartozik/tartozunk. Viszont mint írtam, ez neki köszönhető, nekem ehhez semmi közöm, az előnyeit tapasztalom maximum. Az én nevemen egy lakás van csupán, az is a szüleimnek köszönhető (továbbtanulás miatt költöztem Budapestre, ésszerűbbnek látták, ha vásárolnak, minthogy fizessék az albérletet éveken át).

2 éve vagyunk együtt, nagy a szerelem. Dehát minden kapcsolat, házasság elején az, aztán mégis több, mint a fele válással végződik... Nem így indulok neki, nem azt várom, mikor akar szakítani, de ez is ott van, mint lehetőség. Viszont a másik oldalon meg az van, hogy én már kamaszként is imádtam a babákat, gyerekeket, mióta együtt vagyunk, azóta még jobban érzem azt, hogy őt szeretném a gyerekem apjának, vele tudom elképzelni a családalapítást... Csak hát nem ennyire hamar gondoltam ezt, nem úgy, hogy ami pénzt költök, az nem a sajátom. Mert ha pl. fél év múlva azt mondaná, hogy megismerkedett valakivel, akibe beleszeretett és a mi kapcsolatunknak vége, akkor konkrétan én úgy tudnék megélni, ha újra a szüleim támogatnának anyagilag.

Ha ti kerülnétek ilyen helyzetbe, hogyan döntenétek?

2023. febr. 12. 00:02
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
72%

"Anyagi problémáink nincsenek, sőt, kb. ha rangsorolnom kéne, a felső 1%-hoz tartozik/tartozunk."

Felső 1%, aha. 😄 Ez Magyarországon kb. Lölö vagy Csányi családja, plusz a NER krémje.

De az ő lotyóiknak kicsit több esze van annál, mintsem ne lennének arra az esetre bebiztosítva, ha szakításra/válásra kerülne a sor, pláne gyerek mellett. És azok nem is kérnének GYIK-en segítséget.

Szóval vagy ordas nagy kamu a kérdésed, vagy igen messze van a párod a húsosfazéktól.

2023. febr. 12. 01:20
 12/43 A kérdező kommentje:

Szerintem felesleges találgatnod, főleg ilyen bunkó stílusban. Édesanyád nem tanított meg viselkedni?

Mivel senki nem tudja, hogy babát várok, nem is nagyon tudom ezt a kérdéskört megbeszélni másokkal.

2023. febr. 12. 01:28
 13/43 anonim ***** válasza:
68%

Vállald be. Egy abortusz kockázatos. Mivel a párod jól keres a gyerektartás is jó összeg lesz. Van egy ingatlanod amit kitudsz adni, tehat lesznek beveteli forrasok.

Ha elhagy (bar szerintem ez csak a te felelmed, a szuleid valasa utan benned maradt tuske)

1. Hazakoltozol es fozeted azt amit megeszel, a picinek mindent megtudsz venni. Igazabol mindent tudsz allni csak a lakbert uszod meg.

2. Ha a gyerektartas eleg ahhoz hogy eltartsd magad es picit akkor a sajat hazadba mesz vele.

Viszont, mind a két esetben megkéne tanulni főzni és vinni a háztartást. Meg amúgy is, a gyereknek minden nap kell majd normális ebéd, leves és második. Plusz aki anya akar lenni annak ez a minimum. Vagyis szerintem.

Én is így vállaltam a gyereket, becsúszott, nwm vetettem el mert tudtam, hogy a szüleim támogatnak majd. A páromnak átlag fizuja volt. Nekem semmi beveteli forrasom. Szetmentunk, mert elszallt nem bant velem emberkent a gyereket leszarta. Hazakoltoztem, tamogattak a picinek megvettem amit tudtam mindig. Cserebe pedig hogy a szuleim vannak ilyen jofejek, hogy eltartjak szegyen szemre a picsam minden nap foztem (2 naponta 3 eleg volt) mostam takaritottam. A gyerek 2 eves koraig nem engedett anyam dolgozni, pedig akartam. De nem hagyta jobb is lett igy. Azota mar osszekaptam magam elkoltoztunk a picivel egy sajat alberletbe, eltudom magunkat tartani, nem gucciban jarok es hasonlokban de nem nelkulozunk.

2023. febr. 12. 02:25
 14/43 anonim ***** válasza:
89%

"Meg amúgy is, a gyereknek minden nap kell majd normális ebéd, leves és második."

Azzal egyetértek, hogy főzni kell a gyereknek, de életemben nem főztem minden nap levest.

2023. febr. 12. 02:33
 15/43 anonim ***** válasza:
90%

#11 A felső 1% nem olyan extrém elit közeg. Ha belegondolsz, kb. 100 000 embernek benne kell lennie (még ha a kiskorúakat levonod, akkor is kb. 80 000-nek). Magyarországról nincs pontos adatom, de a románoknál 300 000 dolláros vagyonnal már benne vagy.

[link]

2023. febr. 12. 02:36
 16/43 anonim ***** válasza:
63%

#14 Nyílván én sem minden nap főzök egy nagy adagot csinálok 3 napig elég kb.

Van aki szokott van aki nem. Az én gyerekem torkán máshogy nem tudok ledugni semmi zöldséget, gyümölcsöt. Szerintem ez is olyan, hogy ház válogatja, ki főz ki nem. Én se kaptam gyerekként mert nem voltak levesesek. Én szertem nagyon, a gyerek is.

2023. febr. 12. 02:41
 17/43 anonim ***** válasza:
97%

"Nekem ez valahogy sértené az önbecsülésemet, vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak... Hogy nem tudnám megadni a gyerekemnek azt a biztonságot, amit én anno kaptam a szüleimtől."

"Valószínűleg azért is érzem ezt ennyire, mert az apám háromszor, az anyám pedig kétszer vált el, és a harmadik házasságában él."

Milyen biztonságot kaptál a szüleidtől? Agyba főbe házasodtak és váltak.

Illetve az bántaná az önbecsülésedet, ha ők tartanának el, de az nem zavar, hogy egy nálad 20 évvel idősebb milliárdos tart el. Mikor megjelentek valahol, a legtöbb ember úgyis azt gondolja, hogy a kényelmes életért vagy vele. És valószínűleg ha elvesztené minden vagyonát, akkor keresnél magadnak valaki mást.

2023. febr. 12. 04:30
 18/43 anonim ***** válasza:
97%

Jaj, na ki gondolta volna, hogy megint egy idősebb, eltartós pasi sztori jön...

Ha nem lenne kamu, nem tartanám meg, hanem keresnék egy mentálisan egészéges (bocs, akinek 42 évesen 20 éves lány kell, nem az, hiába tagadod magad előtt), korban magamhoz és a leendő családomhoz illő srácot, és vele alapítanék majd családot, ha már magam is letettem valamit az asztalra, nem csak egy lassan középkorú pasi kitartottja voltam.

Mondjuk, nyilván hátrányban indulsz, mert ha egy normális srác megtudja, hogy 40+-os pasi kitartottja voltál, úgysem kezd majd veled...

2023. febr. 12. 06:43
 19/43 anonim ***** válasza:
86%
Kamu kérdés
2023. febr. 12. 06:50
 20/43 anonim ***** válasza:
72%

Röviden nem.

Hosszabban sem. 23 évesen semmi esetre se vállaltam volna. Volt is annyi idősen egy majdnem helyzet, amikor azt hittem, hogy bekaptam a legyet: konkrétan halálfélelmem volt, hogy egyetem közben, saját kereset nélkül, mi lesz velem, hiába volt a pasimnak (aki azóta rég a férjem) már megfelelő keresete (ofkorsz akkor még nem milliós, csak 1 év van köztünk). Nem vállaltam volna.

2023. febr. 12. 07:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!