Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ket hetes babaval karacsonyozn...

Ket hetes babaval karacsonyoznatok egyutt papaval, mamaval es testverekkel?:) Koszonom a valaszokat

Figyelt kérdés

2022. dec. 9. 20:12
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
27%

15

Én is ezt írtam

Mègis full le lettem pontozva.

Miért bűn jól lenni.

Egy ebéd elkészítése nekem nem bonyolult, nem 6 fogás volt, és a férjem sem fogyatékos, tehát nem én álltam 2 órát a konyhában.

A levest hozta a vendég amúgy😉

( az anyósom)

De nyilván az az elfogadott, hogy szülés után caak rosszul lehetünk.

Én azt mondom, hogy ezt mindenkinek magának kell érezni.

Egy karácsonyozás, ha nem neked kell sütni főzni, akkor nem igazán megterhelő.

Ha jól van az ember, ezt fontos hangsúlyozni.

Nem terveznék vele, az biztos!

Másrészt 7 hetesen már a falunapon is itt voltunk nyáron amikor a covidot hírből sem ismertük.

( kórházból hazajöve sima intimbetétet használtam, mint sima menstruáció alatt)

2022. dec. 10. 07:23
 22/33 anonim ***** válasza:
88%

Nem"bűn" jól lenni, de mi ez, ha valaki nincs jól, akkor az már túlzás meg bezzeg őőő...

Le lehet írni egy tapasztalatot bezzegelés meg a hihihi hencegés nélkül is

2022. dec. 10. 08:53
 23/33 anonim ***** válasza:
86%

22

100% pártolom a válaszod!

Mind2 válaszomban ezt is írtam, hogy nem általános ez, ahogy én voltam

Sőt olyat is ismerek, aki 2 hét után segítséggel tudott felállni csak..

Tehát mindenki a saját belátása szerint legyen!

2022. dec. 10. 09:02
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Igaz a mienk 5 hetes lesz akkor, de 2 hetesen fix, hogy nem tudtunk volna karácsonyozni még ketten sem. Kb. annak örültem ha le tudtam mosakodni és volt egy-két szabad órám. Nagyon gyakran evett 2 óránként. Ha a tietek nyugis szűk családdal lehet, hogy jó lesz-de őket hívnám hozzánk nem mi mennénk.
2022. dec. 10. 09:37
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán.
2022. dec. 10. 13:37
 26/33 anonim ***** válasza:
80%
26ára vagyok kiírva, ugye jöhet előbb később, az biztos,hogy vinni sehova sem viszem és nem is engedem összefogdosni mindenkinek az első 6 hétben, nincs immunrendszere, ráadásul tél van van egy csomó nyavalya. De n,ilván eza nagyobb családra vonatkozik, amúgy nem is illik csak a szűk családnak pl nagyszülőknek újszülöttet látogatni.
2022. dec. 10. 19:44
 27/33 anonim ***** válasza:
34%

Igaz nem karacsony,de 3 hetesen elvittem a fiamat a lanyom anyak napi unnepsegere...szep is lett volna ha nem vagyok ott a lanyom müsorán...volt vagy 50 idegen ember,nem kapott el semmi betegseget a fiam.

Ha 1-2 orara elmennek hozzatok vagy elmentek a csaladhoz nem tortenik semmi...persze csak ha jol erzed magad...

2022. dec. 10. 21:09
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont ezen a héten töltötte a 2 hetet a 35. hétre született kisbabám (ezt csak azért írom le, mert őt extrán óvjuk, nagyon kis picike). Másnap, vagyis a baba 15 napos korában jöttek a szüleim, valamint a testvérem és a fia szülinapozni (anyukámat és engem köszöntöttünk). Tök jó volt. Kaját ők hoztak, szoptatásra elvonultam, mindenki jól érezte magát. Igen, vérzek még, és lassan ülök le egy székre, mert még fájdogál a gátam, a lakás sem volt puccba vágva, de ők elég közel vannak hozzám ahhoz, hogy ne zavarjon a jelenlétük ilyen körülmények között sem.

De nálunk mondjuk eleve 4. gyerekként érkezett ez a babácska, így legszűkebben is 6-an vagyunk, megszoktuk a nyüzsit. A nagylányom barátja is minden hétvégén itt van, ő 11 nappal a szülés után jött először, ez a második hétvégéje itt. Kicsit aggódtam, hogy hogy fogom ezt a nagy nyitottságot megélni, mert eleinte nagyon elesettnek és kiszolgáltatottnak éreztem magam, és megadtam magamnak azt a lehetőseget, hogy ha nem komfortos nekem a dolog, akkor ne csináljunk ilyeneket még, de minden jól alakult. Úgy érzem, szabad nem topon lennem, szabad határokat húznom (ne üljön az ágyra; nem visszük ki a babát a nappaliba; most hagyjanak magamra, amíg szoptatok; ne ébressze fel; nem sütök sütit, stb.), és a világ ezt abszolút tolerálja, nem kell kizárnom őket, hogy nekem és a babámnak jó legyen.

Ami a betegsegeket illeti, betegen nyilván nem jön senki, és 3 közösségbe járó gyerek mellett fura lenne, ha épp a tünetmentes anyámtól tartanék.

2022. dec. 11. 00:21
 29/33 A kérdező kommentje:

Minden ember mashogy epul fel a szulesbol,(mint ahogy minen szules mas es mas) koszonom a valaszat mindenkinek, megertem az osszes allaspontot!

Egyertlemu hogy en nem keszulok nagy fozessel es sutessel! Nyugodtan tudnank pihenni a picivel ha ugy erzem! Elso baba, igy meglatom akkor mennyire sikerult rendben jonni szules utan:)

Koszonom mindenkinek:)

2022. dec. 11. 08:25
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Itt mindenki le van pontozva bármit is írt, szerintem igenis számít mekkora a baba és milyen évszak van, a nyári gyerekem én is hamarabb elvittem, sőt hamarabb is látogattak, de az igenis nem mindegy hogy van egy 2 hetes újszülött és beözönlik a nagy család összefogdosni, tél közepén ráadásul, és nem vagyok egy túlféltő csak van egy határ
2022. dec. 11. 10:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!