Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik fiatalon (20-22) évesen...

Akik fiatalon (20-22) évesen vállalnak/vállaltak gyereket ők hogy álltak rá készen ilyen fiatalon anyagilag, meg lelkileg?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok akik tervezték is nem csak összejött. Ennyi idősen hogy van meg nekik hozzá minden feltétel: anyagi biztonság, lelki érettség, megbízható pár?

Én annyi idősen sem lelkileg sem anyagilag nem voltam rá készen, most 25 vagyok de még mindig korainak érezném.

2023. jan. 3. 21:28
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
47%

49# Ha nem zuhan be az ingatlanod piaci értéke, akkor miért ne fedezné?

Van egy 35 milliót érő házad, mondjuk volt rá 30% (10,5 millió) önerőd, a maradék hitel mondjuk 25 évre.

Ha te 6 évvel később úgy döntesz, hogy eladod, akkor az aktuális tőketartozásodat kell visszafizetned, vagyis ami még a 24,5-ből hátra van, a +19 év kamatait nem. Vagyis ha az ingatlanod értéke 10 milliót zuhan is nullán leszel kb. Ha picit is nő, akkor meg egy kicsit még tettél is a 6 évvel ezelőtti "megtakarításodhoz", úgy kezdhetsz tiszta lappal. Vehetjük úgyis, hogy addig albérletben éltél a banknál és akkor nem is olyan drasztikus a hangzása, minthogy bebuktad a hiteledet. A vagyonod nem lett több, de kevesebb sem. Ha meg nő a piaci értéke, akkor még nyersz is rajta, ahogy azok is nyertek akik 2010 után mondjuk 2018-ig vettek ingatlant, ami mostmár minimum a dupláját éri. Ez egy befektetés.

2023. jan. 4. 14:39
 52/61 anonim ***** válasza:
94%

Abban az időszakban valóban jó befektetés volt akaratlanul is, de az utóbbi időben már közel sem akkor a növekedés.

En említettem abüntetőkamatot is, ha valaki ne teljesítené a feltételeket, márpedig válás esetén 1 gyerekkel, úgy, hogy 3 van vállalva, elég nehéz. Ez 20 millió esetén már 10 millió forint.

Önmagában pedig a 30 millió még mindig nem elég arra, hogy a 3 vállalt gyerekedhez mérten, megfelelő nagyságú és szobaszámmal rendelkező lakást, házat vegyél.

Akinek nagyobb az önrésze, kisebb ingatlanban, kevesebb vállalt gyerekkel vág bele, azt még megértem.

Én azzal nem tudok azonosulni, aki csak különböző hitelekből pl babaváró, csok és még egy szabadfelhasználású is, 50-60.000.000Ft-ot vesz fel, és hangoztatja, hogy mennyivel biztonságosabb, meg jobb ez így, mint albérletben. Abból a 60millióból pont 41.5 évig bérelt volna 120.000-ért lakást, és ha beüt a gebasz, nem viszik el az utolsó lyukas zokniját is.

2023. jan. 4. 15:11
 53/61 anonim ***** válasza:
100%

Ebben egyetértünk, de akkor kijelenthetjük, hogy nem a hitellel van alapvetően baj, hanem a butasággal és a túlvállalással. Én az ilyen embereket nem tudom sem irigyelni, sem szánni. Az ő élete, az ő sorsa, csak ne "tőlem" várjon majd segítséget, ha bajban lesz. Ahogy az sem, aki 21 évesen anyagi függőségben szült, vagy 36 évesen egy alkoholista érzelmi analfabétának, stb. Ahogy írtam korábban, mindenki a saját sorsa kovácsa. Nekem tök oké, ha valaki 20 évesen gyereket vállal, csak utána tudja vállalni a döntései következményét is.

Azzal, ha valaki akkora gyökér (bocsánat de nem találok szebb szót), hogy felül annak, hogy ezek a pénzek ingyen pénzek, avagy hatalmas pénzeket vesz fel úgy, hogy felmérni sem tudja ezt neki mennyi meló összeszedni, majd a szorító idő stresszében próbálja "előállítani" a három gyereket... Hát sok sikert. Ebbe sokan bele fognak bukni szerintem is. De ez nem a rendszer és a támogatások hibája. :)

A babaváró hitel mondjuk pont egy jobb konstrukció, így nyilván most én is a végletre reflektáltam csak.

2023. jan. 4. 15:33
 54/61 anonim ***** válasza:
13%

“ 25 millió forintra már akkora a buntetokamat, hogy az eladás után is nyögik még egy ideig.”

Nyögöd te, akinek nincs pénze. Mit nem értesz azon, hogy aki nem huszonévesen a semmire vállal gyereket, annak nincs ilyen problémája mint neked? Elhiszem hogy félsz a hiteltől, a helyedben én is félnék. Nekünk volt 25 millió önerőnk a férjemmel, ehhez nem kellett kuporognunk, szimplán a fizetésünk egy részét minden hónapban félretettük, egyetem mester mellett már dolgoztunk stb stb. Jelenleg pedig van egy több kint 70 milliós ingatlanunk. Nem ennyiért vettük, hanem ennyit ér most. A törlesztő havi 100ezer, a fizunk töredéke. 5 éven belül végtörlesztünk. Ehhez nem kellett mást csinálni, csak hogy nem felelőtlenül szülni alig húszévesen

2023. jan. 4. 16:04
 55/61 anonim ***** válasza:
100%

52-es, de mit nem értesz még azon, hogy nem csak az a lehetőség van, hogy az ember felvesz 3 millió önerővel mindenféle támogatást?

Pont ezért kell előbb gyűjteni, és utána gyereket vállalni.

De azt még mindig nem válaszoltátok meg, hogy képzelitek el a gyerekvállalást hiteles lakás nélkül, tekintve, hogy kb. senki nem ad ki lakást gyerekeseknek. Akkor hova szültök, a kis szobába?

Ott fogtok lakni 2 gyerekkel 20 évig?

2023. jan. 4. 16:29
 56/61 anonim ***** válasza:

Kedves 55-s, tessék elolvasni figyelmesebben a hozzászólásomat, és akkor a kérdésed első része máris tárgytalanná válik.

Egyébként meg több generációval közösen nőttem fel, vidéki kertes házban, igény esetén könnyedén megoldható, hogy 2 felnőtt + 1 gyerek teljesen független lakrészen éljen. Ott vannak a szüleim ez tény, de nyugodtabban aludnék esténként.

Persze erre nem mindenkinek van lehetősége, de igen. Amennyiben lehet, inkább itt laknék és igyekeznék önerőből megoldani a dolgokat, mindenféle segítség nélkül. Nem vagyunk egyformák

2023. jan. 4. 16:42
 57/61 anonim ***** válasza:
80%

Ja oké, és akkor azért, mert te vidéken tudnál élni a szüleid házában, azt hiszed, ez az alapszituáció?

A többségnek ez nem működik, tekintve, hogy nem családi házban élnek a szülei, vagy ha igen, a mai szülők akkor sem akarják, hogy oda vállaljanak gyereket a gyerekeik, ez az igazság.

Szóval, még mindig nem tudom, mire fel érvelsz a Hitel ellen, mikor a többségnek kb. ez az egyetlen opció a családalapításhoz hosszútávon.

2023. jan. 4. 16:50
 58/61 anonim ***** válasza:
94%

Ki érvelt a hitel ellen? Én az elején nyíltan világosan oda írtam, hogy “ÉN SZEMÉLY SZERINT”.

Hol láttad, hogy győzködnék másokat? Elmondtam a saját kételyeimet, problémáimat, de egy szóval sem mondtam, hogy mindenki meneküljön a hitel elől.

Az előző hozzászólásom pedig megint nem sikerült figyelmesen elolvasni. 3. bekezdés 1. mondat.

2023. jan. 4. 17:27
 59/61 anonim ***** válasza:
0%
Te tényleg ilyen buta vagy, vagy valaki súg neked? Minden egyes hozzászólásoddal csak egyre jobban bizonyítod, amiről itt a kérdésben is szó van: huszon pár éves éretlen és butuska gyerekek ne vállaljanak gyereket, mint amilyen te is vagy. Képtelen vagy értelmezni az itt írtakat, félremagyarázol és még sorolhatnám. Üdítő, mikor értelmes vitapartnert talál az ember, de mikor ilyen bugyuta emberek kommentelnek ide, az sajnálatos :(
2023. jan. 4. 18:23
 60/61 anonim ***** válasza:
91%

Most kifejtenéd nekem légyszives, hogy az általam leírt dolgok melyik részével van probléma?

Én úgy gondolom, hogy onnantól kezdve, hogy megírtam az eredeti, 100%ban a kérdéshez kapcsolódó válaszom, minden a továbbiakban felmerült dolgot valamilyen módon megindokoltam.

Én vagyok a bugyuta, miközben te próbálsz meggyőzni arról, hogy én meg akarok győzni másokat? :’) Mindamellett, hogy már-már erőszakosan, cseppet sem egy értelmes vita keretein belül megengedhető stílusban akarod rámerőltetni a saját igazad? :)

2023. jan. 4. 19:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!