Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos babával üdülni?

4 hónapos babával üdülni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Áprilisban fogok szülni, első baba.

Nagyon szeretnénk majd a nyáron kikapcsolódni hármasban a kisbabával.

Milyen lehetőségeink vannak egy ilyen pici babával?

Szerintetek pancsolhat már ilyen idősen?

Wellness, strand, vízpart?

Köszi

2022. dec. 25. 12:46
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:
Wooow, az első korrekt komment. Köszi.
2022. dec. 25. 13:16
 12/49 anonim ***** válasza:
68%

7 hetes volt a fiam, amikor egy hosszú hétvégére mentünk vele. Egy strand területén belül voltunk faházban. Egy pár hónapos babának még nem az a fontos, hogy hol van, hanem hogy anya és apa ott legyen. Nálunk van nagytesó is, miatta akartunk menni, hogy ne azt érezze, hogy a pici miatt kimarad a nyaralás.

Nagyon jó volt. A pici ugyanazt csinálta, mint itthon, evett, aludt, nézelődött. Nekem jó volt, nem kellett mosogatni, főzni, háztartási munkát csinálni. Ergo pihentem én is, amikor tudtam.

Nem értem azokat, akik azt írják, a többi vendéget zavarja a baba folyamatos üvöltése. Nem minden baba üvölt. A fiam éjszaka is csak akkor sír, ha éhes. És az is kb.3 perc, amíg megcsinálom neki a kaját. Azért mire a kérdező nyaralni menne, látni fogja már, milyen habitusú a baba.

Szerintem kérdező menjetek vele nyugodtan. A pakolás része macerás, de amúgy nagyon jó. :)

2022. dec. 25. 13:17
 13/49 anonim ***** válasza:
61%
Az első korrekt komment - ami veled ért egyet. Nem, kicsit sem hajlítod meg a valóságot úgy ahogy neked tetszik. Masik dimenzióban lebegsz. Na majd nyáron meglátjuk mennyire leszel lelkes
2022. dec. 25. 13:18
 14/49 anonim ***** válasza:
65%

Az első bunkó stílusától eltekintve igaza van amúgy, egy 4 hónapos babával nem igazán van értelme elmenni "üdülni" meg wellnessezni, azt senki nem fogja élvezni, se ő, se ti, nyűgősek lesztek mind.

Nem akarlak leszólni, de látszik, hogy nincs még gyereked és ezért nem tudod, milyen az élet egy 4 hónapossal. Hidd el, hogy akkor már nem azt fogod érezni, hogy nem teher, ha sír, persze egy kisbabànak az a dolga, hogy sírjon, csak ez nem olyan idilli, ahogy elképzeled.

Max. azt tudom elképzelni, amit itt valaki írt, hogy elvonultok egy tóhoz egy kisházba, de bevinni sok ember közé egy wellnessz-szállodába, oda a nedves-párás közegbe, idegen zajba, idegen környezetbe, hogy ezt nem fogja szeretni a baba. Garantálom, hogy abban semmi pihenés nem lesz, fáradtabban fogtok hazajönni, mint elmentetek és élvezni sem fogj#tok.

Ehhez nem kell megkeseredettnek lenni, egyszerűen 4 hónapos babával ez nem élmény.

2022. dec. 25. 13:20
 15/49 NTBS ***** válasza:
66%
Szerintem még korai. Majd egy év múlva menjetek inkább.
2022. dec. 25. 13:22
 16/49 anonim ***** válasza:
45%

Hú, érdekesek ezek a korábbi hozzászólások. :D 24 éves anyaként elég rossz lett volna, ha szülök és azért nem mozdulok ki a gyerekkel mert ordít. Erre vannak a bababarát helyek és erre van anya meg apa, hogy megoldják a gyermek problémáját. Nem azért ordít, mert hisztizik, hanem mert éhes vagy bekakilt vagy álmos vagy melege van vagy fázik. Kíváncsi lennék kinek van innen gyereke.

Annyit jegyeznék meg, hogy nem minden baba egyforma nyilván, így majd akkor tudtok biztosra tervezni szerintem ha megszületik.

Az én fiam áprilisban született idén, terveztünk nyárra és úgy voltunk vele, hogy ha sírós baba, lemondjuk. Na de nem így lett.

Első utunk két hónapos korában volt Kecskemétre Pestről két éjszakára hármasban. Imádta! Rengeteget sétáltunk vele, kintre leültünk étteremben enni, fagyiztunk, vadasparkba elmentünk stb. Mivel szopizott így vettem egy szoptatós poncsót és BÁRHOL megtudtam etetni.

Ezek után volt egy utunk Tiszakécskére 4 éjszakára anyukamékkal. Mentünk strandra, ahol volt hogy ők vigyáztak rá amíg aludt és fél órára elmentünk kettesben lángosozni, fürdeni. Ide vittünk felfújhatós kismedencét és a nagy melegben ott pacsáltunk és hűtöttük a kis testét. Ezt is imádta!

4 hónapos korában Tiszafüred 7 éjszaka és mentünk vagy 20-an, de a nagyja lákókocsival és sátorral volt kempingben, mi a szomszédban bababarát szálláson. Hadd ne mondjam, hogy szeretetet kapott bőven és ezt is IMÁDTA!

Most 8 hónapos, 6 hónapos kora óta járunk babaúszásra, de vìzbe 1 éves kora előtt semmiféleképp se vinném strandon, hiszen ott nem figyelnek úgy a tisztaságra, mint egy babaúszáson.

Az eleje óta mindenki mondja /3-4 gyerekes idősebb szülők is/, hogy nagyon jól tesszük, hogy visszük egész pici kora óta és sajnálják, hogy ők nem így tettek annó az első gyereknél már.

Azért, mert szülők lettetek jár a kimozdulás (főleg neked, tuti szükségdes lesz rá), és ha még nem is feltétlen pihenés, feltöltődés lelkileg, hidd el! Szóval ránk és a babára mindenféleképp jó hatással volt. 8 hónapos és egy közvetlen, érdeklődő, szeretetgombóc kis pacák és biztos vagyok benne, hogy hozzátesz az, hogy emberek között voltunk/vagyunk vele sokat és rengeteget mozdulunk ki születése óta.

A védőnőmet idézve: menjünk, mert a baba akkor boldog ha mi is boldogok vagyunk és neki kicsiként mindegy hol vagyunk, mi legyünk ott.

Szóval hajrá! :)

2022. dec. 25. 13:22
 17/49 anonim ***** válasza:
68%
Ilyen korban vittek először nyaralni a szüleim. Hát, kívánom neked, hogy a gyereked ne legyen olyan, mint én. Az egyhetes nyaralás harmadik napján már mentünk is haza... 😅
2022. dec. 25. 13:25
 18/49 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy haza mentek veled, mert úgy látták, a te érdekedben ez a legmegfelelőbb döntés. És ez kudarc? Számomra nem lenne.
2022. dec. 25. 13:27
 19/49 anonim ***** válasza:
72%
20: az én gyerekem kb 10 hónapos koráig óramű pontosságga sírt este 5 és 7 között, tisztába volt téve, nem volt éhes. Az jutott eszünkbe hogy hasfájós de nem mutatta jelét. A babák sírnak mert máshogy nem tudják kifejezni magukat, nem csak akkor amikor igénylik anyát, apát.
2022. dec. 25. 13:28
 20/49 anonim ***** válasza:
57%

Istenem annyi rosszindulatú ember van. :( miért kell akkor ide írni?

Anyaként annyit tudok mondani, hogy ha.megszületik meglátod milyen a személyisege, mennyire hasfájós, nyűgös és meglátjátok. Ha egy hétalvó nyugodt kisbaba, kelleni fog hidd el!

2022. dec. 25. 13:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!