Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden nap fürdetitek a babát ?

Minden nap fürdetitek a babát ?

Figyelt kérdés
10napos a gyerekem , de jó az ha minden nap fürdetem ?

2022. szept. 16. 18:33
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
29 elsö hsz-em volt a témában úgyhogy én biztosan nem kötekedtem. Felőlem napi 10-szer is fürdetheted, nekem mindegy, én csak a kérdésre válaszoltam. Az én lányom nem volt büdös babakorában, most már baromi büdös tud lenni a lába, pedig minden este fürdik, dehát most már nincs mezitláb egész nap.
2022. szept. 17. 17:01
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

Én kérdeztem azt hogy mi az oka a 2 naponta fürdetésnek. Nem kötekedésnek szántam meg vitának. Csak tényleg érdekelt!

Egy ember írta h azért mert neki üvölt fürdetéskor.

Más választ nem is kaptam....

Viszont érdekes h minden 2. nap elviselhető h üvölt, de naponta már nem. De ez legalább válasz volt

2022. szept. 17. 17:07
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom egy időben minden pelenkázásnál üvöltött, meg öltöztetésnél is, mikor a fejébe húztam a bodyt, talán hagynom kellett volna a kakis/pisis pelenkában? A bodyt le tudtam cserélni átlapolósra, úgy már nem sírt. De ezt akkor sem úgy oldottam meg, hogy inkább akkor nem öltöztettem fel.
2022. szept. 17. 17:42
 34/40 anonim ***** válasza:
34%
De nem értem, miért lenne igénytelen az, aki kétnaponta fürdeti a gyerekét? Mert ha valaki hetente 1x 2x fürdeti, akkor azt mondom jó, az igénytelen, de a minden másnap az miért?! Én normálisan letisztítottam őt akkor is, amikor minden másnap fürdött. Érdekes, az én gyerekem sosem volt büdös meg savanyú szagú sem volt sosem a hónalja. Érdekes emberek vagytok ti, de akkor tessék jár nektek a taps, ha ez volt a cél, hogy valaki megsimogassa a buksitokat, mert ti mindennap fürdettek. Hurrá. 👏👏🤝🤝 De ne mondjátok kapásból, hogy az az ember igénytelen, aki nem mindennap fürdeti a gyerekét. Az fiamnak a bőre pl. mindig makulátlan volt nem volt kiütéses sosem, se nem száraz. Még a fej bőre is tiszta maradt és még koszmós sem volt, de azért jaj de nagyon igénytelenek vagyunk. Nem azzal van a baj, ha leírjátok, hogy ti mindennap fürdettek, hanem azzal, hogy rögtön igénytelen az, aki kétnaponta fürdeti a gyerekét. Amúgy sem hiszem azt el, hogy nálatok soha a büdös életben nem maradt ki egy nap fürdés sem, úgy hogy menjetek máshova esti mesét olvasni.
2022. szept. 18. 14:34
 35/40 anonim ***** válasza:
18%

Arra még mindig nem jött magyarázat, hogy a lustaságon kívül mi az ok a nem fürdetésre.

1000 %, hogy nyűg az ilyeneknek a fürdetés, és élvezik azokat a napokat mikor nem fürdetős napja van szerencsétlen gyereknek.

Szegénynek biztos jó érzés egész nap a pelenkában aszalódni, és nem felfrissülni kicsit, mert az anyja inkább azt a 20 percet gyakori kérdéseken való lógással tölti. 🤮🤮

2022. szept. 18. 14:42
 36/40 anonim ***** válasza:
68%
Pedig soha az életben nem maradt ki,és nekem 5 gyerekem van.Te meséld másnak,hogy a gyerek nyakába folyt tej,büfi nem savanyodott be,meg hogy soha nem izzadt meg a baba.Minértelme van nem megfürdetni 10 perc alatt,ha áttörölgeted,és akkor ugyanúgy levetkőzteted,fázik,stb?Ha meg nem is torolgeted, akkor még ne mondd,hogy az nem igénytelen.A mi gyerekeinknek is makulátlan a bőre,az egy elavult nézet,hogy az a pár perces fürdetés szárítaná a bőrüket,mivel nem órákig vannak forró vízben.
2022. szept. 18. 14:48
 37/40 anonim ***** válasza:
38%

Jajj persze, hisz ők csak és kizárólag a baba érdekei miatt nem fürdetik meg. :D

Ez a kedvenc kifogásom, de azért áttörlik, mindig ez a másik kifogás, mintha akkor nem érné víz. :D

Nem baj, a gyerekek megspórolt időt lehet tölteni gyakori kérdésekkel meg fetrengéssel.

Minket úgy neveltek, hogy minden nap kell fürdeni, és ezt adjuk tovább a gyerekeinknek.

Te meg csak maszatold tovább szerencsétlenen a kakit, ahelyett, hogy lemosnád. Dehát azt az időt jobb fetrengéssel tölteni. :D

2022. szept. 18. 15:06
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem, egyáltalán nem. Ez csak szerinted akkora nagy dolog, nekünk teljesen természetes, nincs mire büszkének lenni ezzel kapcsolatban. Ez csak szerinted akkora erőfeszítés, hogy képtelen vagy minden nap abszolválni.
2022. szept. 18. 15:17
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

36-os! Épp most akartam írni, h basszus, soha senkinek a babája nyakába, de még a füle mögé is(!) nem folyt tej/tápszer? :D

Kenegetheted azt vizes ronggyal...

Egyébként az izzadás, legjobb tudomásom szerint, a babák a fejük tetéjen izzadnak. Nálunk ez pont így is volt, a feje teteje izzadt, összetapadt a haj a fején, mikor izzadt.

Mindennap fürdettem, hajat is mostunk (nagy hajjal született, kevés hullott ki). Most múlt 1 éves, mindennap fürdés vacsi után, hajat 2 naponta mosunk, na jó... inkább úgy mondom 1 héten talán 1-2 estét hagyunk ki. :)

Az elején valóban nem szerette túlságosan, de sztem az egész fürdetés nem tartott soha 3-4 percnél tovább.

2022. szept. 18. 21:10
 40/40 anonim ***** válasza:
Jaj, de nagyon frusztrált anyukák vannak itt, te jó ég :)
2022. okt. 9. 19:42
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!